P (NL + SD)

De duminică încoace ideea unei alianţe, pentru formarea viitorului guvern, pare să capete tulei şi păr pe piept- semn că se coace.

Nu trebuie să ai colecţie de neuroni ca să îţi dai seama că viitorul guvern nu poate fi format decât de o alianţă de partide. Dar nici ca să realizezi că domnul Băse nu stă nici el cu mâna-n cur şi paharul în mână nu trebuie IQ major.

Nu trebuie uitat că avem precedentul 2004, când omul spân a numit premierul după cum a vrut ficatul lui, fără să se uite la procente, majorităţi şi alte nealcoolice. Şi mai trebuie bine băgat la cutiuţa cu gânduri şi că dom’ Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu are nickname când intră în reţea. Şi ăla e “răzgândeanu. The răzgândeanu”. Nu degeaba.

Gingko Biloba pentru cei cu memorie afectată de marja de eroare:

Toată zavera dintre Tări şi consumatorul de Tărie a plecat de la răzgăndoaca lu’ Tări. Care uitase aranjamentul (blatul ) originar: Stolo se dă bolnav, eu mă dau preşedinte, tu te dai prim ministru şi pe urmă tu te dai la o parte. Că de aici a plecat. Că Tări n-a mai vrut să “la revedere, tabără dragă”. Şi a vrut să mai dea ture cu bicicleta de acasă la Palatul Victoria. Asta ca să se ştie cât se poate conta şi pe înţelegerile cu Tări şi liberalii.

E drept că şi pe la liberali sunt mai multe găşcuţe. Unele ar zice ” Îhî” la operaţia din titlul. Alţii mai degrabă s-ar împăcă puţin cu pedelicul. Cât să mai iasă de o guvernare. Că dosare mai sunt. Şi caltaboşi. Şi canale subterane de comunicare.

Aşa că, în lipsa unui protocol cu ştampilă la tribunal, lăutari, naşi şi lumânări de nuntă , un protocol pe care să nu-l desfacă nici şperaclul lui Bâzoi – băiat cu meserie şi ani grei de puşcărie- o alianţă PSD- PNL e un fel de pielea penixului.

Şi dacă după generale o să vedeţi iar pupându-se Norica cu Sulfina să nu vă miraţi prea tare. “Că caltaboşii care ne separă e mai puţin importanţi decât caltaboşii care or să ne unească” – vorba unui liberal bătrân şi senil. Asta e la mintea succesurilor.

Comments

0 thoughts on “P (NL + SD)

 1. Ma trecura frisoanele la ideile pe care le-ai expus…. ma tem ca ai dreptate, iar!
  dar nelamuriri am… P-ul dinainte de parantezele din titlu de la ce vine? de la potul pe care spera sa-l umfle de la noi partidele???
  Oricum, m-am linistit… daca alianta PSD – PNL e un fel de pielea penixului, atunci mai avem o sansa: daca alianta ne supara, chemam un mohel si rezolvam 😀 (tu il chemi, ca sigur cunosti vreunul). Daca nu gasim mohel, il luam pe ciomu, ca e obisnuit in politica, dupa “ciomizarea intelectuala” pe care au suferit-o unii din votanti..

 2. Moşule, să trăieşti. Nici nu ştiam că ăia au avut băbească prin podgoriile alea. Dar mai sunt trei sticle puse la rezerva strategică. Aşa ca dacă ajungi la mare îţi fac card de acces la ele:)

  @arsulici
  P ul e factorul comun. Dar poate veni şi de la operaţia de introducere a … de introducere în ecuaţie.
  Hehehe, mohelul e respectat în comunitate şi nu e doar un tăietor de … Nu se bagă.

 3. @ Arsulici
  Marian sau Marean ? O să fac o mărturisire- dar rămâne aici: celebra etichetă lipită de Iliescu lui Geoană mi se părea nedreaptă. Dar dacă titularul vrea cu orice preţ să arate că o merite, cine sunt eu să mă împotrivesc?

  @ semanticu
  În FILANTROPICA lui Caranfil e o zicere genială:
  viaţa e complexă şi are multe aspecte.
  Am mai pomenit-o.

 4. Analiza bunuta, concluzii gresite!
  Ai uitat factorul de decizie din pnl : patriciu. El viseaza de citiva ani buni guvernare psd-pnl, asa stie ca nimeni nu-l va deranja.
  Si cum nimic nu misca fara vrerea sa in pnl, guvernarea va fi psd-pnl. Posibil sa faca chiar Alianta PSD-NL inainte de alegeri. Astfel, Basescu nu va putea refuza sa desemneze prim-ministru din aceasta Alianta.

 5. Patriciu e unul din “factorii de decizie”. Şi, inclusiv el, şi-a mai schimbat părerea.
  Nu o să se facă niciol alianţă. Stai liniştit. Se merge cum am spus eu: fiecare pe barba lui şi după cum zice Zeus.

Leave a Reply

%d bloggers like this: