Nea Stere

Am un vecin. Nea Stere. V-am mai povestit eu de el. Şi o să va mai povestesc. Are tot felul de apucături. Una -două se cocoaţă pe bloc. Sau pe acoperişul punctului termic de alături. Unde împreună cu fochistul de la centrală stau la taclale până în zori. Asta când Nea Stere nu e consemnat în apartament. Şi atunci discută cu Nazistu’ ( fochistul) din balcon. Nazistu’ , fireşte de pe acoperişul punctului termic. Pasându-si unul altuia canistra cu celebra “căpşunică” . Care zboara din balcon spre acoperişul PT şi invers. Sau transmiţându-i Nazistului, cu undiţa, baterii de lanternă.

Azi dimineaţă era cătrănit. Are el o vorbă. “Planeta asta e supra-populată. Prea mulţi nesimţiţi. ” Îl văd trecând cu un topor. Mă salută.

– Să trăieşti, vecinu’ ! îmi zice.

– Noroc, Nea Stere ! Ce faci ? Te apuci de spart lemne ?

– Nu ! Mă apuc de ajustări demografice.

N-am mai zis nimic. Nea Stere.

Comments

0 thoughts on “Nea Stere

 1. E un personaj. Lui Moshe îi mai povestesc despre el. Şi Moshe îmi tot spune să-l scriu pe Nea Stere. Că merită. Şi cred că o să o fac.
  Mai are el o vorbă: ” bre, ne călăreşte proştii în ţara asta. şi ne fute. şi ne dă la muie. şi noi ne râdem”
  scuzati citarea prea exactă. Dar are dreptate.

 2. Ce e curios, dragă Mordechai e că prostimea şi ţărănimea stă la blocuri, iar noi, care suntem din stirpe regală, ne mutăm la vile lângă Bucureşti, că nu avem toţi bani de Primăverii…

  Asta este foarte frumos…

  Nu ştii vreun teren ieftin pe la Otopeni sau Săftica?

 3. Am văzut un Mare Licurici de-a dreptul ud de plăcere pentru prestaţia lui Băse. Culmea e că-l şi admiră pe Băsescu pentru lidership! Dubya şi-a găsit perechea! Trăiască! Muzica!

 4. @ Constantin Gheorghe
  Aia a fost declaraţia de deschidere şi a fost ok. Mi-a plăcut darea de seamă a lui Băse. Raport ca la congres: îndeplinirea planului la investiţii americane. O fi de la… îngheţată. De fapt “conferinţa de presă” e plicticoasă. Bine că măcar omul nu iese din ghidul de conduită precizat ieri. Sau nu a ieşit. Până a început iar să o dea pe ingleză.

 5. Ce e aşa greu de priceput, dragă Mordechai, doar nu te identifici cu prostimea?

  Îţi recomand o casă la loc cu verdeaţă, pe la Snagov să scapi de contactul cu plebea… Bucureştiul este un iad al nesimţirii şi al ţărăniei…

 6. Dragul meu Mordechai,

  Elitismul tău în materie de cunoscător al Kabbalei nu este susţinut de un “portofoliu” corespunzător. Eu te preţuiesc foarte mult ca analist politic, dar se pare că vrei să-ţi depăşeşti poziţia de chibiţ (era să scriu kibuţ, mă ierţi), devenind om de afaceri. Oricum, în mine vei avea un prieten.

 7. vorba lui nea Stere ” si-asa-mi vine cate-o data, sa dau cu toporu-n piatra… ” … mai ales dupa ce aud aberatiile unora…
  ” si-asa-mi vine cate-un gand, sa plec pe paduri cantand..”… multam Doamne, taran sunt… dar ca Mihnea, zau, nicicand…
  mi-a placut mult pilda ta Mordechai, s-o priceapa ” lumilii bune ” ar fi chiar ideal…
  respecte,
  SIBILLA

Leave a Reply

%d bloggers like this: