Oprescu, berea şi primăria

Îmi cam zboară imparţialitatea. Şi aşa n-aveam prea multă, doar ceva, acolo, pe fundul canistrei. Şi cu cât se încordează mai tare dăunătorii, cu atât mi se întărâtă şi mie anticorpii. Ca în povestea cu extremismul. N-o ştiţi ? E ca pe balansoar. Când unul dintre cei doi care se dau uţa pe balansoar se mută mai spre margine, mărind bratul forţei, celălalt o face şi el, pentru a re-echilibra balansoarul. Şi tot aşa, din aproape în aproape, până la margine – ăla e extremismul- iar de acolo nu te mai poţi duce decât în cur, în nisip.

Să revin. Cu cât îi văd pe onaneii politichiei româneşti încordând sfincterul mai tare la penetrarea lu’dom’ doctor, cu atât îmi devine mai simpatic Oprescu şi îmi fâlfâie imparţialitatea. Şi stau şi mă întreb: ce i-o speria aşa de tare ? Ori o are Oprescu prea mare, ori ei au gaura prea mică.

Citeam declaraţia lui Miron Mitrea. Pe care unii mai slabi de înger ar putea-o lua drept sugestia unei dibace strategii ascunse. Eu ( deh, boala ficţiunii şi a teoriei conspi ) o iau drept altceva: drept o tentativă parşivă de a lipi abţibildul roşu pe spinarea doctorului. De a-l decredibiliza. Subţire, zău, subţire, dom’ Mitrea. Mai tare jetul, ce puii mei !

Ce atu-uri are doctorache ? Că mici nu are de ejectat în populaţie. Şi nici bere, deşi el ca doctor ştie că face bine la rinichii electoratului. Păi fiecare dintre voi poate găsi câte o calitate a doctorului: că e simpatic, că are bancuri în cambuză, că … şi că… Dar la momentul ăsta principala sa calitate imediat şi direct traductibilă în voturi e aia că au limbricii boală pe el. Şi asta trage greu la cântar.

Iar acum că s-a stabilit şi ordinea pe buletinele de vot, Sorinache are şi argumentul biblic.

De azi începe oficial campania. Adică programul de gratuităţi şi dezlegarea la mici şi bere.

N-am cum să nu v-o zic şi pe asta. Am ajuns zilele trecute prin unul din orăşelele patriei, unde am stat la o şuetă cu un amic implicat în campania locală. Nu spun pentru ce partid. Eram la o crâşmă şi povesteam de ale noastre când s-a aşezat la noi la masă, neinvitat, un nene de o vârstă respectabilă. Amicul îl cunoştea aşa că a făcut prezentările: domnu’ Stere (!!!!!!!)- … Mordechai. După doişpe secunde şi jumătate am aflat că domnu’ Stere ( evident, nu nea Stere !) e unul din înţelepţii urbei cu o populatie de cinci locuitori şi două babe. Şi dă-i politică locală. Începe evocarea candidaţilor locali. Xulescu de la cutare partid. Domnu’ Stere se încordează: ăsta e de la ai lu’ Florea ? Candidatul igrecescu de la alt partid. Domnu Stere nu ştie partidele. Aşa că amicul îi explică: de la Nea Georgescu. Domnu’ Stere se luminează. Şi tot aşa: Z de la partidul lu’ nea Arminte etc. Adică pe acolo habar n-aveau de partide, doctrine şi roşualbastruportocaliu. Acolo important era al cui eşti. Dacă nu aveai în spate un nea serios să te gireze mureai cu portocala în gură.

La final amicul mi-a arătat şi lista de materiale pentru campanie. Exact cum i-a fost furnizată de către… soţia candidatului său. O reproduc ad literam: “200 tricorui bumbac; 500 poze color; 300 afiş mari; 100 program elect.; 5000 mici porc + vită; 12 but. mari. bere -mici şi bere se va lua de la ai lu’ (nu contează numele) că sa vorbit şi plătim la jumate”.

Om mai vedea şi-om mai vorbi.

P.S. Cine n-are candidaţi să importe. Uite, pedelicul e un înainte-mergător în materie. Şi îl propune juvetilor pe fratele întru Schengen Tageldin Hisham. Conform tradiţiei, de anul nou se merge cu pluguşorul, după anul nou cu sorcova, iar la alegeri cu sudanezul. Cine n-are sudanez poate confecţiona unul dinntr-un nigerian, zimbabwez sau burundez. Negrul-portocaliu e combinaţie tres chic.

Comments

0 thoughts on “Oprescu, berea şi primăria

 1. Cu x ani in urma eram intr-un oras care tocmai fusese declarat municipiu. primarul in functie era injurat copios pentru aceasta victorie pentru ca in realitate se astepta ca el sa obtina ca e zona defavorizata, lucru perfect adevarat si asteptat si de afaceristii locali, si de populatia mai mult somera. se incepuse transformarea uzinei in parc industrial, doar doar s-o misca ceva, o fabrica aflata la aproape 100 km isi deschidea acolo un depozit, chestie atrasa mai mult pe criterii politice, iar primarul nu mai era dorit de partidul aflat la putere, caz in care a fost primit cu bratele deschise la opozitie. opozitie a carui basescu urla sus si tare ca el nu accepta pelerinajul politic, alea alea.
  nu mai pot cei din provincie de aburitorii strinsi la centru. probabil uneori e valabil si invers. si imi explic de ce multi politicieni cu experienta in parlament sau la guvernare se duc acum la consiliile judetene sau la primarii. pentru ca acolo chiar conteaza si mai ales nu ii fute nimeni la cap la nivel national, iar la nivel local toti verii, cumnatii si colegii de scoala inseamna jumatate din comunitate. bucurestiul ramine un oras prea mare unde politica comunitatii locale se confunda cu marele show national. de aceea partidele trateaza bucurestiul ca pe marea finala a campionatului dar uita esentialul, ca interesul bucurestenilor nu este luat in seama. si chiar daca este nu o pot demonstra. Daca vorbim de bucuresti de ce este nevoie de presedinti, vicepresedinti si alte mari vedete ale partidelor, 90% veniti aici dupa 1989? tocmai pentru ca nu de bucuresteni le pasa lor. iar bucurestenii sint si ei macar jumatate veniti de aiurea in ultimii ani, caz in care aplica criterii tembele de alegere politica si administrativa sau de multe ori li se rupe. concluzie n-avem.

 2. Va invit in 09.05.08 sa participati in Brasov la o intalnire intre societatea civila de stanga (oameni autentici de stanga, membrii PSD, etc) si PES, cu invitat special d-ul Philip CORDERY secretar general PES, unde cu ocazia Zilei Europei se va dezbate pe marginea contributiei romanesti la constructia ofertei socialiste integrate europene, Manifesto 2009. Aceasta intalnire se va constituii intr-un exemplu de conduita si militantism pentru un activist militant de stanga, diferit de atmosfera “shoshonara” si obedienta fata de cutume, clasicizate in PSD.

  Cazarea si participarea sunt asigurate gratuit de catre organizatori (PES Activists Romania) in conditiile unor locuri limitate si de aceea va rog sa-mi trimiteti pe mail intentia de a participa la eveniment pana in 03.05.08 inclusiv, pentru a va inregistra in baza de date (pe adresa cafeneaua.politica@gmail.com). Transportul intra in sarcina dvs., manifestarea incepand in jurul orelor 16.00.

  Aceasta actiune poate fiiun preambul al primirii celor mai merituosi dintre dvs. in corpul de elita a activismului PES Romania, avangarda-ariegarda reformarii si modernizarii autentice pentru stanga romaneasca (diferita de cea mimata pana acum).

  Mesajul acesta este trimis simultan mai multor persoane. Daca l-ati primit inseamna ca-l meritati si avem nevoie de aportul dvs…

  Dr.SorinPLATON
  Coordonator PES Activists zonal

 3. Cum era aia, bre ? “Viata bate filmul” ?
  Eu cred ca, daca imi e permisa licentsa, micul bate doctrina ! Si daca mai da si berea o mana de ajutor, zau, tot ce ne mai trebuie se reduce la puctul care include “cat mai multe toalete mobile si ecologice”.
  Cat despre doctrina, soarta ii e clar pecetluita 🙂

 4. Hi sa fim si noi seriosi creca Oprescu o fi cinstit. Cine ajunge vreodata sus si este cinstit??
  Si ce acuma Oprescu este dat de presa in mare parte cel invinovatit pe nedrept. A recunoscut intr-un mod stupid ca este vinovat de dosarul “profesorul”. Cum poti invinovati pe cineva care il mai faci de parca ar fi slavul tau. Sau cumva cand daca ai fi primar si nu merge ceva cine e vinot ?? Cumva faci si cetatenii bucuresteni niste idioti si sclavi?? Tu nu iesti Oprescule in stare sa fii primar nici de teren arabil te esti doar un badaran un necioplit, un nesimtit, si un demagog foarte mincinos asa ca nu meriti sa fii nici bucurestean nici roman.

 5. Cine poate sa il voteze pe asta care promite ca vine sa se intalneasca cu cei care il simpatizeaza si nu mai apare si nici nu anunta, cine e asta care vrea sa distruga muzeul Satului si cand a fost reuniunea de acolo nu apare. Cine poate sa il creada, cine poate sa il voteze, cine poate sa il creda? Este un om care spre deosebire de ceea ce zice dansul are interese personale cred ca mai mari decat oricine.

 6. Cred că are cine-l vota. Dar tu ce vrei să demonstrezi trimiţând jde mesaje sub identităţi diferite, dar cu acelaşi iz ? Mai împrăştiaţi, băieţi. Mai împrăştiaţi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: