Ştiri tâmpite dintr-o lume tâmpită

bush_dailymirror_dumb_people.jpg

Ştirea numărul 1, fraţii mei, sună îngrijorător: În viitor zilele vor avea 25 de ore. Habar nu am ce o însemna asta… O oră de muncă în plus ? O oră de somn în plus ? O oră de … ce în plus? A, da. O oră de Dan Diaconescu Direct în plus. Evident.

Ştirea 2 e mai digerabilă: Ţăranii din Jucu îşi vând terenurile pe Youtube. Normal. Asta e deja ceva normal. După GPS-ul instalat la ţâţa vacii era pasul următor. Necesar şi suficient. Trăim în satul global şi este esenţial pentru păstorul de lame din Anzi să ştie dacă megieşul său din Jucu are ceva păşune de vânzare. Urmează necesarul schimb de e-mailuri şi tocmeala pe mess. Asta dacă nu intervine vreun culegător de mărăcini din Oumbadalounga pe fir, să strice preţul. Aşa că dacă mai youtubăiţi pe acolo, lăsaţi-o pe Sylvia Saint şi băgaţi cristalinul pe Jucu.

Ajungem la ştirea 3: Un japonez şomer a găsit 10.000 de dolari în cutia poştală. Aici nu avem comentarii. Doar un mesaj. Deci, domnu’ Gigi, hai înţeleg, îi plăteai omului factura la energie electrică, dar chiar aşa ? Păi japonezu’ nu votează la noi, nea Gigi. Şi mai ţine şi cu Dinamo. Ce mama mă-sii ?

După sushi trecem la curry de Madras ( slăbiciunea mea). Ştirea sună aşa: India:Permis de armă gratuit pentru cei care îşi fac vasectomie. Nu spun că nu înţeleg problema autorităţilor indiene, dar ăsta e cinism. Adică ” dacă renunţi la puşcoci îţi dau permis de armă ?”. Bine acum n-or avea toţi puşcoci. La unii o fi doar pistol cu capse. Dar chiar şi aşa, permisul ăla te condamnă clar la foc cu gloanţe oarbe. Şi apoi… ce bărbat iubeşte mai mult permisul decât… pistolul ?

funny-notice-dumb-people.jpg

Şi acum de final două ştiri legate. Prima ne explică ce aspiraţii are o tânără politiciană (sic!) pedelică. Şi cum să nu o votaţi, să-şi împlinească femeia visul ? A doua ştire pare legată de prima. Sau oricum o explică… Sau… naiba ştie. Sună aşa: “Sunt femeile umane? ” în topul celor mai ciudate titluri de cărţi. Eu n-am citit cartea. N-am găsit-o. Dar am o curiozitate… dacă e printre voi vreunul care a citit-o… spuneţi-mi şi mie: care e concluzia ? Sunt ? Este că nu?…

Hai week end plăcut şi lăsaţi samitu’ că trece.

Comments

0 thoughts on “Ştiri tâmpite dintr-o lume tâmpită

  1. ia te uita ce am gasit citind si eu ca omul pe internet…
    http://www.bundesregierung.de/nn_1516/Content/DE/Mitschrift/Pressekonferenzen/2008/03/2008-03-28-regpk.html

    ma refer mai exact la faptul ca Germania se opune apropierii NATO de Ucraina si Georgia, cum ar vrea Sam. Si ca le arata cu degetul de “na na” grecilor, daca mai comenteaza legat de admiterea Macedoniei in organizatie(asta e partea a doua, poate comenteaza careva candva si despre importanta si rolul Germaniei in Balcani).

    e exemplul tipic de politica inteligenta, ziceti-i la doua capete daca vreti, pe care as vrea sa o vad si la Bucuresti.

  2. Muţumesc de link. Interesantă mi se pare şi poziţia exprimată acolo în privinţa participării germane în afganistan.
    Aici, dacă am judeca rece, ar trebui spus că, răspunsurile corecte legate de admiterea în NATO ar fi: Croaţia – da!; Macedonia – nu încă; Albania- nu ! Georgie şi Ucraina- go fish !

Leave a Reply

%d bloggers like this: