Pedelicul şi premoniţia

  După ce socrul mic Traian Băsescu a obţinut succese deosebite pe linie de administraţie locală, transformând capitala într-o floare şi piatra cubică în asfalt solubil, băştinaşii au hotărât să-l promoveze pre-şi anume- dinte. Nu e clar dacă au facut-o ca să scape de el de la primărie sau pentru a asigura generalizarea modelelor de gropi în asfalt ” Crângaşi 3″ , “Ştefan cel Mare 20cm”  şi ” groapa comună de capitală europeană” . Nici nu contează.

Consecvenţi principiului  ” totul începe şi se termină cu bordura” locuitorii capitalei patriei noastre au continuat linia pedelică de dezagregare a urbei prin alegerea adrieanului. Iar acum se pregătesc să voteze din nou. Cu cine nu ştim, dar nu avem îndoieli că va fi spectaculos, vesel şi darnic la retrocedări.

După socrul mic acum şi Radu Berceanu se visează preşedinte de consiliu judeţean. Că acolo-i gras morunul şi plin de icre ( bine, bre, moruniţa!).

Am tras o cinzeacă, m-am râs şi mi-am lăsat memoria să funcţioneze anapoda. Şi aşa m-am trezit amintindu-mi de perioada veseliei cederiste. pe când socrul mic era ministrul la transporturi şi zbiera cu bojocii umflaţi ca românilor nu le trebuiesc autostrăzi şi că nici peste douăzeci de ani traficul din România nu va impune existenţa unor asemenea autostrăzi. Mare clarvăzător ! La vreo zece ani după, văzând că nici girofarul nu-l mai scoate din ambuteiaj, s-a răzgândit, indicând strategic ca ” firmele româneşti ” trebuie implicate în construcţia autostrăzilor. Care autostrăzi ? Alea de care nu e nevoie ? Asta n-a spus, dar am eu aşa o bănuială că a spus care firme anume trebuiesc implicate. Cum nu am bileţelul cu pricina, e doar bănuială.

În aceeaşi perioadă de taxe pe scaune şi veselă guvernare pedisto-cederistă, pan Berceanu belea mineritul românesc, plătind jde miliarde, sute de miliarde pe salarii compensatorii. Şi tot aşa cu forţă analitică şi belşug de clarviziune ne explica ‘mnealui câte de nerantabilă e energia produsă din cărbune. Adică din cărbune românesc. Că termocentralele pe gaze naturale  şi petrol sunt mult mai rentabile.

Au trecut nişte anişori. Nu mulţi. Petrolul a sărit de suta de dolari barilul. ( pe vremea berceanului era pe la vreo douăzeci şi nişte ceva).  Gazele naturale le plătim cu cât vrea neamţul şi mai ales rusul. Gropile în asfalt au cunoscut mutaţii spectaculoase, iar un pe Valea Prahovei sau vara la mare e un sport extrem.

Aşa că există toate premizele ca Berceanu să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj , socrul mic încă un mandat. Şi eventual şi flutur’li şi Olteanu.

Cum spunea o gânditoare din ograda pedelică ” ciocu’ mic voi, că acum suntem noi la putere” . Hai baftă şi la vot cu voi !

Comments

0 thoughts on “Pedelicul şi premoniţia

 1. sa fie sanatosi si voiosi si sa le dea al de sus dupa suma realizarilor!
  procent dupa procent…sa le dea…cat pot ei sa duca….

  p.s. acum…stiu ca glumim…ne amuzam….ne destindem ridurile…da’ tzara asta mica si frumoasa fok numa’ prostalai de’astia are?
  ca-i tare nashpa filmu’ asta serial de ruleaza la noi cam de 18 ani……..si am cam bagat bani in el, nu de alta….

 2. @ Mihnea
  Care sunt ai voştri, Mihnea? Că pe ai noştri ni-i cunoaştem noi…

  @Ina
  de fapt ” serialul” cum îi spui tu, ruleaza de muuuuuult mai mult timp.

 3. Filmul ăsta cu proşti rulează, cum bine spune Mordechai, de foarte muuuuuuuuuuuuuuuultă vreme! Nu se mai face istorie cum trebuie în şcoală, dar am avea ce învăţa despre decizii luate de tot felul de idioţi, care ne bântuie şi acum, după decenii bune-deşi unele au trecut binişor de veac-cu fantomele lor. Istoria modernă a României este o istorie a ocaziilor ratate din pricina unor indivizi care nu au văzut mai departe de portofelul lor. Când se va termina proiecţia? Tare mi-e teamă că filmul ăsta rulează în buclă!

 4. Absolut de acord. Sunt tentat să cred că e, la urma urmei, o chestiune care ţine de destin. Ne place să ne raportăm la istoria naţională doar prin citarea excepţiilor. Doar evocând măreţia lui Ştefan şi sacrificiul lui Brâncoveanu. Dar ignorând că între cei doi am avut puzderie de nevolnici care nu s-au dat îndărăt de la nicio mişelie pentru a lua şi dânşii o tură, în locaţie de gestiune, tronul ţării/ ţărilor.

Leave a Reply

%d bloggers like this: