Precedentul

Dragi păsărici, ţigani împuţiţi, găozari şi alte alea… s-a hotărât. E pe hârtie. Nu e dsicriminare. E cântec de alint. Adică, după cum zice înalta curte de vrăjeli, e discriminare, da’ nu e. Adică e. Da’ nu e. Hai, că nu aveti voi cunoştinţe juridice, de aia nu pricepeţi.

Acum, mimând, preţ de o secundă, seriozitatea n-ar strica să zăbovim o ţâră şi să evaluăm situaţia.  Cineva îmi spunea că, pentru noi ca ţară, e mai bine aşa, să nu avem un preşedinte condamnat pentru discriminare, pentru că asta ne-ar păta imaginea de ţară. Pentru că asta l-ar face pe mult iubitul şi stimatul indezirabil în cancelariile străine.

Argumentul nu-i de colo. Şi sună tentant. Dacă ar fi vorba doar de o ieşire izolată, de un simplu accident de parcurs, aş putea fi de acord cu suflecarea colţului covorului şi înghesuirea acolo a celor neplăcute. Dar nu e o ieşire izolată. E o linie constantă de conduită a celui  despre care vorbim.

Apoi, dacă stăm şi ne socotim mai bine, n-avem cum să nu ne întrebăm dacă nu ne-ar face mai bine la fibra naţională ca justiţia să îşi facă treaba aşa cum trebuie, judecând cu legea în mână si nu cu ochii la girofarul celui judecat ( sau, cum se mai întâmplă, cu urechea la propriile convorbiri telefonice, interceptate preventiv de băieţi şi date spre delectare judecătorului în cauză). Să ne întrebăm dacă nu ar fi mai bine ca “preşedintele meu” să nu se mai plaseze singur în astfel de situaţii jenante. Iar dacă, totuşi, se trezeşte într-o astfel de situaţie să suporte consecinţele cu bărbăţie. Care bărbăţie poate fi şi astfel probată, nu doar prin invitarea fătucilor la încălecarea biroului.

În ultimii ani au existat mai multe decizii ale instanţelor româneşti emise cu urechea la comanda politică. Cu osebire la Curtea Constituţională. Decizii care vor continua să lucreze şi când Băsescu nu va mai fi preşedinte. Pentru că  magistraţii noştri, atunci când se pronunţă, sunt mânaţi de instinctul de conservare, de spaimele propriului trecut şi nu de respectul pentru lege şi ordinea de drept. Iar prostiile lor de azi sunt strâmbă temelie pentru porcăriile altora de mâine.

Comments

0 thoughts on “Precedentul

 1. Românii ar trebui să realizeze, înainte de orice, că fără justiţie nu existăm ca stat. Suntem într-un mare pericol .
  Există state europene care încă acordă azil politic şi protecţie cetăţenilor români, chiar dacă Romănia este membru UE. Extrem de grav.
  Justiţia este un subiect inexistent în media, şi nu întâmplător.

 2. Ce te legeni, codrule? Cam asa si cu justitia romana, mladioasa ca trestia, dar evoluata peste normele europene. La noi nu se mai dau sentinte, ci se recita poeme filozofale catre parti: “si tu ai dreptate, si tu ai dreptate”

 3. Nu la Justiţia aia mă refer.
  Mă refer la câte case şi pamânturi s-au furat cu hotărări neverificate,câte judecăţi nedrepte se fac zilnic fără ca cineva să crăcneasca, câte bănci se îmbogăţesc pe spatele unor contracte negate de toată Europa, acceptate doar de “justitia noastră”; câte abuzuri fac judecătorii şi procurorii, pe care nimeni nu are voie să le condamne; legi interpretate aşa cum are chef muşchiul lor ; hotărâri schimbate de câte trei, patru şi chiar mai multe ori; câte cazuri pierdute la CEDO pt. care plătim tot noi…. Se judecă morţii cu viii în ţara asta şi ne facem că nu vedem…sunt multe de spus aici.

 4. Judecătorul are frate procuror, soră notar,copilu’ unu la tribunal altu’ la judecătorie, nevastă jude, cumnat avocat… nepot, naş, fin ……… Clanuri, familii, găşti, chestii.
  Dacă vă uitaţi pe declaraţiile lor de avere, ce credeţi că găsiti ? Sumedenie de donaţii, moşteniri, credite, vile, case de vacanţe, limuzine,terenuri, conturi grase în bănci.
  Mi se pare corect. Sunt bugetari.

  http://judeinromanica.blogspot.com/2008/04/justitie-cum-vrea-iccj.html

  http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2008-03-26-2663672-0-decizia-inaltei-curti-prin-care-magistratii-primesc-sporul-50-din-salariu.pdf

 5. alea or fi pentru cucul marinaresc .
  nu da idei; ca mîne vezi ca schimba repertoriu si se adreseaza cu : “capsunica împutita”
  sa vad atunci cine se mai sexizeaza.

 6. mary_lou
  de multe ori ma întreb si eu cît o mai stapînesc.
  vorba cîntecului :
  Rock ‘n’ Roll and Night Pollution
  altfel noroc cu tuca , ca mai da idei.

 7. cred ca n-a primit aia kioara cu cantaru de cand e ea..atata sex (dur sau mai asezat):))
  eu ma bucur ca baba le da drumu la toti…ii curata bine…ii face virjinali….sa nu mai suferim atata, dom’le.
  apai, cat dor am adunat io in mine …. cat suspin…cate lacrimi amare…
  de iacubov…de vantu….de taticu lu succesuri…de remes…de nastase…de manivela ala….
  mi-o tremurat inimioara pentru ei. parol.
  sa cumva sa pateasca ceva…ca-i de rau…
  of…of…
  mai am io niste suspine…da’ dupa cum arata lucrurile…vor fi mai mult decat au fost..si asta nu poate decat sa ma bucure. abia astept sa-i vad din nou veseli…pusi pe tunuri…aroganti…
  nu concep viata mea fara ala cu caltabosii….sa fie clar.
  urechile mele trebuie sa se desfete in fiecare clipa cu “pasarika”…”tiganca imputita”…”penalule”….”te pleznesc”….”ragi ca un magar”…
  aia care nu simt “armonia” acestor cuvinte…au trait degeaba.

 8. mary_lou
  merci , auzisem ceva .
  acum, eu foloseam expresia pe cînd parintii ma îndemnau- cu: ” aritmetica ba , nu a-cî-dî-cî ca altfel ajungi la matze !”- spre facultate.
  acum trebe înteles si el daca a suferit mai mult prin strainatate. înca o dovada ca limba româna e mai încarcata. ( caci în principiu, chiar daca e o gaselnita , are dreptate)

Leave a Reply

%d bloggers like this: