S-a stins George Pruteanu

Sunt şocat. Nu am ce să spun. Nu sunt în stare. Nu se mai termină.

pruteanu.jpg

George Pruteanu. Nu mai e. Nu ştiu ce înseamnă asta. Nu sunt în stare să înţeleg. Nu vreau să înţeleg. De ce ?

George Pruteanu nu mai e. De azi pruteanu.ro a rămas fără administrator. Iar limba română fără curăţenia ei.

Şi aveam multe. Multe Vorbe s-ăi mai spun !

Cum pleacă de lângă noi toate cărţile…

Dumnezeu să-l ierte ! Şi pe noi !

Comments

0 thoughts on “S-a stins George Pruteanu

 1. Dumnezeu să-l odihnească, prieteni. E cumplit. Mă iertaţi, dar sunt şocat. Promit să îmi adun minţile acasă. Pentru că în noaptea asta voi face priveghi. Iar noaptea nu se plânge…

 2. Prietene Mordechai, sunt la fel de şocat ca şi tine. Dumnezeu să-l odihnească! A fost un prinţ al limbii române, un umil slujitor al ei! Şi aşa va rămâne în amintirea noastră.

 3. Liber şi hotărât; fără şovăire, vioi şi cu dreaptă judecată în ale limbii române şi în ale vieţii. Dumnezeu să-l odihnească!

 4. Promit să îmi revin. Dar acum mă veţi ierta dacă nu am minţile la locul lor. Aveţi dreptate… aşa ne rămâne… un prinţ. Ştiţi ? Abia acum observ cât de mult sărăcim. Cu fiecare zi. Iar noi, neghiobii, nici nu ne dăm seama.

 5. Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in Lumina Logosului pe acest arhanghel lingvistic, pe acest infocat aparator al valorii perene a limbii romane si al perfectiunii ei, atat de usor ignorate de noi toti, nevrednici si superficiali, care cedam englezismelor de tot felul, uitand ca avem un tezaur inestimabil!

 6. … doar o vorbă să-ţi mai spun!…
  o vorbă… şi încă o vorbă… s-au spus şi se vor spune dar oricât de multe vorbe s-ar spune despre el, tot nu ar putea exprima ce a însemnat acest DOMN şi golul pe care l-a lăsat prin dispariţia sa neaşteptată!
  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 7. Subtilităţile domniei voastre, domnule Mordechai, mi-au adus un zâmbet trist căci asta e realitatea, se va găsi cineva care s-ăţi mai spună vorbe…

 8. E adevărat, eu am privit mai adânc. Am gândit că rămaşi fără PROFESOR, pericolul e şi mai mare…
  Dar oricum am privi lucrurile, memoria lui va rămâne vie, să sperăm pentru o cât mai lungă perioadă de timp!

Leave a Reply

%d bloggers like this: