Oprescu reloaded sau justiţia la români

La ora aceasta ştim deja cu toţi: Oprescu are voie ! Să candideze ! Adică independeţii au voie şi ei. Adică cetăţeanul neîncartiruit în campingul unui partid poate avea şi el o voce. Cu sau fără bobici.

Exerciţiu de logică: verdictul curţii de apel este, desigur, întemeiat în drept. Aşa cum, desigur, a fost şi cel al BEM. Şi cel al TMB. Întrebare: ce mama dracului se întâmplă în ţara asta ? Ori avem legi cretine care se bat cap în cap (parţial corect). Ori avem judecători jegoşi şi imbecili. Ori pur şi simplu nu avem justiţie, nu avem lege, ci doar un enorm şi neîntrerupt balamuc.

Stând cu ochii pe antena 3 urmăream reacţia lui Cristi Diaconescu la aflarea ştirii. Cu atenţie. Aşa cum am urmărit toate prestaţiile lui din ultimele zile. Voi spune doar că, în ce mă priveşte, Diaconescu e o cumplită decepţie. Iar asta nu îi e imputabil în niciun fel. Mi-o imput doar mie. Pentru că am socotit atâta vreme că în spatele discreţiei sale se ascund mari profunzimi. Greşeam. Deşi îndoieli am mai avut şi le-am spus la timpul cuvenit.

La orice adunare de oameni există unul cuminte, taciturn, discret şi elegant. Tăcerea lui trece ades drept zălog al unei alese înţelepciuni. Şi cu cât se prelungeşte acea tăcere, cu atât mai puternică devine credinţa în acea adâncă înţelepciune. Asta până când taciturnul începe să vorbească. Şi în ultima vreme a tot vorbit. Iar în seara asta, chiar mai mult decât ar fi fost prudent. Şi aşa redescoperi vorbele din bătrâni. “Dacă tăceai… ”

În condiţiile în care Oprescu va putea candida, ar putea exista întrebarea: ce facem cu VOT CANCI ! Răspunsul e simplu: rămâne cum am stabilit. Oprescu a fost ocazia, nu cauza. Oricât l-aş simpatiza pe doctor, nu cauza sa am a o apăra. Ci o alta, mai de preţ.

Comments

0 thoughts on “Oprescu reloaded sau justiţia la români

 1. printule Mordechai,
  eu il voi vota…fiindca trebuie!
  e musai.

  si apropos de diaconescu..l-am urmarit cu mare atentie pe vremea cand isi facuse blog si se dadea de persoana cu proiecte….si viitor luminos.
  oha.
  sa ma ierte al de sus…dar tipul asta nu are pic de sange in vene si artere…numai apa kioara …nu poate sa coase nimic (a plimbat o promisiune de proiect politic…fro 3 luni..pana a inchis blogul. pfuuuu, a scapat de griji.)…iar cand a fost vorba sa combata intr-o discutie nitel mai apriga (referitor la cele 800 milioane lei veki cu care poposea lunar sotia sa acasa, ca prezident de banca de succesuri)….a sters comentariile…si s-a suparat.
  deci, dupa cum bine spuneai….discretia lui nu ascudne profunzimi.
  nu ascunde nimic.
  p.s. multumesc mult pentru onoarea cu blogroll-ul.

 2. Prietene, ai dreptate: VOT CANCI! exprimă altceva decât simplul protest împotriva unei mânării jegoase, de băieţi de cartier. Sorin candidează, dar asta nu rezolvă problema de fond: calitatea deplorabilă a democraţiei româneşti. Tot sistemul instituţional şi legislativ trebuie revizuit, pentru a fi simplificat, raţionalizat şi făcut cât mai transparent. Nu mai putem depinde permanent de bunul plac al unor analfabeţi, care se apucă ei să interpreteze legea. Cum va continua? Să ne gândim!

 3. Ina, fă ce crezi tu că e bine. Întotdeauna.
  Despre Diaconescu şi blogul lui… am mai spus-o. Am notat atunci superficialitatea lui. Şi uşurinţa cu care a abandonat scrisul la blog. Şi o anume găunoşenie a discursului. Vom mai vorbi despre el. Dar hai să nu devenim partizani şi nedrepţi. Tare îmi e că simpatia pentru doctor ne-ar putea îndemna la ceva nedreptăţi. Vom mai avea multe şi despre mulţi de vorbit.
  Nu ai de ce mulţumi.

 4. @ Constantin Gheorghe
  Despre asta vorbim. Ok, acum s-a curăţat o mânărie. Şi ? Ce facem ? Mergem voioşi la vot, încolonaţi si cu rânjetul pe bot, mândri de succesuri ? Şi gata ?
  Doar pentru că cel pe care îl simpatizam a încetat să mai fie hăcuit credem că în societatea asta hăcuiala a încetat ca practică ?
  Doar pentru că o mizerie a fost curmată înseamnă că ne-am vindecat de mizerii ? Şi ca atare ne punem chiloţi curaţi, şosete noi, hainele de duminică si şapca de democraţi şi mergem să lipim o ştampilă pe curul democraţiei româneşti ?

 5. Ce m-a şocat în reacţia lui Diaconescu este propunerea de a întruni BPN ul pentru a vedea dacă în condiţiile candidaturii lui Oprescu mai are rost ca PSD să participe la alegerile de la Bucureşti! Era negru de supărare!

 6. Eu cred că VOT CANCI! trebuie să aibă drept finalitate revizuirea legislaţiei electorale, în sensul de a face posibilă candidatura oricui vrea şi îndeplineşte condiţiile din Constituţie! Punct! Fără tot felul de proceduri complicate, făcute pentru descurajarea celor care nu depind de un partid.

 7. Corect. Primenirea legii. Şi urechiala politicienilor. Cărora e bine să li se mai amintească, uneori, că nu-s de capul lor. Cei care au nevoie de asta. Pentru ca printre ei mai sunt şi oameni cumsecade. Puţini, e drept.

 8. Interesante comentarii.. sa vedem ce va urma, se anunta o campanie interesanta, nu?
  Eu vreau sa doresc tuturor celor care sarbatoresc Pastele ortodox sarbatori fericite, sanatate si multe bucurii!

 9. Corina, se anunţă o campanie enervantă. Acum dacă s-a lămurit cum e cu şepcuţa roşie, sunt convins că vor urma şi alte lucruri interesante. Temei de VOT CANCI .
  Sărbători fericite, Corina ! Ţie şi tuturor prietenilor noştri ! Şi nu numai.

 10. Mordechai, termenul de nesupus nu cred ca este adecvat. El nu reflecta in mod corect cate interese multipartide sunt stricate de aceasta candidatura. Sa fim realisti , sunt interese de miliarde de euroi în joc. Le cade corbilor cascavalul din gura!

 11. Mordechai, nu VOT CANCI ci VOT contra mafiotilor.Prin tacere nu vor fi stârpiti. Îi cunoastem cu totii, acolo unde locuim. Tacerea poate fi si semnul neputintei. Chiar suntem asa de neputinciosi?

 12. Asta e o teză pe care nu o (mai) frecventez. Asta cu votul tău care cântăreşte, face, drege etc. Şi aia că în liste ar fi mafioţi ( unii ) şi nemafioţi ( alţii).

 13. Si mai este o problema. Sa spunem ca va câstiga Oprescu. Ce face cu aparatul primariei care e corupt pâna la maduva? Aici va fi marea lupta.

 14. Asa ma gandeam si eu, se muta incertitudinea ca argintu viu, cand colo, cand dincolo.
  E nostim ca Diaconescu prin declaratia sa chiar a mutat pisica/mingea/purceaua in curte/teren/cocina la PSD.

 15. Nu se mută nimic. E doar ţâfnă electorală.
  Declaraţia aia a fost nefericită. Încă una care i-a scăpat aiurea de tot. Dar îl priveşte.
  Acum hai, totuşi, să aşteptăm.

 16. @Florin
  ok. sa spunem ca Sorin va castiga.
  ce face cu aparatul din primarie..corupt?
  il distruge. pas cu pas. fara mila.
  problema acestei institutii nu a constituit-o “punguta de cafea”….sau “cartusul de tigari”. nu.
  problema acestei institutii este “primarul”. care vine de fiecare data insotit de o sleahta vesela de lacuste (“e de-ai nostri”)…flamande. primarul ii instaleaza in functii….ii arunca afara pe aia (“dusmanii doctrinari”) care au servit intereselor altui “primar”…si incepe hotia.
  coruptia e dictata de primar si lacustele lui.
  functionarashii “se descurca” si ei…la nivel mai mic (evident)…sub okiul “intelegator” al primarului (care “se descurca” la nivel mare..nu?)….care isi primeste partea si de la acest nivel.
  in momentul in care tu, primar….refuzi sa servesti interesele grupurilor de lacuste…iti alegi drept colaboratori niste oameni ok…pe care ii tii din scurt si nu-i obligi la compromisuri de dragul lacustelor…trendul e lansat.
  la randul lor…colaboratorii primarului (cei care au functii de conducere) isi supravegheaza angajatii si nu ii obliga la compromisuri cu lacustele.
  coruptia e dictata de politic. de lacustele lacome din partidul ala blestemat – care mai vor o bordura, un asfalt…o piesa de schimb la manivela…o parcare…un mall….un teren.
  daca tu, primar, dai semnalul unui sistem normal (prin tot ceea ce faci)…in care totul se face transparent..in care profesionalismul este apreciat (si rasplatit corect)…in care orice tentativa de “corupere” va fi pedepsita…in care tii cont de necesitatile amaratilor de cetateni platitori de impozite si taxe si nu minti …atunci aceasta institutie isi poate construi un prestigiu ok.
  exista totusi si un alt palier al coruptiei….pe care circula veseli cei din consiliul general. alte cocomarle puse de partid pe furat.
  aici va fi “piatra de incercare” a primarului nostru.
  cum va colabora cu acestia…cum ii va convinge sa i se alature…cum ii va ingenunchea, intr-un final.
  aici Sorin va avea o problema mare. daca va castiga alegerile.
  p.s. iertare, print Mordechai….m-a luat valul si am profitat peste poate de ospitalitatea ta.

 17. print Mordechai, multumiri pentru intelegere.
  ma mai ia valul…
  ca-i vad azi pe toti cu nervii ghem..si izbesc cat pot in Oprescu. si in mod indirect ne fac prosti…ca apreciem pe cine nu trebe. nici macar n-avem gust. trendul e altul.
  ca nu se poate…n-are mesaj, bre…ca asta “gen basescu” (anti- sistem ticalosit) e fumat….lumea e satula (yeah, of course..abea asteapta lumea mesajul lu alde hrebe & mitrea)…ca primarul trebuie sa fie unu’ in stare sa semneze dispozitii..sa faca proiecte (zise trubadurul ala mic si alcoolic de orban…oh, yeah….am vazut: toti au stiut sa semneze dispozitii prin care tot ce misca si e verde in orasul asta e trecut in proprietatea “pretenarilor de partid si guvern” pe 49 – 99 ani..si mai departe)…

  eh, avem din belsug zilele astea tot soiul de manifestari politice contra naturii: siroposenii pesediste pe teme crestine rau de tot, de nu mai stii cum sa inchizi blogurile respective si sa pui mana pe lamaie si storcator in timp util, pomeni degradante: ia, luati niste firmituri din alea 95%…ho, ca va ajunge, nu va intindeti … ia, mai luati si de la coana nutzi o juma de miel, sa ne traiasca frantuzoaica…si 10.000 euro de la jiji pentru flamanzii si descultii de romani..

 18. Ce treaba are justitia cu BEM, nu sut 13 reprezentanti ai partidelor politice BEM?
  Problema din punctul meu de vedere este faptul ca primaria in colaboarare cu evidenta populatiei nu a trimis numaryul exact de alegatori in termen de 24 de ore de la infiintarea BEM.

 19. @ casargoz
  BEM are în componenţă 10 reprezentanţi ai partidelor politice şi trei judecători, fiind condus de unul dintre magistraţi. Asta ca să ştim despre ce vorbim.

 20. Articolul 24
  (4) Biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bucuresti si birourile electorale de circumscriptie judeteana sunt formate din presedinte, un loctiitor al acestuia si din 13 reprezentanti ai partidelor politice, aliantelor politice si aliantelor electorale care participa la alegeri in circumscriptiile electorale respective.

 21. @Ina
  Ai dreptate in legatura cu aparatul primariei. Dar curatarea lui nu este un proces simplu si rapid. Noului primar, daca este om cinstit si ” cu sange in instalatie” îi trebuie directori la fel ca el. Dar nici acestia nu pot face curatenie imediat pentru ca activitatea primariei ar fi blocata si ar iesi alta panarama. Consilierii locali nu pot face nimic fara aparatul primariei care le pune la dispozitie materialele de sedinta. Aici este cheia problemei, felul si modul in care sunt pregatite materialele ( daca sunt facute cu interes sau nu )

Leave a Reply

%d bloggers like this: