0 thoughts on “Şi iar am ajuns la CNN !

 1. Aş trage de 2 concluzii, ca individ din mulţime care nu cunoaşte despre domniile voastre:
  1. Voi comentaţi permanent, bogat, evenimentele politice atât interne cât si externe. De ce intern, nu se face referire undeva la comentariile şi dezbaterile voastre? M-aş bucura să fiu contrazisă.
  2. După recunoaşterea venită din afară, s-o găsi şi pe aici vreun impresar dacă nu ministru să vă dea o bursă…

 2. Asta e bine, Mordechai, bine ca stim ca avem pile.. CNN e CNN si eu ii urmaresc pentru ca sunt foarte buni. Dar despre Romania nu prea dau nimic, in afara cu filmele cu copiii din orfelinate filmate prin 90. A, scuze, gresesc. Au mai dat ceva: un clip publicitar facut pe banii guvernului bulgar si l-au prezentat ca fiind cu imagini din Romania, vreo cateva zile, pana au intervenit bulgarii. Mi-e clar ca regiunea noastra nu ii prea intereseaza si, deci, nu pot decat sa ma bucur pentru voi. Si stim acum la cine sa apelam. 🙂

 3. @ mary _lou
  1- Avem noi ştiinţă că se face referire. Dar documentele respective au caracter secret. 🙂
  2- Ei, recunoaştere… băgare în seamă. Recunoaşterea, sperăm noi, o să vină în perioada alegerilor parlamentare de la noi. O să vedeţi atunci despre ce e vorba.
  Bursă ne daţi voi. Zilnic. Şi ne convine.

  @ Corina Creţu
  Ba eu zic că e bine că nu prea spun despre România. Ştim cu toţi de ce, nu ? Alegerile parlamentare de anul acesta vor fi ceva mai bine reflectate acolo. Cred.
  Oricum, să nu facem din ţânţar armăsar. Mulţumim de vorba bună.
  @ Alex
  Deocamdată nu ne interesează. Am primit o propunere de “sponzorizare”, dar deocamdată nu e cazul. La taraba asta ne vindem doar pe noi. Nici măcar nu ne vindem.

 4. @ Nici nu voiam sa fac din tantar armasar. Cred ca nu ei sunt de vina, ci noi. Ca nu ne stim interesul si nu ne dam seama cat ar conta. Habar nu am pentru ce sunt folositi banii destinati promovarii Romaniei in lume; ca daca la CNN nu merita promovare, atunci unde merita? Eu am dat doua exemple pentru a releva cat contam. Dar ma uit la CNN tot timpul si m-as bucura enorm daca dezbaterile tip CNN ar fi copiate si la noi. Voi ati ajuns acolo pentru ca ei interactioneaza, dialogheaza, ceea ce televiziunile de la noi nu au invatat sa faca in nici un fel.. Sper ca nu ma vei intelege gresit. Voiam doar sa subliniez performanta voastra.. 🙂
  Si multumesc mult pentru comentariul atat de impresionat referitor la George Pruteanu si articolul din Romania Libera.

 5. Nu-nu. Îndemnul cu ţânţarul era auto-adresat. Că mă ştiu la nărav.
  Problema noastră, când e vorba de prezenţa în presa străină, e complicată. Nu avem ” news-maker”-i. Adică inşi care să intereseze. Sau care să fie făcuţi să intereseze.
  Nu avem ” news-throw”-eri. Adică inşi care să ştie să ambaleze şi să arunce ştirea. Să o vândă.
  Dar mai ales nu avem noi înşine o părere prea bună despre noi înşine. Şi iar trimit la un citat mizantropesc:
  ” Iar astazi privesc o Romanie in care traiesc deopotriva romani italienizati, romani tiganiti ( mari iubitori de manea si obiceiuri nomade), romani americanizati ( cica) , romani germanizati sau , la cealalta extrem, romani ultra-romanizati din stirpea vadimiana. Vad astazi Bentley-uri parcate in fata mall-ului de unde rasuna manele nervoase, in care doamne imbracate de la Milano hapaie un kebab “cu de toate”.
  Si imi dau seama ca nu e vorba de globalizare. Ci de ceva mult mai trist: lipsa de identitate.
  Iar in lipsa unei autentice identitati nu vom fi nicicand respectati. Pentru ca, in ciuda stradaniei noastre de a imita tot ceea ce gasim noi demn de imitat la ceilalti, la vestici, ei nu vor gasi la noi decat maimutarite, imitate, ingrosate, amplificate, toate defectele lor.”
  ( http://danieloctavian.weblog.ro/2007-11-06/208591/Autoportret-cu-mana-stanga.html )

 6. Frumos scrie dl Daniel Octavian, intr-adevar, are mare talent, l-am tot urmarit. E foarte corecta observatia legata de lipsa de identitate. Romania nu poate fi definita azi in nici un fel, nu se distinge prin nimic specific, nu are voce, nu are idei, nu are demnitate. In concluzie, nu e respectata. Din pacate.

 7. Despre asta e vorba, până la urmă. Poate că ceilalţi ne-ar respecta, dacă le-am da ocazia şi motivele. Iar un bun motiv ar putea fi, mai întâi, acela că noi înşine ne respectăm mai mult.

Leave a Reply

%d bloggers like this: