Pe astea nu le găsiţi în ziare

Nu în ziare. Nu în ziarele noastre. Pe aici e mult mai analizat şpiţu’ lu’ Mutu, kilometraju’ lu’ Bănel şi obrazu’ lavabil al zeusului. Dar dincolo de ştirile de mainstream lumea se mişcă. Iar rostul buletinelor de ştiri de aici, de pe MM, ăsta a fost întotdeauna. Şi rămâne. Şi nu renunţ la buletinele astea de ştiri oricât de mult i-ar plictisi pe unii. Şi cu asta gata plologheala, spălăm obectu’, punem prezervativu’ şi avansăm cu prudenţă.

– Noi suntem membri NATO. Cu rang de fraieri. Adică le cumpărăm ălora gioarsele kaki, trimitem copii să ne fie împuşcaţi pe coclaurile planetei şi primim la schimb ce a primit Blaga duminică. Sau puşcaş marin cu pedala la blană în taxi. Dar pe dodoaşca asta de planetă mai sunt şi alte alianţe militare. Mai puţin albe la ten, dar al naibii de demne de respect.

– Americanii se răţoiesc la iranieni. Iranieni le zic de mamă şi îşi bagă piciorul în dolar. Iranienii îşi scot lovelele din băncile europene. Europenii ameninţă cu blocarea fondurilor iraniene. Cum le-or îngheţa după ce ăia le retreaseră ?( vezi precedentul buletin de ştiri). Prin concntrare yoghină desigur. Americanii urlă iar.Şi iranienii ce fac ? Asta. Interesant ?

– Primele două ştiri şi trei link-uri poate nu v-au impresionat. Acum încercăm să vedem dacă există vreo legătură logică între ele şi asta. Adică grijă pentru ziua de mâine. Că nu toţi avem doar grija modificărilor climatice.

Ştirile cu pricina ar trebui să însemne ceva. Vi le-am furnizat. Mai departe vă descurcaţi şi singuri. Şi nu uitaţi vorba lui Rabbi: Lumea se mişcă, lucruri se întâmplă, fie că tu ştii sau nu.

A, da. Ministrul de externe al României este… ? Hai, că nu ştiţi. Lazăr Comănescu. Asta nu e o ştire nouă. Dar ca banc e mereu mişto.

Comments

0 thoughts on “Pe astea nu le găsiţi în ziare

 1. De la prima vizita, am incercat sa comentez stirile. Asa ca…
  Pentru mine, prima stire chiar e stire. Adica nu stiam de aceasta organizatie. Care sa includa si Rusia si China. Foarte tare. Demn de retinut si de urmarit.
  Stirea 2 n-o mai conexam, ca n-are rost. Adica numai noi ne dam seama de niste chestii si niste treburi?
  Urmatoarele doua link-uri trebuie insa conexate. Si dupa ce le conexam, trecem repede-repede peste ele. Iar “asta” – no comment.
  Acuma, despre ploaia la comanda se vorbeste de multa vreme. De prin anii ’80 se tot incearca perfectionarea sistemului. Numai ca nici atunci si nici acum nu s-a gasit mecanismul prin care fenomenul sa poata fi controlat. Si exista voci care sustin ca ceea ce s-a intamplat zilele astea in Iowa n-ar fi decat urmarea unui experiment din asta.
  Mai departe, nu mai vreau sa comentez. O tampenie trebuie tratata ca atare.
  Si da, foarte misto bancul.

 2. Hehehe !
  Şi acea primă ştire îţi mai spune şi de mare concentrare de petrol. Să nu te surprindă dacă o să găseşti, în curând, şi Iranul acolo. O să revin cu subiectul.
  Una peste alta, ştirile astea ne arată cum se mişcă lumea. Cum ne mişcăm noi… asta s-a văzut aseară într-un meci de pomină.

 3. Ca si despre o alta mare concentrare: aproape o treime din locuitorii planetei asteia se regasesc in aceasta organizatie.

 4. Dacă nu sunt plătită să gândesc, nu aveam cum să-mi dau seama cine e ministrul de Externe, chiar dacă ai precizat. Nu ştiam că avem aşa ceva 😛

  Adevărul este că ştirile astea “plicticoase” ori mai greu digerabile sunt cele adevărate, restul, ce vedem la TV, e can-can ori nici măcar atât. Devenim prea superficiali încât ne cam depăşesc toate evenimentele esenţiale. Asta e cam de rău, suntem mici şi pierduţi în spaţiu, fără să contăm şi fără să ne pese ce se întâmplă mâine…

 5. @pacos
  Exact despre asta vorbim.

  @ satmareanca
  Ţi-am zis vorba lui rabbi:
  “Lumea se mişcă, lucruri se întâmplă, fie că tu ştii sau nu.”
  Nea Stere are şi el vorba lui: Un dobitoc informat e tot un dobitoc, dar e mai prudent. 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: