Primăria Olimpului

Am ezitat mult înainte de a scrie despre ieşirea de aseară a lui Zeus, de la Realitatea (unde altundeva ?). Dacă Iliescu şi-ar fi îngăduit astfel de ieşiri ar fi fost lapidat. Pentru că, în 2004, Iliescu a apărut la 2 (două) adunări electorale ale PSD, în calitate de candidat la Senat pe listele acestui partid, a fost tăvălit, înjurat, scuipat. Pentru că îşi făcea campanie, pentru că îşi susţinea propria candidatură. Dar n-am să mă apuc să-l apăr pe Iliescu. N-am niciun chef.

Pe zeusul nostru nu îl preocupă soarta românilor din Italia, preţul petrolului sau orice altceva. Singura sa preocupare este aceea de a-şi vedea partidul înflorind şi dosarele de la PGC în siguranţă. Iar noi începem să acceptăm asta ca pe o fatalitate. Să ne fie de bine.

Mestecarea aceloraşi fraze tip, molfăirea aceloraşi stereotipuri: 322, Iliescu, mineriade etc. etc. etc. indică nu doar disperare ci primitivism şi lipsă de argumente. Pentru că dacă după opt ani de administrare pedelică a Bucureştiului, ani în care “realizările” sunt vizibile doar la întălnirea dintre trotuar şi şosea, nu poţi născoci alt tip de argumente, e limpede că e mai bine să taci. Dacă însă nu poţi trece la realizări decât îngrăşarea cocoşilor şi a borduriştilor imobiliari atunci, desigur, recursul la tipul ăsta de argumentaţie e necesar.

Până la urmă e simplu: dacă X a făcut treabă, se vede, e admirat aplaudat şi votat. Dacă nu trebuie să plece. Acesta e cazul PD(L) la PMG. Iar înlocuirea lui Videanu cu Blaga nu schimbă cu nimic evidenţele.

UPDATE: Pe acelaşi subiect zic eu să nu rataţi nici aceste două materiale ale lui Andrei Bădin. Primul despre dl. preşedinte şi ieşirea sa de aseară, al doilea despre subiectul favorit lui zilele aste

Comments

0 thoughts on “Primăria Olimpului

 1. Showul ala era pentru “ai lor”, deontologii (se vede azi in ziarul elitist) au sarcina sa capaciteze electoratul pedelic.
  Dar lipsa masurii cat si porumbeii scapati au avut efect invers.
  Domne cand compari Stefanestiul cu Florida esti ori beat ori tampit…

 2. Nu era beat ( aseară nu !). Nici tâmpit nu e. Asta nu. Tâmpit nu e. Are multe cusururi, dar nu ăsta.
  Aici e vorba de o abilitate pe care nu i-o poţi nega: aceea de a găsi şi plezni cuvinte cheie. Cu care ştie să obţină maximum de impact. E drept că şi când dai cu bâta în baltă tot maximum de impact e.

 3. Mordechai,
  am dat intimplator peste o argumentatie a lui victor roncea in ziua, care m-a scirbit profund:

  http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-06-04&id=238241

  Oare chiar nu se poate duce o campanie civilizata, pe realizari?

  Apropo de realizari: Stii de ce nu e gata inca nici o autostrada adevarata?
  Pentru ca nu s-a ajuns la un acord cu privire la 2 aspecte majore – cine va monta bordurile si ce va scrie pe borduri….
  Dupa montarea bordurilor, vom avea si autostrazile gata….

 4. Recunosc ca nu as fi vrut sa comentez despre mineriade. Au fost un fenomen inerent “asezarii apelor” si nu cred ca au aruncat tara in trecut etc. Ce ar fi trebuit sa faca Iliescu: sa-i dea puterea pa tava lui Marian Munteanu sau altuia asemenea lui (apropo, ati mai auzit de el? Unde e si cu ce se ocupa?) pentru ca asa voia un grup minuscul?!
  Pentru ce mai avem alegeri? Nu am fost fan al “pietii universitatii” ( nimeni n-are curaj sa spuna asta, nici Iliescu) chiar daca o sa-mi urc in cap lumea.
  Acum, ne-am linistit: nu mai avem nici mineri, nici mine! Nici agricultori, nici agricultura! Nici metalurgisti ( etc.) nici industrie! Avem, la schimb, consumatori multi: de E-uri, suc colorat cu nume de cola, si, mai ales de iluzii ( “democratie”, “libertate”, “egalitate de sanse”, “stat de drept”, “pluripartidism” si alte shit-uri)
  Putin imi pasa!
  Ceea ce este revoltator si ma umple de scarba este faptul ca aceasta clica fsn-ista nu lasa din colti puterea cu nici un pret. Mimeaza scindarea si atacurile reciproce, au cazut la invoiala sa se roteasca la putere din 4(8) in 4(8) ani, au eliminat din competitie partidele “mici”( doar PNL le sta in coasta, oare pentru cat timp?) iar tupeul lor nu are margini.
  Un lucru mi-e clar: in timp ce multi fruntasi PDL au avut un rol mai mare sau mai mic in mineriade (vezi atatea dezvaluiri socante) Oprescu chiar n-a avut de-a face cu fenomenul.
  Iar ciuma portocalie a facut mai mult rau acestei tari ca toate mineriadele, razboaiele, revolutiile la un loc.

 5. De ce zici pas? Vreau sa stiu si eu! Poate am prejudecati, poate nu am informatiile corecte! De ce nu discutam subiectul? Astia care l-am si trait, nu din auzite, nu din povestite.
  Poate alta data!

 6. nu l-am vazut pe Base cu iesirea lui, deci nu comentez asta.

  ti-as reaminti totusi ca, pe langa cele 2 aparitii electorale, taica Ilici a fost mai mult decat prezent pe cateva zeci de mii de afise electorale. tinandu-l ocrotitor de umeri pe Bombo si pe multi altii.

  in cazul in care ati uitat.

 7. Ruxi, cu siguranţă vom vorbi. Chiar vom vorbi. Pentru că mi s-a acrit să văd cât rahat se mănâncă pe acest subiect de către unii care pe atunci ne scuipau şi ne numeau golani, iar azi sunt mari reprezentaţi ai Pieţei Universităţii. M-am săturat să aud puştani de 18-19 ani înfierând mineriadele şi dându-se ” golani” fără să aibă habar ce a fost acolo.
  Exista şi de o parte şi de alta multă minciună. Vom vorbi deci.

  @dracu
  FALS ! Te rog să îmi arăţi un singur astfel de afiş !!!!
  Dimpotrivă ! Lui Iliescu i s-a reproşat neimplicarea la turul 2 al prezidenţialelor. Asta a fost principala reclamaţie a clujenilor care ulterior l-au şi sancţionat alegându-l pe Geoană preşedinte.

 8. coane, am vazut cu ochii mei afisul ala in care il tinea Ilici pe Bombo de gatzi.

  o sa incerc sa gasesc ceva pe net, dar afisul ala io l-am vazut in realitate.

  si inca nu m-am sclerozat asa de rau sa imi amintesc fals 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: