Ştiri. De seară

Sondaje la tot poporul american. Dacă McCain intră în finală cu Obama, atunci 28% dintre susţinătorii clintonieni se varsă spre republicani, că aşa e „corect politic” . La capătul celălalt, 19% din susţinătorii obamezi i-ar arăta spatele  ex-primei doamne, în favoarea republicanului. Acuma încep să înţeleg de ce lăuda Obama politica externă a familiei Bush. Oricum, lucrurile nu se mişcă tocmai bine pentru democraţi, ba dimpotrivă.   

În răstimpul dintre sondaje, Hillary dă cu freza în bordură în mod repetitiv şi vesel, aşa cum ne-a obişnuit. De fapt e atât de veselă în tot ce face, că aş folosi-o pentru commercials la chipsuri şi îngheţată cu aromă de pizza şi vanilie. După scenariul de mare succes „Bosnia  hostile fire” – cu ea in rolul lui Nicole Kidman – pentagonezii s-au simţit ofuscaţi, da` rău de tot, nu aşa…. Generalul Walter Stewart, acum la  Pennsylvania Army National Guard şi pe atunci la cartierul european, mai că nu a făcut-o nesimţită pe Clintoană pentru că i-a făcut de cacao pe soldaţii ce i-au asigurat securitatea personală în Bosnia. Bine, Stewart e suporter obamez, însă remarcile sunt la locul lor. Şi cum la ei generalii sunt muuult mai rari decât la noi au şi greutate în ce spun. Rummy ar putea argumenta mai bine decât mine de ce nu e bine să te cerţi cu generalii, mai ales cu ăia cu două-trei stele mari pe şapcă.   

Nasc şi la Britania dobitoci. Un anume John Ward, tory după carnetul de partid şi consiler judeţean prin Kent, a propus sterilizarea părinţilor care au deja un copil şi trăiesc din ajutoarele sociale. “There is an increasingly strong case for compulsory sterilisation of all those who have had a second child – or third, or whatever – while living off state benefits” a scris respectivul cu mânuţa proprie pe site. Pai de ce nu şi puţină eugenie, dacă tot avem zombie-consumerism, non-localizare, neo-iobăgia creditelor…aia mai lipseşte, o sterilizare în masă. 

Vaticanul a papistaşizat recent un islamist, pre numele său Magdi Allam. Un nene destul de cunoscut pe la “Corriere della Sera”,  unde e angajat cu carte de muncă. Că omul a ales un alt traseu spiritual, e doar treaba lui. Nu înţeleg însă de ce a simţit nevoia însuşi Papa să oficieze Sacramentul Botezului; nu găsea pe altcineva?! Sau simţea o presiune acută să bage deştu`n ochii mahomedanismului?! Că tot vorbeşte bin Laden de Cruciada Vaticanului. Bravo Benedict, bagă-l în viteză pe Dumnezeu, să simtă că logo-ul Gott mit Uns înseamnă implicare şi mai mult decât atât… Poate îl învaţă Fini şi o Giovinezza, că la protecţie din partea Gărzii helvete nu ştiu cât poate spera.

Update1: ultimul sondaj NBC/WSJ o dă pe Hilly cu cel mai mic scor de la alegerea sa ca senator, în 2001. Păi la ce se aştepta?!

Update2: in UK se pare totuşi că nu va mai fi nevoie de sterilizare în masă, albionii luându-şi singuri măsuri în acest sens. Căsătoriile sunt la cel mai mic scor din ultimii 150 de ani. Eradicarea tacită a mariajului, care va să-zică. Buni şi laburiştii ăştia la ceva – mai cu social-network-ul, mai cu “a treia cale”, mai cu alte bălării conceptuale şi în două cincinale ajung cu totul la Tata (nu numai Jaguarul). Uite-aşa o să aibă Perla o Coroană.

Comments

0 thoughts on “Ştiri. De seară

  1. Da, Moshe, dar judeţeanul insular nu e cu mult mai idiot decât ăla din guvernul Tăriceanu, care nu vrea să mărească alocaţiile pentru copii, că puiesc prea mult săracii. Şi apoi ideea sterilizării dependenţilor de ajutoare sociale a plutit o vreme şi prin aerul rarefiat al elitelor noastre telectuale, cam pe acolo pe unde plutea şi ideea votului censitar. S-a înfiinţat o Internaţională a Idioţilor şi n-am aflat noi de ea?
    Chiar mă întrebam ce l-a apucat pe Benedict, cu atât mai mult cu cât evenimentul a fost transmis în direct şi la oră de maximă audienţă. Nu cred că italienilor le-a picat prea bine actul ăsta provocator. Vremea Cruciadelor a trecut, dar unii fie n-au aflat, fie se plictisesc şi-şi fac de lucru.
    În general, totul, inclusiv gafele cu repetiţie ale scorpiei din dotarea lui Bill, pare gândit după principiul maximizării pagubelor.

  2. Pai in viziunea lor săracii n-au voie să puiască, ca ne cauzează la raportul PIB / capita in UE. Si dacă alocatiile tot nu le măresc ar putea măcar să facă pe lângă şcoli ceva after-school şi cantina, ca în ţările normale, să ştii de unde să îţi iei copilul. Ca eu am crescut cu cheia de gât, erau alte vremuri…Cine ştie, poate vorba franţuzului, avem nevoie de o stângă a stângii…

  3. Cine s-o facă? Toţi sunt ocupaţi să facă bani, iar între două “afaceri”, mai o fufă, mai un praf, mai o “mondenitate”. Eu cred în programe de genul after-school şi o masă gratuită. “Cornul şi laptele” a fost demonizat, de fapt, tot ce înseamnă proces de redistribuţie a averii a avut aceeaşi soartă. Dar până nu vom genera un model normal de societate, orice am face, tot nu vom rezolva problemele generate de polarizarea socială.
    Eu am o teorie, conform căreia ne vom re-întâlni cu lupta claselor. Acum clasele specifice societăţii industriale sunt în disoluţie. Va urma, fără îndoială, o recompunere socială, care va găsi un spaţiu politic dominat de cei foarte bogaţi, iar noii proletari vor vrea o felie din tortul puterii. Fie se negociază împărţirea puterii, dacă bogaţii au mintea acasă, fie noii proletari dau cu pumnul. Nimic nou.Dacă ura va fi mai mică, democraţia are şanse de supravieţuire, dacă nu, ghinion. Iar noi suntem ghinionişti…

  4. Păi da, e Vasescu..de la vase, care va s-zică tot Flota… Iar după Constadt Bush o să meargă la Bucurstadt, în Munţii Bărăganului, la retreatul lui Ceaucescu…

Leave a Reply

%d bloggers like this: