Obama – hat-trick

Inca o marti. Nu super-tuesday, ci doar asa, un tuesday mai mic, dar care aduce victorii clare ale lui Obama si McCain.

La momentul la care scriu aceste randuri scorurile inregistrate de cei doi candidati sunt dupa cum urmeaza:

Washington DC :

Obama 75% Clinton 24%

McCain 68% Huckabee 17%

Virginia:

Obama 64% Clinton 35%

McCain 50% Huckabeer 41

Maryland (46% din sectii):

Obama 62 % Clinton 35 %

McCain 55% Huckabee 30%

Asta ne duce, la acest moment, la un total de 1215 delegati pentru Obama, fata de 1189 pentru Hillary Clinton. Si astfel Obama preia conducerea, dupa maturatoarea din ultimele zile. La super- delegati Hillary Clinton conduce pe mai departe: 234 fata de doar 156 Obama.

In tabara republicana lucrurile par deja lamurite. Avand in vedere ca statele ramase sunt state in care se aplica regula votului proportional este practic imposibil ca Huckabee sa mai poata rasturna situatia.

Victoria clara a lui Obama, chiar pe malurile Potomacului, pare a indica o tendinta tot mai limpede conturata si in tabara democrata. Alegerile din Texas, peste trei saptamani ar putea incheia definitiv conturile. De altfel senatoarea Clinton a si anuntat ca acolo se vor concentra eforturile campaniei sale in urmatoarele saptamani:

“We’re going to sweep across Texas in the next three weeks, bringing our message about what we need in America … I’m tested, I’m ready. Let’s make it happen,”

Change we can believe in! pare sa fie tot mai putin un slogan si tot mai mult o realitate.

O ultima informatie. Ultimul sondaj ne arata niste date extrem de importante: La intrebarea cu cine ati vota daca ati avea de ales intre McCain si Clinton, cei intervievati au raspuns:

McCain: 45%

Clinton : 46 %

Atunci cand aceeasi intrebarea cerea sa se opteze intre McCain si Obama situatia a aratat astfel:

McCain 42%

Obama: 48%

Change we can indeed!

Comments

0 thoughts on “Obama – hat-trick

  1. o sa fie circ si la ei. obama a castigat, in mod clar, votul popular. problema e ca super-delegatii pot vota cu cine vor ei. iar in sensul asta hillary castiga.. e ca un fel de sistem uninominal vs unul pe liste, daca-mi permiteti, oricum in mod sigur anul 2000 all over again 🙁

Leave a Reply

%d bloggers like this: