Traian Sauron şi Elena Marcuse

Ghidusie de sambata la Ludo Orban: “Nu poţi să guvernezi ţara cu troli, mamuţi sau porci”. “Preşedintele e ultimul Sauron care guvernează acest ţinut al întunericului”, a comunicat Faramirul de serviciu, starnind compasiunea lui Nuti din Mordor fata de naivii care se uita la Stapanul Inelelor.

Deh, drept e ca si Sauronul e amator nu numai de intelectuali şi de Şcoala de la Frankfurt ci şi de desene animate, faţă de care are o mare aprehensiune, fiind extraordinar de „dinamice”, asa cum ne spunea pe la inceputul mandatului. Cum de stiu ca Traian e amator de Scola de la Frankfurt…. Pai na citat din comunicarea omului, cand era social-democrat cu acte in regula si doctrina la purtator: „Herbert Marcuse spunea că o comunicare trebuie să se concentreze pe o singură idee, pe care să o transmită auditorului”. „Social-democraţia s-a născut ca o mişcare politică care îşi propunea să schimbe capitalismul, corectându-l”. Suntem nevoiţi acum „să dezvoltăm o politică orientată spre formarea păturii de mari capitalişti. Pe unii îi importăm…pe alţii trebuie să-i creăm la nivel naţional, ceea ce, între altele, ne face să acceptăm o polarizare socială rapidă şi destul de dură, tipică ţărilor sărace”.

Da-da, astea au fost spuse de insusi Zeus la una din chestiilea alea relaxate, in care oamenii politici se gandesc la doctrina citind din textele copy-paste venite de pe la consilieri. Bine, prin 2003 nu prea stia el cine-a scris versurile la Desteapta-te Romane, insa ce conteaza cand omul lectura la greu din Adorno iar Nuti savura „Le nouveau desordre amoreux”, in ideea unei cariere universitare de succes.  Eu asa cred, ca Nuti cand era consiliera discuta cu seful ei despre Eluard, Maritain, Michaux sau Finkielkraut. Adica cum spunea ala „Roi ne puis, duc ne daigne, Rohan suis”……Rohan, Mordor, Cirith Ungol, Minas Morgul….

Comments

0 thoughts on “Traian Sauron şi Elena Marcuse

Leave a Reply

%d bloggers like this: