Na dosare, na vapoare

Sepcuta rosie a carei lipsa i-o reprosa carmaciul Noricai se dovedeste a nu-i mai sta nici lui mumos pe crestet. Ba daca te uiti mai bine la domnu’ Goe vezi ca nici nu era sapca ci basca. Turtita si tuflita peste “mapa profesionala”. Ca se poarta.

Hai ca macinam in gol. Mai intai subiectul. Subiectul nu e decat unul singur in patria noastra de ceva vreme: Bas(escu). Iar Andrei Badin, versatil si in pas cu moda, cum a vazut ca se poarta dosarele de cadr…. pardon, mapele profesionale, cum si-a tras pe blog prelata marinareasca numai buna de asortat la mapa profesionala de cotrocean piroman. Asa ca va duceti voi la Badin sa vedeti ce si cum si pe urma faceti stanga-ndarat sa dezbatem. (daca sunteti de dreapta faceti tot stanga-ndarat, nu fiti caposi). Pana atunci eu fumez un tiutiun iar Moshe ii citeste lui rabbi Greuceanu, ca fara nu pleaca la nani.

Gata? V-ati documentat? Daca nu, hai ca preluam abuziv docomentul de la Badin si vi-l dam mura-n si anume gura. Copyright Badin & Prima & cu voia voastra ultimul pe lista Traiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan Bas(escu). Luati ca ajunge la toata lumea:

Declarație Traian Băsescu,Prima TV, 23 iunie 1998

“(…)Noi eram sub controlul organelor de Securitate toti, de la ospatar pana la comandant, prin aceea ca anual primeam un aviz de navigatie … Spre exemplu, sunt cateva episoade foarte interesante, as spune … care au facut obiectul de interes al organelor de Securitate din Romania in mod cert. Spre exemplu, cand eram comandant pe “Arges”, la 3 luni de cand imi obtinusem brevetul de comandant. Am luat foc in portul Rouen, nu numai eu, 38 de nave au fost in incendiul din Rouen in Franta. Nava suspectata ca a generat poluarea, care a facut ca tot bazinul portului Rouen si Sena sa fie tot o flacara pe o intindere de trei km, a fost nava mea, pentru ca era nava cea mai mare din zona si descarcam nafta in dana rafinariei “Sholfrancaise”. Am stat acolo 28 de zile in ancheta. Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine. In cele 28 de zile m-am prezentat si la tribunal, am fost si in ancheta organelor de Justitie franceze si, dupa 28 de zile, instanta s-a pronuntat ca nu poate fi probata vina navei “Arges”. Am plecat, dar au ramas un litigiu, o acuzatie la adresa navei de circa 12 milioane de dolari, o cerere de daune … A fost un litigiu, am explicat organelor de Securitate ce s-a intamplat cu noi acolo si acum pot sa o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstratia, demonstrarea vinei noastre … Acasa nu puteam sa nu-i spun care a fost realitatea macar armatorului, armatorul nu puteam sa mi-l mint, iar in echipaj erau destui care stiu ce s-a intamplat”.

Noi, de buna credinta, luam de bun docomentu’. Si n-avem motive sa facem altfel.

Acum, ca stim cu toti despre ce vorbim, facem sedinta de cenaclu. Deci dom’ profesor Zeus, marinar dibaci si brav are o problema cu vapoarele. Ori le da foc, ori le vinde. Si cum la Rouen aia duceau lipsa de gaste, din cauza de pate de foie gras, s-au trezit cu bampoarele puse la fumigatie de micutul Nerone de Murfatlar. Iar, niste ani mai tarziu, rumanii incantati tare de ispravile in ale marinariei ale lui ochi de soim ( stangul- cel drept nu-i de soim, e doar zbanghiu) s-au hotarat sa-i dea si tara pe mana o tura. Sa vada ce-o iesi.

Dupa ce a adus marinaria la noi temperaturi, a ajuns omul la Anvers unde a tinut-o tot in pocinoage. Si Badin vi le arata si pe astea.

Acum sa-i dam omului ce-i al lui. O fi fost el ghips ca marinar, dar la minciuni, abureli si schimbari in instalatie se pricepe(a) omu’. Cariera marinareasca aia pe care o tot invoca si din care si-a tot facut pedigree e la fel de solida ca produsul unei clisme- dar macar stia bine omul o chestie: organili nu le minti. Ceea ce ne arata ca inca din junete dom’ profesor nutrea sentimente alese fata de securime. Mai mult nu spunem ca nu i-a gasit nimeni dosarul de la secu’…. da’ la pompieri o fi cautat cineva?

Rabbi are o vorba: nu se poate prinde nimeni ca esti prost decat daca vorbesti. Asa ca… de ce nu o fi tacut si s-a trezit vorbind de mape …de-alea… profesionale?

Comments

0 thoughts on “Na dosare, na vapoare

 1. ma, voi sinteti consilierii de imagine ai PSD-ului? puteti sa faceti “sminiot ba avir” si n-o sa reusiti nimic. Popeye e po pular, si voi, cu tot cu PSD-ul o sa ramineti cu ea in mina. 🙂 romanii aleg cu baietii de treaba care zimbesc frumos si le promit ca o sa traiasca bine. Asta e. 🙂

 2. Ntz. Noi suntem consilierii de imagine ai lui basexu. Da’ nu ne-a platit si ne-au apucat dracii.
  Asa e…. e popular , batu-l-ar focul. Mai ceva ca maneaua sau elodia.
  Cum stii tu balaure ce place la populatie, ptiu-ptiu-ptiu!

 3. culmea e ca stiu si ca place la populatia din afara Romaniei. Normal ca nu v-a platit, daca n-ati venit cu un ginghel mai mult sau mai putin chel in care sa spuneti ” Numai cu basexu va traieste bine plexu” :-)”

  Amatorilor !!!!

 4. @ balauru
  Oy-oy, cum faci tu rime imperecheate, nonsalantule…da, ne gandeam sa facem in alta parte siminiot b`avir, da di ce`, ai sugestii?

 5. Ioi (pe ardeleneste), avem aci un ambasador (extra)ordinar multi-pass al baietilor de treaba din afara Romaniei. Aia e, unii cu mapa, altii cu sapa…

 6. Gata? V-ati documentat? Daca nu, hai ca preluam abuziv docomentul de la Badin si vi-l dam mura-n si anume gura.
  Badin urmas de marinar

Leave a Reply

%d bloggers like this: