Stema lui Volodea

Voronin nu vrea stema asemanatoare cu a Romaniei

21/12/2007 Presedintele moldovean Vladimir Voronin este dispus sa schimbe stema tarii, pentru a contribui la consolidarea statalitatii si intarirea sentimentului national, relateaza cotidianul Flux, in editia online.

Potrivit lui Voronin, actuala stema, care seamana foarte mult cu cea a Romaniei, a fost adusa pe usa din dos. El a explicat ca, in 1990, la insistentele politicienilor care doreau unirea Moldovei cu Romania, Parlamentul de la Chisinau a aprobat un nou steag si un nou imn, care erau identice cu tricolorul si cu imnul de stat al Romaniei.

Totodata, schitele stemei moldovenesti au fost selectate de o comisie speciala si trimise la Bucuresti, ca sa primeasca aprobarea Comisiei de Stat, care se ocupa de heraldica Romaniei.

In 1994, noul Parlament de la Chisinau a votat pentru schimbarea imnului si a renuntat la “Desteapta-te, romane!”. Acum, Vladimir Voronin si-a exprimat convingerea ca stema, ca si simbolica de stat si imnul, trebuie sa reflecte independenta si suveranitatea tarii.

Corect! Sa se respecte traditia! Dar adaptata la realitate! Si in loc de cap de zimbru sa foloseasca in stem capul de bou. Si astfel vom avea prima stema a unei tari care inglobeaza in ea portretul presedintelui acelei tari.

Comments

0 thoughts on “Stema lui Volodea

  1. In loc sa ia problema frontal Romania a facut, vreme de un deceniu si ceva, poduri de flori si poezii, si iata de ce un militian ca Voronin in loc sa fie primar intr-un sat de boshcai este sef de stat si ne serveste glume gen Yagoda sau Beria. In mintea lui mica din capul ala mare, Voronin si-ar dori sa ne vada mai agresivi, eventual cu Patriotul pe thalwegul Prutului, ca sa aiba motiv sa nu-l mai scuipe in cap deduska de pe Neva, servindu-i un contex favorabil. Acuma, ca Jucatorul va denunta public pactul cokteilului lui Molotov cu Ribentrop, s-ar putea sa fie interesant.

  2. Mordechai va spune:
    Nu va mai agitati inutil ca cauzeaza ( sic!) la digestie si da flatulente. Voronin …ok… e dobitoc. Da’ cum rochia papusii am reusit noi sub marele carmci sa ne incaieram chiar cu toata lumea? bulgari, unguri, ucrainienii, moldoveni, klingonieni… iar dupa ce i-am terminat pe astia ne incaieram si intre noi. Adica intre voi. Eu nu ma incaier cu Moshe.

Leave a Reply

%d bloggers like this: