Ţinta

Sorin Oprescu a devenit ţinta. În ultimele zile, în presa corect colorată, Oprescu a devenit ţinta piept numărul 1. Se trage din toate poziţiile. Cu muniţie de tot felul. Presa respectivă e doar ţeava jegoasă a puştii. Cătarea e în altă parte. Şi nu trebuie mult… cătată. ( O iute şi  bună enumerare a lunetiştilor o face prietenul Victor Ciutacu )

Ne-am putea întreba de ce a devenit el ţinta atâtor atacuri jegoase ? De ce e Oprescu pricina insomniilor şi isteriilor băsesciene ? La o primă vedere am putea fi tentaţi să credem că e vorba de teama de dezvăluirea afacerilor duhnitoare care pot fi dezgropate din arhivele PGC. E unul din motive. Dar nu singurul.

Ne uităm apoi la sondajele cu tentă oranj şi începem să înţelegem. Oprescu pierde în doar câteva zile 7 procente. Blaga câştigă tot 7. În condiţiile în care nu s-a întâmplat absolut nimic. Nimic. Iar tonţoroiul ăsta din sondaje e doar arcuit ca să bată cu rezultatele deja stabilite ale alegerilor. Pentru că deja mânăria e pregătită.

Totuşi, de ce spaima aceasta ? De unde frica băsescului de unicul independent ? Până mai ieri jucătorul se umfla în pipotă că ar fi mare apărător al democraţiei, votului uninominal, bla-bla. Vax albina krema puka.

Am tot spus: Băsescu era principlul favorit pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor dintr-un singur motiv: lipsa unui contracandidat. Acum acel contracandidat începe să se arate. Iar pentru jucător asta e motiv de mari nelinişti şi doze duble de Johnny. Pentru că dincolo de vrăjeala vândută de limbiştii năimiţi el ştie cum a câştigat alegerile din 2000 pentru primăria Bucureştiului. Şi mai ştie şi cum a câştigat alegerile prezidenţiale din 2004. ( Şi mai ştiu şi alţii) Şi asta îi dă frisoane.

Comments

0 thoughts on “Ţinta

 1. N-are Bazeus greturi cu doctorul, d-aia si sta calm, face vizite , bate 11 m si nu s-agita. schema cum bine zisesi, o cunoaste , a castigat deja de 2 ori cu ea , inseamna ca e bine pusa la punct. Agitatia e doar ca sa inghita lumea rasturnarea de la turul 2. Ce a fost pana acuma e vax. Stai asa sa vezi intre tururi ce distractii ii organizeaza.

 2. 13 iunie e exact inainte de turul 2. Ghici cine o sa fie vinovatul pentru mineriada ? Plus niste manifestari de comerorare organizate de trust . Plus prima pagina cu imaginile 13-15 deja cunoscute…E degeaba. Prea multi bani la mijloc. N-au cum sa-i lase altora.

 3. Prieteni, să vă vând una dintre schemele de fraudare? Un om de bine mi-a spus că numai într-un sector al Capitalei au crescut de zece ori numărul de vize de flotant acordate zilnic. Să zicem că vreo zece mii de plimbăreţi din ăştia fac diferenţa, la un joc strâns? Mai sunt şi alte scheme. ProDemocraţia tace mâlc, buzele lui Pârvukescu şi-au început deja manevra de reapropiere de curul lui Băsescu. Totul pentru Buldog, totul pentru victorie!

 4. Pai Parvulescu nu e mentorul tinerei manechine timide de mari succesuri ? Ala de i-a acordat 10 cum laude la incheierea studiilor ? Care-i problema?

 5. Trebuie sa te uiti in pic in sufletul mahmur al lui BZ:vine doctorul si venit fiind, prin simpla lui prezenta obtine.Obtine tocmai pentru ca BZ l-a luat de doua ori. Asta inseamna nu numai ca BZ se simtea bine ca n-avea oponent dar mesajul pe care i-l transmit sondajele e clar : am gresit ” alegandu-te pe tine”!
  Asta doare.
  Asta creeaza un precedent.
  Ca daca asa merg lucrurile pana si Nastase…

Leave a Reply

%d bloggers like this: