The Mânărie

N-am susţinut iniţiativa cu pricina. Pentru că, am socotit, criteriile estetice nu pot fi amestecate cu votul microbistic. Pe Brâncuşi nu-l poţi gusta cu acelaşi organ cu care îl lingi pe Băsescu. Acesta e motivul pentru care am refuzat să susţinem iniţiativa tatulicioturcească. Preferăm să îl iubim pe Brâncuşi fără topuri şi exaltări heirupiste. Să vă amintesc că în vreme ce unii clickăiau la topuri Sabin Bălaşa se chinuie pe patul de spital ? Că Fănuş Neagu sau Dan Iordăchescu sunt aruncaţi afară din casă ? Gataaa, ne calmăm, ne regăsim umorul şi revenim la cestiune.

Spuneam că nu am susţinut iniţiativa. Dar cu sau fără susţinerea noastră ea a existat. Topul, votarea au existat. Iar românii au votat şi l-au dus pe Brâncuşi acolo unde trebuia să fie, acolo unde era în inima lor. ( Şi îmi amintesc de găozeria numită ” Mari Români” şi iar mă apucă dracii ! Harry Potter, fostul director general al TVR e tot liber, banii tot furaţi !).

S-a votat. Iar Brâncuşi a urcat pe primul loc. După care organizatorul, al cărui nume nu-l pomenim, din scârbă, hotărăşte că îşi bagă picioruşul WASP şi bubos în el de vot. Şi că ni-l trânteşte pe Brâncuşi, aleator şi fără rezon, pe locul 22.

Aici chiar mi-a luat foc moţul la bască. Şi consider asta ca fiind un afront personal. N-am votat. N-am susţinut votul. Dar îl ador pe Brâncuşi. Şi această porcărie mi se pare inacceptabilă, o ofensă pe care nu o meritau cei care au votat şi pe care, categoric, nu o merită Brâncuşi.

Acum o să mi se spună că nu ai ce face. Ca întotdeauna când flegma zboară dinspre vest spre est, ar trebui să lăsăm capul jos şi să spunem: asta e !

Dar avem ce face ! Vorba lui Moshe, e loc de un protest gandhist. Pe care îl putem lejer articula noi: refuzând să cumpărăm produsele care sunt promovate prin reclame ale acelor agenţii. Şi mai ales mogulii, refuzând să difuzeze aceleaşi spoturi. Sigur, e pe bani. Atunci să vedem cum e cu marile campanii ele trustului eolian.

Sigur, nu o să se întâmple niciun boicot. Însăşi ideea e naivă. Pe lângă torentele de flegme scurse pe obrajii noştri de atâţia ani, flegma de acum e ca roua de primăvară. Sau nu ? Andrei Bădin ( chiar vă recomand să citiţi articolul lui) şi Corina Creţu au reacţionat şi ei. Puteţi reacţiona şi voi.

P.S. S-ar putea să încurc borcanele şi între galeria britanică şi agenţia de publicitate să nu fie nicio legătură. Din câte ştiu este. Dacă nu e… nu e… Dă-l dracu’ de protest.

UPDATE: Am vizitat aici site-ul onaniştilor respectivi. În dreptul numelui Brâncuşi opţiunea de vot era dezactivată, fiind informat că am votat deja. Deşi nu am făcut-o. Am explicat deja. Am cerut unui prieten din SUA care habar nu are cine e Brâncuşi să verfice şi el. La fel. Concluzie: labagii trăiesc şi în UK.

Comments

0 thoughts on “The Mânărie

 1. Explicaţia nu este penibilă, este cinică! Şi cinismul doare mai mult decât penibilul. Este şi o formă de rasism,în acelaşi timp. Recunosc, nici eu nu am votat, practic din aceleaşi motive. Şi apropo, ce se mai aude cu scaunul acela ciobit de la Masa Tăcerii, ca urmare a unei restaurări “măiastre”? Pe la DNA nu sunt amatori de artă?

 2. Am sunat la Mossad: e confirmat: exista legatura directa intre galerie si reclame: au acelasi tata, unu’ Charles Saatchi. De plictiseala socheaza lumea cu expunerea unor opere de arta avangardiste: oaie moarta bagata in plastic, pat cu prezervative, etc, etc (Pe bune!) Controversa asta cu Brancusi e tot publicity, asa ca ii place.

 3. Parerea mea este ca Ministerul Culturii ar fi trebuit deja sa transmita o scrisoare de protest pentru bataia asta de joc. Ca doar astea sunt atributiile lor: sa apere si sa promoveze valorile culturale romanesti si artistii romani. Or fi si ei ocupati cu Summitul NATO?!

 4. Multumesc pentru incredere Mordechai…
  Din cateva considerente, ce tin de timp 😀 (sa i zic liber) si disponibilitate a deplasarii, nu cred ca pot sa va pun la dispozitie decat un set de poze reusite (zic eu) din Brasov sau Moeciu (de Sus)…care apropo…este full de vile (de toate marimile si (evident)toate tipurile de proprietari…
  Puterea poporului! 😀

  ps.
  Sunt cu un “Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR” pe voi.
  Tot inainte!

Leave a Reply

%d bloggers like this: