Stirile lui Leibovici

Domnu’ Leibovici ne paseaza o stire. Si cum e de la “cumunitate” o luam rapid in tzust-balon. Iaca stirea, care nu-i noua, o gasiti voi aici.

Acum Mordechai, fara vlaga, si cu cafeaua inca nemacinata, casca a plictiseala inainte de a arunca, superior, un comentariu.

Povestea asta nu e noua deloc. Dar absolut deloc. Exista periodic zvacniri/ zburliri ale fiscului catre mogulii/baronii deutschlandezi. Si asta se intampla ( si pe acolo ca si …altundeva) mai ales cand economia sughite si boborul icneste. Si mai abitir cand la partid nu ajung cotizatiile.

E drept ca de data asta s-a lucrat mai cu furie si naduf proletar. Iar serviciile au fost varate in tema pana la bentita. Nu-i asa ca va suna cunoscut ? Ca micile potlogarii off-shoristo-evazioniste nu-s de ieri de azi in uber alles. Iar, in genere, flacaii cu pricina se bucura, daca nu de imunitate, de inalta protectie. Ce s-a intamplat acum? De ce napusteala pe smecherii cu numere de aur ? Si de ce stilul asta proletar demascator ? Pai de aia, ca madam Merkel e din DDR, alta scoala, alte printipuri.

O sa bagati de seama ca si prin Frata, echivalentul francofon al lui Dubya, are bazdac pe Presedintele Societe Generale ( altfel banca privata, n-ai treaba).

Pentru toate astea, de pe langa Sena, Rhin, Potomac sau Dambovita exista o explicatie. Formulata plastic de …. nu spunem cine, intr-o adresare nervoasa catre un “baiat destept”:

” Bai, p..ica, tu ai impresia ca sistemul lucreaza pentru tine ? Tu lucrezi pentru sistem, putza ! Si baga-ti mintile in cap ca traficul e aglomerat si se intampla multe accidente. “

Comments

0 thoughts on “Stirile lui Leibovici

 1. Alooo, domnu` de la stiri…N-o fi chiar acel Klaus Zumwinkel care era era respectat de stanga pentru ca a impus un salariu minim pentru factorii postali, curieri si alti angajati?! Bine, nu se gandea el la muncitori cat la concurenta care faulta preturile prin salariile de mizerie, insa orisicat….se gandea. S-apoi ce sa plece omu` prin cele departari sa caute modalitati de manevrare frauduloasa, cand poti sa te duci frumos la Vaduz cu 30.000 de franci si sa-ti tragi fundatie. Ca de aia au aia mai multe fundatii decat locuitori. Iar fundatia poate face ce tranzactii vrea dansa, cata vreme propritarii nu-s cunoscuti. Numa` cat s-o gasit un Gigel care a vrut sa-si refaca viata in Australia si-o dat pe goarna lista cu clientii. Hazardul…Si cica la doicilandezi Eigentum verspflichtet…obliga pe dracu`. Sa va mai aud eu cu modelul german si Soziale Marktwirtschaft….ma rog lucrurile is mai complexe, insa il astept pe Mordechai sa-si bea cafeaua….

 2. Era cat pe ce sa stramb din nas a nemultumire ca in prima parte(de altfel superioara, ca de obicei) nu ati comentat nimic de nea zumwinkel.dar s-a repliat moshe in ultima clipa si a scos de pe linia portii.;-))
  si, draga mordechai, mai imi permit sa adaug ca agenturili si-au platit o parte din anumite datorii fata de unii,pentru niste afaceri mai vechi (dar nu foarte vechi) si pana la urma recunoasterea implicarii le da o nota buna lor si o imagine generala de seriozitate si responsabilitate in relatia cu propriul volk ambelor parti…sau poate n-am inteles eu prea bine…

 3. Pai chestia a inceput sa dea bine pe de laturi, atat de bine ca si Monaco se resimte si pune taxa pe serviciile financiare. Au fost ceva stiri pe agentiile de presa astazi, cu Spania, Italia si etc. Pe acelasi subiect.

 4. Pai vad ca provoc numai nemultumiri! Foarte bine. Am notat. Si ca sa nu mai enervez va pup dulce si va las pe mana lui Moshe. Personal am sa iau o pauza prelungita. Sa auziti de bine.

 5. mordechai, tu chiar vorbesti serios?chiar asa iti iei jucarelele si pleci?
  sa stii ca fac lacramatie scrisa la rabbi si precis capeti pedeapsa…
  pe curand!

 6. Uite-acilea tentaculele nemtzalaului Schreiber, al de a rasturnat pe Kohl de la putere, cu “comisioanele” pentru maharul kanadez Mulroney fost PM. Acuma cica liberalii kanadezi se folosesc de scandal ca sa le faca imagine urita la conservatori, care sunt la putere. Baaai, parca suna cunoscuta povestea asta. Variatii pe teme de Brahms….

  http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20071112.wschreiber12/BNStory/National

  http://www.cbc.ca/canada/story/2008/02/14/schreiber-accountant.html

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/02/05/AR2008020503322.html

Leave a Reply

%d bloggers like this: