Rebiata, tiho vsio !

Gata. A venit şi Volodea. După un suspans prelungit doar aparent şi inutil. Iar abia după reuniunea de azi a consiliului NATO- Rusia putem lua răbojul şi analiza dacă şi cât succes a avut aglomeraţia. Şi mai ales după Soci.

Ar trebui bine băgat la cap că Putin nu e Elţân. Iar Rusia lui Putin nu mai e Rusia lui Elţân. O să enervez multă lume. Dar o afirmaţie a lui Băsescu ar merita reconsiderare şi o mai atentă evaluare. Cea în care vorbeşte despre o Rusie care nu a părăsit logica războiului rece. Care, de acord, e o declaraţie care nu se face, nu se aruncă aşa aiurea. Dar care nu e complet lipsită de adevăr. Rusia operează după o logică aparte. Nu sunt de acord că e neapărat o logică a războiului rece. Dar e o logică aparte. A unei mari puteri, care a trecut printr-o perioadă incomodă. În care a îndurat ceva umilinţă. Şi care acum are ceva de spus. Şi are nevoie să demonstreze că o poate face răspicat.

Eu vă propun să revedeţi două articole mai vechi al domnului Constantin Gheorghe ( aici şi aici ). Numai bune pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine ce va spune astăzi Putin.

Altfel, vorba ceea, cât suntem încă pe gaze, eu îi zic ” bine-ai venit”. Gândind cu nostalgie la o Natalia, din tinereţe. Eh… Privet !

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=w1DFYfLjtlk]

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: