Trăncănici Benz

Atunci când scapi din mână frapiera în care se răcoreşte chivasul prezidenţial face: boc !

boc-mercedes.jpg

Dacă însă scapi din mână teancul de bani nemţeşti şi chiuveta plină cu locuri de muncă nu mai face şi nu se mai face în niciun fel. Se cheamă, pur şi simplu, că eşti tâmpit. Şi că năravul greu al trăncanelii repezite şi dezlânate se întoarce şi îţi arde un şpiţ, lejer arcuit, direct în curul gras de pitic tembel.

Ştirea sună astfel:

Cat e de larga plaja atitudinilor la care se preteaza politicienii pentru a smulge maximum de imagine nu mai trebuie explicat. E o certitudine, ca si in cazul flotei: nu se stie decat ca a disparut.
In cazul lui Emil Boc insa, limita decentei a fost depasita. De dragul muschiuletilor lui de primar de oras mare si presedinte de partid gras e in stare sa sacrifice cateva zeci de milioane de euro, cat ar aduce Mercedes in judetul lui, daca s-ar stabili acolo.

Intrebat fiind ce stie despre posibila venire a companiei nemtesti langa Cluj-Napoca, Emil Boc a confirmat zvonul, facandu-se ca citeaza din presa, si lasand impresia ca Mercedes si-ar cam face drum spre el. Si asta numai ca sa-si lege numele de titanii germani, sa creeze impresia c-ar avea vreo legatura cu decizia.

Si, ca si cand n-ar fi fost destul, a doua zi, intrebat de un post de nisa daca nemtii chiar vin, Boc a raspuns afirmativ, cu niste precizari: se negociaza, nu se poate spune.

Oficialilor de la Daimler, care se afla in legatura cu guvernul pe filiera Ion Tiriac, le-a cazut cerul in cap. Nu era prima oara cand se auzea despre posibilitatea unei investitii la noi, dar daca pana atunci era vorba despre speculatii de presa (trebuie sa te duca mintea ca orice investitor care tinteste Romania are in vedere cateva locatii cu infrastructura pregatita, printre care si Clujul), de data asta glasuise presedintele celui mai important partid, care divulga un secret – noi stim sigur ca in momentul cand au inceput sa tatoneze, nemtii au spus asa: daca scapa vreo silaba, ne-am carat!

Degeaba le-a explicat Tiriac ca mititelul nu stie despre ce vorbeste, ca pur si simplu vrea sa exploateze investitia in folosul propriu. La oamenii de afaceri germani, daca vorbesti, inseamna ca ai ceva de spus, nu te afli in treaba.

Asa ca deocamdata, Daimler a transmis la Guvern ca a taiat Clujul de pe lista, si a inceput sa amusine la Cugir, unde are o fabrica de componente, la Satu Mare si la Sibiu.

Este foarte posibil sa se razgandeasca, dar daca o va face, momentul va fi gestionat mediatic din alte locuri: ori de la PSD (Ioan Rus conduce reprezentanta din Transilvania a Daimler), ori de la PNL (Calin Popescu Tariceanu ar putea sa descalece victorios, in campanie, pentru a anunta ca i-a sucit la loc).

Acum zău nu m-aş supăra prea tare pe Boc. Dacă dai deoparte trăncăneala şi cuvintele mestecate la vocale … ce mai rămâne din el ?

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: