Ştiri şi atât

  Două ştiri. Fără nicio legătură între ele. Şi fără nicio semnificaţie. Sau cu. Sau fără. Ce s-o mai lungim. Asta e prima ştire. Iar asta cea de a doua. Vedeţi şi voi ce şi cum.

Dinspre Kosovo am mai fi aşteptat ceva ştiri. Dar de acolo vin mai greu. Nu că nu ar fi de povestit. Dar s-a dat consemn. Şi uite aşa va trebui să vă lăsaţi convinşi că acolo lucrurile s-ar fi liniştit. De fapt lucrurile stau cu totul altfel. Dar despre asta mai vorbim noi.

Şi înainte de stingere vă mai dăm ceva numai bun de ronţăit. Că tot ne preocupă pe noi alegerile din hamburgerie. Ca în cântecul lui Mărgineanu: Jeana nu e moartă/ Jeana se transformă ! Karl Rove, dom’le. Ce e aşa greu de priceput ?

Comments

0 thoughts on “Ştiri şi atât

 1. Prieteni, nu-i nimic de speriat în cele două ştiri!
  Prima ştire: ruşii nu au mai avut, timp de mai bine de 15 ani, informaţii despre proceduri, timpi de reacţie, sisteme de protecţie, lungimile de undă pe care lucrează radarele americanilor. Firesc, şi-au scos bombardierele şi se fâţâie cu ele pe sub nasul americanilor, obligându-i să iasă la intercepţie. În avioane nu au bombe, ci sistele electronice de analiză a semnalelor, aparate foto video în diverse spectre, operatori. În plus, piloţii ăia au şi ei nevoie de ceva adrenalină în plus, sau de o ocazie pentru a le arăta piloţilor americani degetul!
  Cât despre China, în materie de armament, mai vorbim…

 2. Evident. Sigur că aşa e. Dar ce urmează după ” mai vorbim” e interesant. De aia am şi spus că nu au nicio semnificaţie cele două ştiri. Le combinăm noi în sistem tabloid. Sau nu ?
  De fapt cele două erau un fel de preambul către închinarea adusă de Hillary Clinton lui Karl Rove. Iar asta nu e doar ştire. E ceva mult mai interesant. Despre care… chiar mai vorbim.

 3. Îmi pare rău, ştirea despre “omagiul” adus de Hillary lui Rove nu se încarcă. Iar despre “mai vorbim”, în legătură cu înarmarea Chinei, discuţia va fi lungă. Din păcate, noi vedem doar partea hard a problemei: submarine, avioane, portavioane, rachete, arme antisatelit. Problema este de soft: ce faci cu ele după ce le ai, cum le foloseşti pe teatrul de operaţii, când, în ce combinaţii, cum îţi defineşti obiectivele, care sunt criteriile după care poţi declara “victoria”, care sunt adversarii, care aliaţii. Cu alte cuvinte, dicutăm în momentul în care îi citim pe strategii armatei chineze, de acum, nu pe cei de mii de ani în urmă. Deşi nu sunt de dispreţuit nici principiile lor …

 4. Nu ştiu ce să spun… Poate că Rove vede în Hillary un preşedinte mai aproape de viziunea sa despre ceea ce trebuie să fie şeful de la Casa Albă. Poate că vede în Obama un radical. Poate e rasist. Sau poate e doar uşor galant. Sau poate se distrează… Dar ce mai contează. Tot la mâna maşinii de vot ajung. Acolo se joacă partida, nu la televiziune. Iar cu un soft isteţ se pot face minuni.

 5. draga Mordechai…deshi de cele mai multe ori nu resusesc sa ma fac inteles nici pentru mine , shi asteptand o confirmare a separatziei puterilor in stat , o data cu aprobarea sfantului sinod al bor???…:)))…ca deh doar toti suntem egali in drepturi shi in obligatzii….mai mult sau mai putin crestinesti… shi chiar daca nu asta vroiam sa spun acum shi aici…citez repede din ce am citit cu un ochi aruncat pe ecranul calculatorului….
  la nici 24 de ore de la cele doua stiri mult prea diferite pentru a fii egale shi consoarte in semnificatzii shi intelesuri…tocmai la tulpina bakonkului il arestara pe nenea Bout (http://www.realitatea.net/153727_Traficantul-de-arme-rus-Viktor-Bout-a-fost-arestat-in-Thailanda.html)….
  ca il supravegheu nu de cateva luni …shi tokmai de catziva ani…nu e o problema…insa parca parca …miroase a afacere cu aroma de leapsha….

 6. @celcedacumuku
  Hai ca de data asta l-ai lipit la fix pe tavan! bravo! Stirea cu Viktor Bout voiam sa o bagam la un alt context. Dar ne-ai luat-o inainte si bine ai facut. Colajul asta de stiri fara legatura, care prin a se lega prin ite nevazute (la prima vedere) imi aminteste de personajul jucat de Mel Gibson in “Teoria conspiratiei” .

 7. Intru pe coada de asteptare, ca vad ca pe cai normale momentan e nerecomandabil. Interesant ce spune GC, dar si mai interesant este ca USS Nimitz e considerat de rusi cel mai fotogenic carrier, desi mai au americanii minim o duzina la fel de fotogenice. Ceea ce inseamna ca grupul de lupta din jurul Nimitzei ori s-a upgradat ori e pus pe traznai demne de luat in considerare (vorbim de 4 suburi nucleare si alte plutitoare). Cat priveste China, pai am citit un strateg mai acu cateva luni care a reinventat conceptul de “razboiul intregului popor” si l-a extins la toate sino-computerele, in ideea unei gherile virtuale cat mapamondu` european de mare, vorba lui Jiji. Daca rusii trag in poza de la mare altitudine, pekinezii respecta diviziunea internationala a muncii si iau notite de dedesuptul flotei Unchiului, dotandu-se cu noua generatie de Delfinul (silentioase, foarte silentioase). Pana cand or fi in stare sa-si faca propriul avion de lupta chinezii mai au de asteptat (nici macar prin ciordeala n-au fost in stare, ca proiectul sino-israelian a fost dat pe palnie la Potomac de…rusi, normal). Bout merita arestat, ca stia deja prea multe cui si de ce a vandut arme. Iar Al Qaida nu era un client. Sigur, serviciile speciale thailandeze sunt extrem de bune si performante, de aia au putut. Maine poimaine aflam ca serviciile din Sierra Leone l-au capturat pe Osama, cu sprijinul politiei noastre de frontiera… Felicitam si pe aceasta cale organili si presa de ziare internationala.

Leave a Reply

%d bloggers like this: