Ţigara de după

A trecut duminica nevăzătorului. Şi votul de rigoare. La ora asta avem deja primele rezultate oficiale. Parţiale. Aşa că acum ar fi vremea de cafea şi coniac. Sau, mă rog, pentru ţigara de după.

Ce am înţeles din ziua de ieri ? Eu personal… nimic. Dar nişte observaţii tot se pot face.

PRM e sub prag

O primă observaţie este legată de scorul extrem de prost al PRM. Scor care, la alegerile pentru parlament, ar putea lăsa acest partid în afara parlamentului. Ne putem opri aici spunând ” asta nu e rău”. Nu e, totuşi, suficient.

PRM a fost, mă rog, încă este, singurul partid de discurs, de doctrină autentică din România. Calitatea şi tipul discursului ori doctrinei chiar nu merită aduse în discuţie. Dar un minimum de obiectivitate ne obligă să spunem că partidul lui CV Tudor este singurul partid care trăieşte din mesajul “doctrinar”. La celelalte partide doctrina ţine de moft sau de oportunism.

Ieşirea din scenă a PRM ar putea fi un lucru benefic dacă locul său nu ar fi luat cu iuţeală de un partid infinit mai nociv: PNG. Un partid fără doctrină, construit în aceleaşi creuzete ca şi PRM acum 17 ani, de către aceiaşi dibaci alchimişti. Fără doctrină, dar cu mulţi bani. Bani obţinuţi şi manevraţi pe căi dintre cele mai dubioase. Vom mai vorbi despre asta.

Aşa că, trăgând linie, ieşirea din scenă a PRM, raportată la umflarea bojocilor PNG, încetează să mai fie o veste chiar atât de bună. Ştiu că e o afirmaţie riscantă, dar mi-o asum.

PSD mişcă

În ciuda rezultatului obţinut de Cristian Diaconescu la Bucureşti, pe ansamblu, rezultatele PSD nu au fost deloc rele. Ba chiar, în opinia mea, peste aşteptări. Desigur, ca de obicei, la Cluj rezultate ridicole, care, încă o dată, justifică întrebarea: Pe ce se bazează influenţa “grupului de la Cluj”?

Victoria previzibilă a lui Onţanu, intrarea lui Vanghelie ca favorit în turul doi şi chiar a lui Darabonţ – care are şanse reale- nu sunt nişte rezultate de lepădat. La asta se pot adăuga şi restul rezultatelor din ţară. Mai puţin Transilvania.

Se poate spune că rezultatele PSD nu sunt grozave, dar sunt departe de a fi proaste. Asta nu ajută deloc. Nici în aşezarea scenei politice, dar nici în privinţa necesarelor clarificări în interiorul PSD. Acest partid va continua să se manifeste ca un organism policefal, cu multiple centre de putere aflate în continuă competiţie. Competiţie extrem de contondentă şi nesănătoasă.

PD-L

PD-L e în grafic. Adică a obţinut ceea ce şi-a propus. Nu ceea ce anunţa că şi-ar fi propus, dar ceea ce şi-a propus. Blaga e în turul doi- cu şanse minime de a câştiga, în condiţii de vot neviciat ( am să explic mai jos). Clujul e adjudecat. Rezultatul la Bucureşti şi la nivel naţional e sub cel trâmbiţat de sondaje şi lăudacii profesionişti, dar în parametri doriţi.

Problema PD-L vine din izolarea sa. Acest partid este la acest moment un metal ne-aliabil. Cu excepţia PNG nu există pe scena politică partide dispuse la o alianţă cu PD-L. În ciuda unui anumit şpagat executat de unii lideri PSD. O altă problemă a acestui partid vine din evidenta lipsă de oameni. Boală de care suferă şi PNL. PD-L trăieşte din zestrea lui Băsescu. Iar la umbra lui Băsescu nimic nu creşte. Stolojan, Boc, Blaga sunt personaje cu o anume notorietate, cu o anume forţă, dar prea puţin. Iar la alegerile parlamentare votul va fi uninominal, ceea ce complică puţin matematica electorală.

PNL

Rezultatele obţinute de PNL sunt dezamăgitoare, dar previzibile. PNL, până la urmă, se află în scorul său obişnuit, poate puţin sub. Proasta guvernarea, lipsa demonstrată de oameni de valoare, de cadre cu o competenţă demonstrabilă, promovarea unor personaje de tipul Adomniţei, Nicolăescu, David etc. a influenţat rezultatele partidului şi rezultatul obţinut de Orban.

Ludovic Orban a obţinut un rezultat pe care, personal, îl socotesc nedrept. Dintre toţi candidaţii, acum o pot spune, Orban merita cel mai mult să fie primar. Pentru că el chiar îşi doreşte asta. Blaga, ca şi Videanu la timpul său, nu îşi doreşte asta, i s-a impus. Orban, în schimb, nu doar că îşi dorea asta, dar chiar părea a avea un program articulat. Rezultatul său, repet, e nedrept. Sigla partidului a cântărit mult în scorul său. În sens negativ.

Iar danţul lui Tăriceanu de azi, la ambasada Italiei, cu ocazia zilei naţionale a Italiei, a fost un gest protocolar inoportun, în condiţiile ştiute.

Legat de PNL ar mai trebui menţionat ceva. O declaraţie care a trecut nebăgată în seamă în învălmăşeala de ieri. Dar declaraţia nu a scăpat unui bun prieten, singurul liberal de stânga pe care îl cunosc. Ma refer la declaraţia de aseară a lui Crin Antonescu, în care pentru prima dată se evocă deschis ideea unei viitoare alianţe de guvernare PSD- PNL.

Vă reamintesc că o guvernare PDSR – PNL am mai avut în perioada 1991-1992. Prim ministru era pe atunci… Teodor Stolojan.

Deschiderea liberalilor către această alianţă era nu doar necesară, ci chiar inevitabilă. Viitoarea guvernare nu poate fi realizată decât de către o alianţă. Iar alternativa ar fi fost alierea cu PD-L, adică refacerea alianţei portocalii. Totuşi, declaraţia lui Antonescu trebuie salutată. Mai ales în contextul zilei de ieri. Iar aici discutăm despre distribuirea, în turul doi, a voturilor lui Orban.

Concluzii

Trebuie notat şi rezultatul peste aşteptări al PC. Cu Piedone favorit pentru turul doi. Şi cu câteva rezultate bune în ţară.

Ce s-ar putea spune în concluzie ? Că urmează două săptămâni foarte nervoase. Importante. În care se vor pune nu doar bazele alianţei de susţinere a lui Oprescu, dar şi bazele unei posibile viitoare alianţe de guvernare.

La ce să ne aşteptăm în turul doi, la Bucureşti ?

Aş spune că în condiţii de vot neviciat Oprescu este cert favorit. La cele 30 de procente ale sale se vor adăuga probabil toate cele 10 procente ale lui Diaconescu ( sau 13 conform ultimelor rezultate). Şi, foarte probabil, cele mai multe din procentele lui Orban.

Procentele care au rămas de împărţit pentru turul doi, între cei doi finalişti, se pot duce, în marea lor majoritate, către Oprescu. Este greu să îţi inchipui de unde ar mai putea aduna Blaga procentele necesare. De la Diaconescu ? Exclus. Orban ? Prea puţin. Guşă. Puţin probabil. Cu atât mai mult cu cât ieri PD-L a obţinut maximum de mobilizare în cursa pentru primăria capitalei. Singura carte care se poate juca în favoarea lui Blaga ar fi absenteismul masiv. Neimplicarea votanţilor candidaţilor ieşiţi din cursă. In condiţii de absenteism crescut, PD a fost mereu avantajat. Dar toate aceste calcule nu ţin seama de aranjamente de culise, de trădări şi de … cei care numără.

În final aş mai nota discrepanţa dintre rezultatele parţiale anunţate până acum (unde Oprescu are un avans de cca. 3 %) şi cele anunţate ieri de institutele de sondaje. O explicaţie ar fi lipsa de onestitate a celor chestionaţi – nu puţini sunt cei care, din frică, prudenţă, vor declara că susţin candidatul puterii, chiar dacă de fapt nu l-au votat; e o discuţie mai lungă aici. O altă explicaţie ar fi că… aşa s-a comandat. Dar deocamdată discutăm pe rezultate parţiale.

Mama concluziilor: scor excelent pentru FSN.

Mai vorbim noi.

Pentru rezultatele actualizate ochii pe Beclocale2008.ro. Sau la prietenul Andrei.

Comments

0 thoughts on “Ţigara de după

 1. PD-L si-a epuizat discursul, azi corul boc-blaga-stolo a intonat voios “322,iliescu,smecheria” dar falsau al naibii. De unde sa ia voturi ? Dar atentie au o experienta superba la aranjat rezultatele finale. Sunt de partea lui Cristoiu , nu lasa astia asa bucata de cascaval prea usor.

 2. electoratul PRM a trecut la basescu. asta din ce am constatat eu în zonele rurale si de cartier de prin moldova. habar n’am cîte procente facea la suceava si neamt prm-ul dar acum amîndoua judete sunt oranj. iar alegatorii ( care nu traiesc chiar rau – dimpotriva) traiesc un fel de frustrare pe care conducerile psd-iste locale trecute n’au facut decît sa le amplifice. caci treaba cu “bucovineanu, maramureseanu gospodar” iar “ardealul e occident curat” sau “moldova e saraca si înapoiata” astea sunt cucuri servite de idiotii locali. am batut tara în lung si în lat 18 ani de zile si nu mai pap clisee. pot spune cu ochiul critic ca Iasul de pe vremea lui simirad arata pe depa

 3. Ai, mai, nu fiti copii rai! Jubilati ca PRM nu mai e!
  Las’ca mama v-aduce voua, PNG si Noua Dreapta drept “oua”( n-am gasit alta rima). Ne vom distra tare in urmatorii 20 ani ( vezi Brucan si “stupid people”). STUpiiiizi!

 4. rte cel mai bine.
  (s’a spart îndoua mesajul , scuze)
  deci ; pnl- si mie mi se pare ca e ok în linie .
  problema mi’e ca la stînga lucrurile vor mai cloci o vreme pîna ce puiul se va naste mort.

 5. @ moshcalifar
  Sigur, previzibil. Teme puţine, dar obsesiv repetate. Suficient pentru primul tur. Să vedem la doi.

  @ ciupico
  Probabil e corect ce spui despre electoratul PRM. Nu am date care să îmi permită să mă pronunţ.

  @Ruxi
  Unde ai văzut tu jubilaţie ? Sau prohod ? Doar am notat evidenţele. Atât. Ai citit ce am scris ?

  @ ciupico
  Cum spuneam: FSN scor bun.

 6. PRM şi-a pierdut obiectul muncii de mult, chiar şi la noi, unde avem minoritari majoritari după rezultatele votului… După două pachete de ţigări pot concluziona că sunt unguroaică 😀

  Nu cred că se mai pot spune multe la analiza ta. Foarte bună! 🙂

 7. Ar mai fi de notat ca politica stangace a lui Basescu de divizare a voturilor ungurilor prin incurajarea unei alternative la UDMR nu a functionat. Singurul rezultat e ca le-a crescut notorietatea radicalilor unguri.

  Pentru la toamna ramane de vazut cati candidati uni-nominalizabili vor reusi sa mai adune partidele. Multe par sa isi fi consumat “suflul” de cadre la locale.

 8. Tema naţionalistă era doar una din temele PRM. Mafia era cea de a doua. Dar cea de a doua temă a fost preluată chiar de… de cine?

  Confucius, prezenţa lui Băsescu prin secuime are şi un alt rost. Pe care vreau să sper că nu vom fi puşi în situaţia de a-l constata anul viitor. Mai multe nu spun.
  Asta spun şi eu: în formula de vot uninominal tipul acesta de matematică nu mai funcţionează. Şi chiar algoritmul sondajelor trebuie regândit. Asta face lucrurile mai imprevizibile, mai incontrolabile deci mai uşor de… de ?

 9. Becali l-a batut pe Vadim, Blaga vrea sa se puna pe umbra lu’ Base, facand referire la “cei 322”, PSD-isti parca sunt un pic mai umili, PNL-istii fac pe nebunii.

 10. Reacţii previzibile şi fireşti, cumva. PD-L repetă aceleaşi teme, căaltele de unde ? N-or să vorbească de bordei, borduri, parcari, asfalt. PNL iştii sunt în continuare cu mintea la afacerile cu energie etc. etc.

 11. Pai sa-si puna singuri cenusa-n cap? 🙂
  Mi se pare amuzant ca la referendumu’ lu’ base a fost mai slaba prezenta la vot fata de alegerile locale 🙂

 12. E normal. Acolo nu exista o competiţie reală. Iar rezultatul era mult mai predictibil. Oricum, o prezenţă scăzută pare să favorizeze PD-L -ul. Care a demonstrat că îşi poate mobiliza mai bine electoratul.

 13. MMM, istoria se repeta! Nu mai stiu pe unde am zis asta! Si n-are rost! Romanii au o slaba memorie a raului! Ghiciti, cine a mai spus-o, dau premii becaliene pentru castigator!

 14. Prietene, analiza ta e beton! A lor e aiurea! Şi stai să vezi ce-o să urmeze! Punem pariu că TOATE partidele vor trage cele mai proaste sau mai false concluzii cu putinţă din alegerile astea? Că rezultatele vor fi argumente pentru redistribuirea puterii în sânul lor?
  Şi că alegătorul va fi ultima lor grijă?

 15. Apropo de cărţi: am primit azi trei. Fareed Zakaria, pe care am înţeles că ţi-ai comandat-o, Parag Khanna, A Doua Lume, şi Naomi Klein, Strategia şocului. Când ai nevoie, cu plăcere…

 16. Din pacate lucrez in Arad, iar aici borduristii au futut tot ce le statea in cale, cu repreyentantii “opozitiei” (psd, pnl etc) nu umpli nici macar un maxi taxi, cred ca nici macar un logan mcv….
  In campania asta, daca pot sa-i zic campanie, nu s-a auzit nici pis de la psd si pnl.. in afara de panouri cretine si idei dupa chipul si asemanarea presedintilor de partid, nu am vazut nimic concret. PSD in lipsa de idei parodiaza cina cea de taina, punind pe post de Isus un cretin, la Bucuresti un psd apatic, lasindu-l pe Cristian Diaconescu in postura de adevarat independent iar la PNL ce sa mai zic, cu asa prim ministru, asa rezultate. Mi-ar fi placut sa iasa Orban, si cred ca ar fi iesit daca avea inspiratia sa candideze independent…
  Poate si votul “universal, egal, direct” nu este o solutie intr-o tara in care se manipuleaza voturile (ca la stefanesti). poate ar fi util ca vreo citiva ani, sa avem o varianta usor modificata de vot censitar, dar nu strict dupa portofel ci si dupa studii…
  @ciupico nu tot electoratul PRM a devenit oranj. Mai degraba mi-as da p*** pe razatoare decit sa votez cu borduristii
  @Satmareanca
  vazui ca a intrat in turul doi un oarecare Iuliu Ilyes, UDMR. De cind dracu au ungurii numele de Iuliu? si nici Ilyes nu e chiar un nume specific… asta sigur e vreun roman maghiarizat, care trage la ciolan 😀

  @Mordechai
  Noi nefumatorii ce facem in loc de tigara de dupa futaiul pe care ni-l trasera borduristii???

 17. @ Constantin Gheorghe
  Trebuie să mai facem nişte schimburi. Şi să îmi fac mai mult timp. Că s-a strâns un teanc… Dar astea-s veşti bune.

  @ Arsulici
  Vox populi…
  Cred că vă apucati de fumat 🙂

 18. Presa dă informaţii prea multe despre ce s-a întâmplat la Bucureşti, ceea ce dă impresia ca aşa a ieşit peste tot. Înţeleg acum că lucrurile nu stau chiar aşa.

 19. PDL 28%, PSD 28%, PNL 17%

  Comparativ cu alegerile europarlamentare PDL a scos cat PDul atunci, chit ca l’a adaugat pe draga Stolo.
  PSD a mai pus ceva pe el, PNL asisderea.
  Dupa esecul lui Blaga din turul 2 imaginea pedelistilor va fi si mai sifonata.

  Daca Basea nu reuseste ruperea PSDului, in perspectiva parlamentarelor uninominale PLD se pregateste de continuitate. Adica de opozitie.

  Iar Basea ar cam trebui sa’si faca griji pt la anu’.

 20. Votul

  acordat nimanui este votul cu care au votat 80% din Bucuresteni.

  Nimeni nu m’a pacalit, nimeni nu m’a inselat. Este clar ca voi vota in

  continuare cu nimeni. Acuma ar trebui sa se sezize si primaria cu

  privire la nimeni si sa lase scaunul de primar pentru nimeni.

  Azi am deschis cutia postala si am citit ca trebuie sa platesc salariul

  lui nimeni si cheltuielile pe care le va face in numele mandatului sau

  pe care eu nu l’am semnat, dar exista. Simte deja cum ma arde la

  buzunar nimeni.

  Noi stim ca unii primari au fost nesimtiti si de aceea nu credem ca

  ne pot rezolva

  problemele !

  Ne dam seama ca termenul la care trebuie sa se refere un primar este

  buncredinta. Nu cred ca furaciunile lui Videanu au fost ceea ce l-a

  tras in jos. Cat de nedelicat potzi sa fi sa spui in fatza alegatorilor

  , cum a facut Videanu : voi nu contati pentru mine, ci doar Bush. Cat a

  fost Videanu nu s’a discutat despre metroul dl. Taberei, ci doar de

  borduri. Ni s’a zis ca problemele Bucurestiului nu pot fi rezolvate,

  desi noi stim ca Videanu are corespondent si in parlament. Videanu a

  aratat multa rea credinta si Blaga, venind din acelasi partid, nu putea

  fi crezut ca are bunavointa. Si pe Orban l-a costat reaua credinta a

  lui Videanu. Alegatorii cred ca voiau sa schimbe reaua credinta de la

  primarie. Atunci au aparut singurii care puteau sa mai schimbe ceva,

  Diaconescu si Oprescu. Oprescu are sansa celui de al doilea scrutin.

  Spre el se indreapta cei care cauta buna credinta.

 21. Foarte “profi” analiza ta. M-am bucurat că am venit pe la tine, până acum n-am citit aşa o radiografie. E drept, nici n-am scotocit peste tot.
  Meriţi cu prisosinţă ţigara de după.

 22. Moise – pot să vă zic aşa? M-am lăsat de fumat de aproape 3 ani, dar la astea de după n-am renunţat:) Bună analiză. Cu un amendament. Crin nici pe departe nu e de stânga, nici măcar de stânga dreptei. A făcut declaraţia pentru că aşa a vrut el şi nu a gândit prea mult. Shit happens.

 23. S-a întâmplat un lucru bun în alegerile locale: deratizarea. Şobolanii politici sunt în agonie şi refuză să crape, dar o vor face la alegerile generale. Electoratul nu doarme deşi România e acum împărţită în două. Jumătatea pe care o doare-n cur de politică va trebui să se mulţumească cu ceea ce a hotărât jumătatea activă. Ca om care am fost la vot îi voi putea spune celui pe care l-a durut în ştampilă: fraiere dacă oraşul e curat e meritul meu, iar dacă drumurile sunt pline de gropi, eu sunt cel care ţi-a tras ţeapă!

 24. @ Gabi Savitsky
  Mulţumesc de vorba bună. Otravă să nu merit.

  @ Roxana Iordache
  Poţi să-mi spui şi Burckenthal şi Turnul Eiffel, da’ eu sunt Mordechai. În ce-l priveşte pe Antonescu nu e treaba mea dacă e la stânga sau la Beirut. Eu vorbeam despre declaraţia lui şi faptul că a fost remarcata de “singurul liberal de stânga” pe care îl cunosc. Şi pe care îl găseşti la blogroll. Tăcerea i-a făcut pe mulţi înţelepţi.

  @Corina Creţu
  Mulţam, mulţam. Prietenii-mi sunt faini. Eu… cum m-a lăsat adeneul. Care este. Din când în când mai marcăm şi tonuri grave.

  @Dozy
  Simplist raţionament.

  @dadatroll
  Cu lipiciu’ în sus.

 25. Analiza mi se pare in general foarte corecta. Totusi, cu un aspect al ei n-as fi de acord, anume cu cel privind PNL.

  In conditiile date, dupa pumnii primiti din partea lui Basescu, dupa tot felul de scandaluri intens mediatizate si – sa fim sinceri – dupa dovezi clare de incompetenta, PNL a obtinut un scor foarte bun, daca nu ma insel chiar ceva mai bun ca in 2004, daca se poate face o asemenea comparatie. Gresesc?

 26. Sperasem sa ma luminati nitel, caci pareti persoana avizata, dar n-ati facut decat sa-mi aratati evidenta – anume ca sunt si eu – pesemne – subiectiv 🙂

 27. hmmm… de acord cu multe, dar am si niste comentarii.

  * programul lui Orban, ok.
  dar si-a dat foc la valiza cu accidentul.
  daca nu e in stare sa gestioneze o criza personala de 2 lei, ma intreb cum ar gestiona pt un oras de 3-4 mil locuitori un val de canicula, un cutremur, un viscol sau o inundatie. “nu exista bah, vi se pare”???

  * programul lui Oprescu
  care program???
  Doctoru a castigat pozand in dizident. pe langa asta, am zis demult ca e politician “tip Basescu”, si singurul care eventual i-ar putea face fata cu sanse.

  * Blaga e pus cu japca sa candideze. si se vede.

  ce se poate intampla in turul 2, dupa parerea mea:

  In momentul in care Ilici, Bombo si Prostanacu i-au pus mana in cap lui Oprescu declarand “e de-al nostru”, nu mai are cum s-o bage p-aia cu “sistemul ticalosit”.
  isi pierde principalul atu, independenta. daca cumva se mai si scapa ca se intoarce in partid, pierde destul zic eu.

  O buna parte dintre PNL-isti (aia care mai au ceva coloana) n-o sa voteze cu omul lui Iliescu niciodata.
  cei care sunt orbiti de ura, si ar fi in stare sa ii voteze si pe Stalin, Hitler si Mao la un loc, numa sa nu iasa Base, da. numai ca sunt mai putini (cred eu) decat aia normali la cap.

  surprize cred eu ca pot apare, si se pot mobiliza la vot destui din cei care n-au fost, numai pt a nu-l lasa pe omul lui nea Nelu sa puna mana pe primarie.

  cam asta e singura sansa a PDL-istilor, sa ii mobilizeze pe cei anti-Iliescu. sa bage un mesaj de genul
  “Vrei sa lasi orasul pe mana minerilor???” 😀

 28. Dom’le …or fi pus “Ilici, Bombo şi prostănacu’ mâna să-l declare de-al lor “.
  Dar şi pe Blaga au pus mâna beţivu, hoţu şi mafiotu’.
  Şi mai schimbaţişi voi placa. Mai lipsea să spui şi de 322 ca să fie cozonacu’ tradiţional.

 29. Oprescu trebuie sa-si pastreze discursul independent si va culege voturi de la toate partidele. Si dupa catastrofa videanu, oricare ar veni, tot se va simti obligat sa faca ceva!

 30. @mordechai
  coane, diferenta se masoara in simpatizanti / Betiv vs simpatizanti / Tatuca in Bucuresti. 🙂

  si, fin’ca nu-s bucurestean, corecteaza-ma tu.
  cine e mai urat de bucuresteni:
  Betivu sau Batrana Carpa KGB-ista?

  😀

  in cele din urma, declar oficial ca mi se vajaie de cine iese primare la bucuresti 🙂

  n-are rost sa folosesti pluralul, fin’ca nu’s mai multi, si nici n-am cerinta sa mi te adresezi cu pluralul asta de majestate 🙂

 31. Pe blogul ăsta există moderare, da ? Dacă o să vreau o să existe şi cenzură.
  Păi credeam că sunteţi mai mulţi că vii cu IP-uri diferite.
  Dar zău renunţă la stereotipuri şi sologanele astea răs-fumate. Altcineva conduce ţara de patru ani. Iliescu şi-a luat porţia de înjurături ( şi meritate şi nu) când era el la volan.
  Ştiu că e mai riscant să lupţi cu puterea, dar acolo e şmecheria cu democraţia şi aerobicu.
  Despre votul bucureştenilor… aici dau o bere că ni se rupe împreună. Păi Halaicu, Ciorbea, Lis, Băsescu, Videanu … Vanghelie, Poteraş….
  De la votul lor n-am mari pretenţii. Şi nici capace la roţile de la maşină. Şi un stop spart:)

 32. vin numa cu 2 IP-uri. ala de la munci, si ala de acasa.

  esti sigur ca nu conduce si Ilici tara? 😀
  ca io nu. iti dau si exemplu concret: suspendarea lui Base. “masterpiece of Mr. Iliescu”.

  nu poci sa renunt a le sari la gatzi catorva personaje: Iliescu si Nastase in primul rand. e o chestie viscerala, recunosc, o ura sincera si din tot sufletul, care n-o sa-mi treaca decat cand n-o sa-i mai vad. deloc. am motivele mele.

  iar despre atacatul celor de la putere, nu vrei sa stii cate le-am tras liberalilor. ca parca ei facura guvernul ultima data cand am verificat 😀
  poti sa te uiti la mine pe blog.

  cat despre ai nostri, sa ne traiasca Mazare si varu Iorgus. fura de sparg ambii, da se mai si vede cate ceva din urma lor.
  ok, in Cta e mai naspa, ca nu poti sa te duci la buda fara sa ii dai bani lu nea. 😀

 33. dracushor, nu te incornora prea tare, poate iti face Base un transfer in rai (ul portocaliu). Aici ete multe lighioaie sfinte care latra visceral, mai ales buldogi, da’ mai e loc si de ceva lichele.

 34. Asa-i, nimic nu se pierde, totul se transforma, pina si adevarurile ce le rostim. Ptiu, ce cap rotond si fara gilme am ! 🙂

 35. @ingerash
  singurii care mi-au dorit sincer asa “transfer” erau aia “322”, cand i-am luat la maci… aaahhh binecuvantari pe e-mail (deh, o fost ghinionu lor ca m-or prins intr-o faza mai nervos).
  si le-am si varsat adresele de mail, ca sa le mai zica de dulce si altii 😀

  ca le-am umplut frigiderele tuturor, si unora dintre iubitii nostri alesi le pica asa greu la stomac, de zisera ceva cu “trimisu organilor” pe capu meu 😀

 36. Mordechai, îmi cer scuze pentru că nu m-am ridicat la înălţimea inteligenţei tale! Aşa sunt comentariile mele la subiectele îmârligate: simpliste. Comentariul meu a fost simplist, dar răspunsul tău a fost arogant, aşa că pentru a nu-mi provoca pe viitor stări de disconfort, voi evita să te mai deranjez.

 37. @ Dozy
  Arogant am fost ? Sau aşa l-ai simţit la ego?
  Nu deranjezi, dar, chiar şi aşa , cred că o să supravieţuiesc.

  @gadjodillo
  Ei, uite că nu. Dar ştim amândoi că “fumatul dăunează grav… ” da?

Leave a Reply

%d bloggers like this: