Planul Mexic

Probabil cei mai mulţi dintre voi nu aţi auzit despre Planul Mexic. În vorbe puţine, este vorba despre o iniţiativă a preşedintelui american prin care se doreşte transferul de armament, “konow how” şi resurce către poliţia şi forţele armate mexicane. Evident, dinspre SUA. Un program de circa 1.6 miliarde de dolari. Totul se derulează prin intermediul unor companii private americane specializate în “securitate”- altfel spus “contractori privaţi”, despre privatizarea războiului am mai vorbit.

Până aici totul fain şi trăiască prietenia frăţească dintre ţări şi popoare. Doar că o scurtă privire aruncată pe sub fusta acestui program ne lămureşte limpede despre ce este vorba. Despre un transfer de know-how, da. De sorginte Guantanamo şi Abu Ghraib.  Două scurte filmuleţe ar putea fi edificatoare. Şi în pauza dintre filme facem plinul de popcorn şi organizăm seminarii despre mama democraţiei şi tata beţiv al drepturilor omului.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LTyjAVKl88E&eurl]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XrdL6ggkcUw&eurl=]

Comments

0 thoughts on “Planul Mexic

 1. Asta-i realitatea!! SUA detine la Guantanamo si Abu Ghraib niste “indivizi”, carora nu li se respecta nici cele mai elementare drepturi ale omului. Extrapoland, aia nu sunt oameni. Cam asa se gandeste. Si cam tot asa se gandeste si despre mexicani. Or fi ei “oameni”, dar noi, americanii, suntem mai oameni decat ei. Prin urmare, putem sa facem cu ei cam ce vrea muschii nostri. Mai ales ca ei ne-au chemat sa-i “consiliem”.
  Si pe principiul “sa le luam banii si sa-i si……”, mai avem niste planuri din astea:
  -planul de lupta impotriva drogurilor si a violentei la frontiera, unde SUA vine cu niste “consilieri” si ceva logistica, iar Mexicul plateste logistica si pune la dispozitie “carnea de tun” necesara.
  -Boeing instaleaza la frontiera un sistem avansat de supraveghere (chipurile pentru combaterea imigratiei ilegale), Mexicul plateste cam 80% din contravaloarea acestui sistem.
  -planul pentru identificarea si anihilarea retelelor de trafic ilegal de armament, din SUA spre Mexic. Aici costurile sunt impartite egal, numai ca principalul beneficiar este SUA. Inca din 2002 au aparut o serie de analize care subliniau vulnerabilitatea SUA la atacuri teroriste cu punct de plecare America Latina. Atacuri care foloseau armament american, provenit din acest trafic si erau posibile avand in vedere accesul mult mai simplu dinspre America Latina in SUA.
  Si mai e de subliniat ceva: Uniunea Nord Americana. SUA, Mexic, Canada. Pana in 2010, parca. Fara frontiere, avand moneda unica, considerata ca fiind cea mai sigura zona din lume. Si cum la americani “sigur” inseamna Guantanamo, s-ar putea ca si asta sa se constituie intr-o explicatie. Si daca nu, ne ramane o alta teorie a conspiratiei.

 2. Asta da “şcoală”… Chiar ştiind că s-a filmat o “sesiune de training” şi tot sunt şocante imaginile.
  Oricum îi doare în cot de ce zice omenirea. Există atâtea dovezi dar ei continuă să nege evidenţa. Probabil că în asta constă secretul puterii lor.

 3. “The government’s response has been to defend the program, attack the media for reporting on the videos, and deny the illegality of torture.
  Alvar Cabeza de Vaca, Secretary of Public Security for León, said torture training for police is necessary.”
  De data asta, chiar ceilalti au aprobat ceea ce se intampla. Prin urmare, daca “victima” stie, vrea si accepta, mai putem spune ca e victima?

 4. Ce nu pricepi tu, nici eu, un amărât din curul Europei, e că atunci când ţi-o trag hamburgerezii cică e apărată democraţia, libertatea şi chifla de la hot dog. Dacă o face un chinezoi din ăla cu ochii constipaţi de la orez, sau un mâncător de homos … e nelegiuire , terorism şi huoooo. Nuanţe, deh. Ai paru’ la tine, ai nuanţe. Nu mai ai par…nuanţele apar în jurul ochiului. De la vişiniu spre vânăt.

 5. Ba pricep. Dar in acest caz particular, aia stau si sunt si fericiti ca le-o trag hamburgherezii. “Plan Mexico is an aid package specifically designed to support President Felipe Calderón’s deadly battle against organized crime. León mayor Vicente Guerrero Reynoso said that the training would continue and no public official would be punished for involvement in the torture training.” Dupa cum spuneam mai sus, atunci cand sunt implicate guvernele, vorbim despre orice altceva.

 6. Punctele noastre de vedere difera pentru ca ne referim fiecare la altceva. Eu la guvernul mexican si la responsabilii locali, tu la cei care chiar indura grozaviile alea. Eu spun ca oficialii sunt fericiti si multumiti si ca sustin tot ceea ce se intampla, tu-mi spui de ceilalti, “palmasii”, obligati de oficialii lor sa participe la asemenea “antrenamente”. Eu te intreb: daca oficialii mexicani nu dau doi bani pe proprii oameni, vrei ca americanii sa dea?

 7. Bre, tu ai porniri polemice la care lunea nu fac faţă. Ce guvern mexican, bre ? Crezi că guvernu’ ăla suflă când i-a zis tata lu’ doctrina Monroe pe unde să se scarpine?

 8. Statele Unite Mexicane. Republica federativa. E adevarat ca fiecare stat component, 31 la numar, are constitutie si legislativ propriu. De-aia am spus “oficialii”.
  Presedintele Mexicului, Vincente Fox, este si seful statului si seful guvernului. Dupa modelul american. Despre guvernul asta vorbeam, bre.
  Am inteles ca lunea ar fi ceva probleme. Da’ nu ma pot abtine sa nu intreb: care-i legatura cu doctrina Monroe? ca parca asta zicea ceva de neutralitatea SUA in situatiile de criza intre puterile europene si coloniile lor. Dar poate gresesc eu si nu mai stiu asa bine.

 9. Nu stiu daca e tocmai o greseala. Completare la cele scrise mai sus: SUA urma sa considere eventualele razboaie intre europeni si colonii ca fiind actiuni ostile indreptate la adresa lor. Asta era.
  Si ca sa fiu la fel de “simpatic”: de la o varsta omul mai iuta. Da’ nici chiar asa incat sa te intrebe omu’ ceva si tu sa raspunzi la altceva. Sau sa zici numai ce-ti convine. Am priceput. Nu tine cu alte idei OK.
  Adios.

 10. Tu ai multe idei. Asta e bine. Idei şi google. Dar e bine să nu îţi dai cu părerea unde nu ştii. Că unii pe lângă google mai au şi carte.Cu atât mai mult cu cât în permanenţă pari că vrei să demonstrezi ceva, să impresionezi pe naiba ştie cine. Relaxează-te.
  Te faci tu mare şi o să pricepi ce zice nenea Mordechai.

Leave a Reply

%d bloggers like this: