Un titlu nespectaculos și complet neatrăgător pentru un text inutil

 

FUTURE

În vreme ce toată populația ne-chineză a ansamblului rezidențial Terra stă cu ochii bulbucați la telemeaua de Panama, pe aici, prin țara cu multe servicii și oameni fără serviciu, niște mossadiști neprietenoși ne spionează la ce avem noi mai drag pe lume: Laura și Codruța.

Intermezzo poetic:

Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este.

Cum bine spunea suspectul Mihai Eminescu în auto-denunț: N-avem oști, dar iubirea de moșii e o chestia cu care e mai prudent să nu interferezi, dom’ Baiazid!

Despre Panama. După ce depășim faza anchetei pe Wikipedia și descoperim că panamaua e o țară care s-a băgat aiurea între Atlantic și Pacific, de parcă ăia doi oceanoși nu se descurcau și fără ea, încercăm să ne dumirim cine iaste și ce vrea dumnealor papirusurile de Panama. Teoretic, acestea sunt niște dezvăluiri ale unor jurnaliști, practic, Iordănescu e antrenor la națională.

Constatare: spectaculoasele dezvăluiri vizează mai ales China și Rusia, bașca ceva plevușcă. Marile dezvăluiri țintesc mai ales spațiul politic, extrem de bine delimitat geografic, cu mici condimente locale constând din dregători neimportanți și oameni de afaceri puțin interesanți, inserați în montajul literar-artistic pentru fentă și efect veridico-artistic. Lipsesc cu desăvârșire din peisaj politicieni și/sau corporații americane. Pentru că, așa cum se știe, corporațiile americane sunt extrem de oneste, plătesc cu entuziasm taxe și dări, iar politicienii își câștigă în mod cinstit existența din speech-uri ținute la invitația acestor corporații. Și, oricum, SUA sunt acum prinse cu desemnarea democratică a viitorilor candidați la prezidențiale de către super-delegați, respectiv establishment. Cum spune și balada: dacă voi ne Siria, atunci și noi vă Panama pe voi!

Revenind acum în țara în care DNA face dosare și instanța le respinge, să ne bucurăm că avem Mossad, fie și la pensie. Cum fumatul e interzis în spații prevăzute cu tavan și doi pereți (țară amărâtă, pereți puțini!) nu o să pierdem multă vreme și mulți muci cu acest subiect. Reținem niște chestii fine, care nu necesită tratament cu antibiotice:

-dacă și când ar exista un astfel de asemenea scandal de spionaj, cu o astfel de distribuție și astfel de implicații, atunci lucrurile ar fi tratate extrem de discret, iar către presă ar răsufla foarte puține informații, spre deloc;

-dacă și când se revarsă mai întâi în presă așa ditamai panarama, atunci e puțin probabil să fie vorba despre un autentic caz de spionaj și mult mai probabil vorbim despre operațiunea de vânturare a verzei murate, care a început să pută.

Dar, desigur, avem o minune mai tare ca arătania de la Maglavit, care luptă așa abitir cu jigodia aia de corupție că au început șerpilienii să o spioneze.

Concluzii:

-iar cântăm la cărămizi dezacordate;

-ce-ați avut, bestiilor, cu Ildiko?

Comments

1 thought on “Un titlu nespectaculos și complet neatrăgător pentru un text inutil

  1. Traim vremurile panaramei in tara amneziei. Am ajuns sa cred ca niciun program national sau international de preventie nu ne mai face bine. Codruta functioneaza dupa knowhaw-ul cipului implementat de ambasada. Nici stie ce vrea, nici vrea sa stie. Cele doua subiecte (panamaua si mosadistii) ajunse in politica noastra interna sa faca parte din acelasi scenariu idiot, scris pe vine pentru poporul oligofren, incapabil sa-si arunce democratic gunoiul nici cand se mobilizeaza optmilioanejumate la o pubela. Daca n-au putut, in cadrul sanctiunilor internationale, evident, sa faca un mare deranj cu conturile din strainatate ale rusilor si la fel ca la Ceausescu, n-au identificat conturile lui Putin, s-au gandit sa arunce tampenia asta cu apropiatii lui Putin si conturile lor din Panama. Ca restul e plevusca, aruncata in ochii prostilor mestecatori de barfe tabloide. Si pentru ca tocmai se atenta la imaginea virginala a Lulutei (ca sa vezi, fix prin “apropiatii” hartuiti acum: frate, tata si ex-husband), rezervistii mosadului s-au facut si ei utili (pe bani multi, probabil platiti din restul nefiscalizat, ramas de la rascumpararea ziaristilor) cu reperarea reputatiei “tarinei”. Ca nici CSM -ul nu mai e ce-a fost. In rest e bine, tehnocratii infloresc odata cu prunii, Iohanis isi muta jucariile la o justitie mai prietenoasa (ca imuntele de moralitatea vegheaza inca de la primul lui proces de incompatibilitate si se apropie incasarea onorariului prin numirea la CCR) si hidra bino-trinomului isi pregateste noile capete, mai eficiente intru apararea securitatii tarisoarei de cartelele preplatite.

Leave a Reply

%d bloggers like this: