Portocala dinamică

În 2004 erau aliaţi. Uniţi de dorul de ciolan şi “dragă stolo” -ul anitpesedist. Pe urmă au luat ciolanul. Peste rând. Molari, incisivi, gingii totul s-a pus borduristic în mişcare pentru a devora dulcele ciolan. Amorul portocaliu s-a sfârşit, însă, mai repede decât lupta împotriva corupţiei. Portocala a intrat la stors. Că rezultatul stoarcerii nu a fost parfumatul suc de portocale ci doar o zamă lungă care aduce la gust cu borşul expirat şi la miros cu investiţia cosmică e deja altă discuţie.

După vreme puţină de stat cu botul în ciolan si curul în borduri a început împrăştierea. Pavelescu, Guşă, pe urmă consilierii prezidenţiali unul câte unul. Alţi portocalii convinşi s-au spânzurat şi gata. Iar acum s-a trecut la faza finală.

Astăzi unul sărbătoreşte suspendare cu uşa dată de perete. Alţii, foşti aliaţi, n-o sărbătoresc. Da’ se oftică. Unul a ajuns preşedinte fiindcă l-a susţinut celălalt. Iar ăsta din urmă a ajuns premier fiindcă l-a împins primul. Amândoi dragăstoloşi acum patru ani.  Amândoi cerând, din nou votu, acum.

Un lucru e clar de acum. Nu e blat. E încăierare şi balamuc. Aşa cum îşi doreşte sărbătoriciul de azi.

Comments

0 thoughts on “Portocala dinamică

 1. Peste asta am sărit pentru că le produci prea repede. Zici că suntem la concurs 😉
  Acum am înţeles de ce nu e blat şi e turtă. E de la dinamicitatea cu care se dă prin făină 😀

 2. @ Ciupico
  Contextul e potrivit. Carnavail carevasăzică. Iar la unel televiziuni zi specială dedicată pupatului.

  @ Karakas
  Chestie de gust. Unii le găsesc dulci. Alţii agresive.

 3. Inca nu stiu de ce s-au certat. Obsesia mea cu “follow the money” n-a dat roade in cazul astora. Inca mai sper sa ma lumineze careva. Nu ca mi-ar pasa de vreunul dar deh, mosh curios…

 4. Moshu’ auzise ceva cu multe zerouri care n-a mai venit dinspre patricianul petrolifer da’ nimic concret. numai zvonuri.

 5. E plina tara de zvoneri si raspindaci.
  E strategia ideala pentru a nu mai sti pe ce lume traiesti, sa te scirbesti si sa ii lasi in pace, sa se voteze intre ei.
  Cu cit sint mai multe zvonuri, cu atit scade participarea la vot.

 6. Hehe, zvonurili astea sunt si ele cu schepsis, ca doar din cacao ies florile pe anume pajisti. Cu cit mai mult ‘ingrasamint’ natural la unii, cu atit mai multe flori la altii. Legea cauzei si a efectului maroniu. Cum sa faci ordine daca nu ai haos?

Leave a Reply

%d bloggers like this: