Tanti Aglaia şi tribunalu’

O tanti aflată la vârsta la care unii devin înţelepţi – iar alţii se tâmpesc- a contestat în instanţă candidatura lui Sorin Oprescu. Păi când eu vă spuneam acum câteva zile că mizeriile sunt abia la început credeaţi că mănânc rahat ?

Nu pomenesc numele cucoanei. Pentru că nu interesează. Iar dacă vrea publicitate s-o caute altfel, altundeva. Acum vă puteţi imagina că alde tanti mamarea, aflată în lipsă de nepoţi de plimbat în parc ( lasă că nici cu parcurile nu e aşa de uşor, la vremuri portocalii) îşi plimbă goblenurile pe la tribunal. Ei, pare aşa simplu, dar nu e.

Mai întâi pretindem că punem botul la vrăjeala cu o “cetăţeancă, societate carevasăzică civilă” şi constatăm că: singura candidatură care deranja era a singurului independent aflat în cursă. Interesant, nu ? Deci cetăţenii simpli ai patriei sunt îngrijoraţi când candidează un cetăţean oarecare al patriei ( nu că Oprescu ar fi chiar oarecare), dar n-au nicio constipaţie la candidaturile marilor mafioţi sau ale baistrucilor celorlalţi. Logic.

Acum preluăm ştirea en-gros, ca să nu vorbim pe lângă subiect:

Senatorul independent Sorin Oprescu a ajuns din nou la mana instantei dupa ce o bucuresteanca a depus, in prima zi de Paste, o contestatie la Tribunalul Bucuresti. La ora 12 si 37 de minute, a fost anuntata respingerea contestatiei, dar avocatii Doinei Mocanu, autoarea contestatiei, au facut recurs la Curtea de Apel. Actiunea aceasta se judeca marti, 29 aprilie.

10:51 – Senatorul Sorin Oprescu s-a prezentat la tribunal la ora 10 si 50 de minute. Acesta a declarat ca nu o cunoaste pe femeia care a depus contestatia, pe numele sau Doina Mocanu. Oprescu crede ca actiunea femeii este tot o incercare a unora de a activa “butoanele” in Justitie.

“E a doua zi de Paste, nu o iarta Dumnezeu” a mai declarat candidatul independent despre infatisarea la tribunal. O decizie privind legalitatea candidaturii lui Oprescu ar urma sa fie luata luni dupa-amiaza, dupa ora 13:00. Ziare.com va va tine la curent cu decizia tribunalului.

12:20 – Doina Mocanu, prezenta la tribunal, a spus ca nu este afiliata politic si ca nu se afla nimeni in spatele sau. Doina Mocanu este pensionara, a lucrat in contabilitate si a depus contestatia la adresa candidaturii lui Sorin Oprescu pe baza informatiilor din presa, potrivit propriilor spuse.

12:37 – Sorin Oprescu a anuntat in fata presei ca a avut castig de cauza in fata instantei. Contestatia depusa de catre Doina Mocanu a fost respinsa de instanta, dar avocatii pensionarei vor face recurs la Curtea de Apel. Senatorul l-a acuzat direct pe Cozmin Gusa ca “are telecomenzi si raspunde la acestea”.

Sorin Oprescu considera ca liderul PIN da dovada de “lasitate” pentru ca se foloseste de “oameni nevinovati” pentru a-l ataca. Mai precis, doctorul a fost acuzat ca a folosit baza de date a Spitalului Municipal, iar cel care ar fi lansat ipoteza ar fi Gusa, potrivit doctorului. Oprescu afirma insa ca nu a utilizat nicio informatie din baza de date a institutiei medicale.

De asemenea, senatorul independent a lansat o serie de atacuri la adresa presei. Pe Nistorescu l-a numit “jegos”, iar unui reporter Realitatea Tv i-a replicat ca “pricepe mai greu”, deoarece acesta insista cu intrebari despre implicarea lui Gusa in contestarea candidaturii lui Oprescu.

16:30 – Sorin Oprescu a afirmat pentru Realitatea Tv ca are informatii potrivit carora Doina Mocanu ar fi membra de partid, fara a preciza numele formatiunii politice. O singura mentiune: este vorba de o filiala din Sectorul 3.

Argumentele Doinei Mocanu
In contestatia depusa, femeia sustine ca Sorin Oprescu candideaza in mod fraudulos la functia de primar general. Doina Mocanu il acuza pe Oprescu ca a folosit CNP-urile pacientilor din Spitalul Municipal pentru a completa listele cu semnaturi de sustinere. Contestatia va fi analizata luni dimineata de judecatorii Tribunalului Bucuresti. La sedinta este asteptat si Sorin Oprescu, insotit de avocatii sai.

Istoric al candidaturii lui Sorin Oprsecu
Este a doua oara cand lui Sorin Oprescu i se pun bete in roate in drumul sau catre Primaria Generala. Nu mai tarziu de saptamana trecuta judecatorii i-au respins contestatia impotriva deciziei Biroului Electoral Municipal de a-i anula candidatura. Oprescu a avut castig de cauza abia dupa ce s-a judecat la Curtea de Apel.

Asta e.

Nu cunosc argumentele doctorului Oprescu, atunci când acesta susţine că în spatele mânărelii s-ar afla Guşă, dar nu m-ar surprinde să fie aşa. Am spus-o şi cu alte ocazii: doar ornitorincii pot crede că Guşă este un autentic oponent al lui Băsescu ori al sistemului. Va veni vremea când vom discuta mai pe îndelete şi despre acest personaj.

Deocamdată constatăm că e multă lume deranjată de ideea că un independent, Sorin Oprescu, ar putea ajunge la primăria capitalei. Iar motivele sunt multe: de la foamea de ciolan până la frica teribilă că s-ar putea dezgropa multele afaceri puturoase din primărie. Afaceri din care s-au înfruptat transpartinic şi echidistant mulţi.

Repet ce am mai spus. În această campanie Sorin Oprescu este ţinta. Iar mizeriile sunt abia la început. Mai vorbim noi.

Comments

0 thoughts on “Tanti Aglaia şi tribunalu’

 1. Singura explicatie e tuturor mizeriilor astora si a gunoiului care i se arunca in fata constant ( Nistorescu parea scapat din lantz zilele trecute ) e vechea zicala
  ” Follow the money “.
  Nimic nu misca mai rapid “societatea civila” si “pensionarele” cu ochi albastrii decat frica in fata unuia care ( probabil ) le-ar strica afacerile.

 2. Eu ma gandesc cat ia promis Hrebe lui Gusa ca sa faca jocul asta de credibilizare a candidaturii lui Oprescu?!?!!?!
  Oricum, indiferent cat a promis, nu face banii, joaca fals, nu e profi deloc.

 3. Repet ce am mai spus: verificarea CNP-urilor din lista lui Oprescu cu baza spitalului Universitar este o tampenie si denota rea credinta. Dr. Oprescu practica medicina de 30 ani si probabil a salvat mii de oameni. Toti acestia sunt oricum in baza spitalului cu CNP si, subliniez, seria si numarul BI sau CI, inclusiv domiciliul bolnavului. Este obligatoriu la internare. Asa ca invocarea faptului ca a fost trecut numai CNP-ul pe liste fara alte date, pentru ca s-a folosit baza spitalului este o tampenie cat casa de mare. Si care dintre cei vindecati de Oprescu nu ar fi semnat pentru el? În plus CNP-ul fiecarui angajat se afla in baza de date a fiecarui angajator, asa ca ce sa se verifice?
  Pute prea tare povestea asta.

 4. A câstigat!!!!
  Întrebarea ” Se va depune plângere penala?” a fost pusa cu subînteles.
  Urmeaza episodul ” nr. “

 5. @ mosh călifar
  Mi-a scăpat ieşirea lui Nistorescu, deci nu o pot comenta.

  @ Semantic
  Ai o anume propensiune spre teoriile conspiraţiei cele mai complicate. Şi aproape de fiecare dată se vădesc a fi greşite.

  @ Florin
  Florine, asta e ca discuţia despre cantitatea de ghioagă din par. Adică inutilă. Sigur că ai dreptate. Dar ştim cu toţi că e vorba de şepcuţa roşie. Iar ăştia nici măcar nu încearcă să se prefacă, în vreun fel, că nu ar fi aşa. La urma urmei ce ne-am aştepta ? Ca sistemul să stea inert ?
  Trebuie să recunoaştem, totuşi, că asta din urmă, cu pensionara civilă e deja climaxul.

  @ Alandra
  Păi eu ce vă tot spun ? O să vedeţi voi în zilele următoare tot felul de “dezvăluiri” despre doctor. Că e poponar, că a fost mâna dreaptă a lu’ Mengele, că a fost implicat în 11 septembrie, că el a aruncat cu bricheta în Giuleşti etc. etc. etc.

 6. Domle daca e vorba de nea Stere e normal, dar revenind la campanie, “modul” in care a dat explicatii Gusa dupa intalnirea cu Hrebe si Mitrea arata clar ca o punere in scena pentru precampanie:
  Faza 1 – vizita psdista la Gusa anuntata si mediatizata pentru a-l individualiza in cadrul concurentilor,
  Faza 2 -Gusa iese, refuza ostentativ si isi dezvolta platforma de catindat care refuza oficial colaborarea cu psd,asa e cusher pentru votantii din capiatala,
  Faza 3- Oprescu intra in scena si se ia de “telecomenzi”,
  Faza 4- Gusa devine un reper, aproape singurul care da feedback public cu bune si cu rele (restu de competitori sunt pe alte nise)despre Oprescu;
  Faza 5- Oprescu ii arata cartonas galben, initiind o polemica artificiala,
  Faza 6- Gusa raspunde si meciul media se dezvolta.

  PSD stia ca Oprescu are doua conditii de indeplinit pentru a ramane singurul catindat independent credibil:
  – sa isi dea demisia;
  – sa castige cateva meciuri usoare cu cel putin un alt “non-comformist”, cu sistemul ticalosit, cu votantul tipic (tanti Aglaia) PSDist care este la polul opus targetului sau.

  Impresionat efort pentru PSD,ineficient insa, prost planificat, slabe resurse umane.

  Sa vedem maine ce se intampla de 1Mai rosu si furnicesc, ca trebe si protvul sa presteze ceva pentru psd hehehehe

 7. Iar declaratia asta nu este conspiratie, este doar gandirea psd prin vocea lui Mitrea:”El a mai spus că prima dorinţă a PSD este să câştige Diaconescu, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, a doua opţiune a partidului este Oprescu. “Din doi unul va câştiga sigur, eu sper să fie Diaconescu. Dacă domnul Oprescu câştigă, lucru pe care i-l dorim, este a doua dorinţă a noastră. Dorinţa noastră este să luăm Capitala de la PD-L. A treia dorinţă este primul ministrul, Guvernul în toamnă şi apoi preşedintele”, a explicat şeful de campanie al PSD.” newsin

  Halal sincronizare! sau poate CA Diaconescu chiar sta foarte slab in sondajele interne pe buc.

 8. Stiu, e cam depresiva stirea pentru multe tabere, da’asta e! iar pentru cei mai multi dintre votantii din Buc. nu este o surpriza poate doar inca o confirmare a modului particular in care se duc anumite campanii…

Leave a Reply

%d bloggers like this: