Mucii şi fasolea

Ăsta e cu nervii vraişte. Cum îl scapi din ochi cum lipeşte mucii sub tablia mesei. Hai să argumentăm.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fa2Di5NR1xo]

Clar ? Deci Mihaela Gherghişan de la RFI îi pune mitocanului o întrebare. Şi una a naibii de importantă. Şi ce face omu’ care colorează fiola ? Ciupeli de obraz şi răspunsuri de ma’alagiu. Ok, pe Mihaela n-a mai gratulat-o de ţigancă împuţită.

Desigur, pentru o corectă informare, trebuie spus că întrebarea a venit după ce s-a anunţat că nu se mai acceptă întrebări. Situaţie în care prietenul sticlei de trei sferturi putea bine-merci să tacă şi era ok. Dar nu, tati. Că el trebuia să se dea în stambă. Era cu musai de mângâieri libidinoase şi ziceri tăvălite prin rumeguşul minţii sale.

Băsescule, Băsescule, treci acasă panaramă că iar ne faci de hândel. Hai, înapoi în incintă. Că aici mai râdem, mai glumim…

Comments

0 thoughts on “Mucii şi fasolea

 1. pe Mihaela o cunosc personal. azi îl luam la rost pe un amic ( comun) ca el unde e, ca de ce pe el nu’l gratuleaza basescu? cît o sa mai sada în anonimat? la vara îti povestesc cîte ceva din declaratiile lui razvan ungureanu cînd era la externe si din tainele editarii de banda sa faci ceva ca sa sune cumva. uite cu basescu mergi la sigur. munca putina si ecou ca din pestera.

 2. Încerc, în zadar, să nu mă enervez. Din funcţia de şef al statului, Băzeusul ar trebui să dea dovadă de “minimă inteligenţă”, de minimă decenţă, de minim caracter şi când colo el e un bădăran scăpat pe arătură.
  Cred că îl strângeau chiloţii ori i-au picat iar rău whiskanele ce le-a tras la bordul avionului. Vroia s-o facă şi pe asta! Nu mai continuu căci îmi vin tot felul de epitete în minte şi io n-am experimentat marinăria.

 3. Mordechai, nu mai cauta nod in papura. Raul de mare se trateaza cu mahmureala. Continua. Iar omu’ se pare ca a ramas cu sechele.

 4. “Băzeusul ar trebui să dea dovadă de “minimă inteligenţă”, de minimă decenţă, de minim caracter şi când colo el e un bădăran scăpat pe arătură.” –
  satmareanca.
  E tot ce a putut. Maximum. Si inca s-a scremut.

 5. Păi Crina are dreptate. Şi alături de ea şi eu zic la fel. De la şeful statului avem oareşce aşteptări. Dar revin, dacă nici constănţenii nu ştiu… am mai zis asta ?

 6. Înafară de gură mare are ceva?

  Se zice în popor că de unde nu-i, nici D-zeu nu cere. Asta nu e o scuză valabilă pentru conducători…

  Nu am înţeles ce vrea să zică aka, poate distanţa e de vină 😛

 7. Crina, asta e o întrebare pe care o pun de multă vreme. Care sunt realizările lui ? Ce a realizat ăsta ca ministru al transporturilor, ca primar ? Care e temelia pe care se aşează glorioasa lui carieră politică ? Şi descopăr că în afară de tupe şi clanţă nu e nimic.

  @ Alandra
  Marile spirite se întâlnesc, nu ?

 8. Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Minim pentru el e prea mult, si-atunci cu forjari. N-are…limita-i e sub minim.Cea mai inteligenta spusa a lui e hahaha.
  C-om avea noi pretentii…ce-i pasa ?

 9. @ aka
  Şi totuşi parte a boborului îl adoră. Deci ?

  @ satmareanca
  Mari realizări, e drept. Nu le-am uitat. Şi nici de perioada ministeriatului său n-am uitat. Când au început sa prospere trei firme de asfaltişti.

 10. O fi poporul sub minim?! Nu îndraznesc să afirm, pentru că ar înseamna să recunosc. Deocamdată doar îmi pun întrebări. Nu vreau să cred că avem conducătorii ce ni-i merităm. Îmin place să cred că merităm mai mult…

  Aka, acum am priceput.

 11. @ aka
  Ok. Acum privim la Sarkozy. Deci ?

  @ Satmareanca
  Nu am făcut prezentările ? Aka- Crina, Crina- Aka.
  Deci: Sarkozy, Bush. Şi acolo nu au votat românii.

 12. Mulţumim pentru prezentare.

  Există totuşi o diferenţă. Hăhăie pe alte limbi. Din punctul ăsta de vedere, hăhăiala pare mai originală pe dulcea limbă românească 😀

 13. Prieteni, jurnalista de la RFI a pus o întrebare cheie, care îi poate face mare rău lui Zeus la anu’! Dacă nu se adoptă Tratatul de la Lisabona, se aplică Nisa, adică unele ţări chiar trebuie să renunţe la Comisarul din dotare. Bine, sunt nişte compensaţii: apare postul de ajutor de băgător de seamă, pardon! comisar. Noi o să avem probabil limbismul, că ne pricepem!
  Dar vă daţi seama ce subiect gras de campanie electorală! Va fi făcut una cu pământul, tăvălit prin fulgi lşi smoală! Cu mânie patriotică. Şi sadism!
  Iar de făcut, n-are ce face! Că la Bruxelles el nu are prieteni, şi în consecinţă nici România. De aici nervii!
  Butelcuţa nu joacă niciun rol!

 14. :))) Nu ştiam de asta.

  Or fi având rădăcini mioritice şi ei. Despre înaintaşii lui Sarkozy se spune că s-ar trage de pe la noi, de undeva din Nord-Vest, trebuie să investigăm şi arborele genealogic al lui Bush 😀

 15. Absolut de acord. Asta spuneam şi în post: întrebarea e importantă. Şi atunci ? La o întrebare cheie poţi răspunde, poţi tăcea sau… poţi da cu mucii în fasole. El a ales varianta cea mai rea. Din nou.
  Discuţia despre tratatul de la Lisabona vs. Nisa ar merita făcută pe îndelete.

 16. Da, dar mai la toamnă! Acum vine vara, vin concediile, vin şi goţii, vin cu toţii! Inclusiv Ciupico! Şi, prietene, proza aia administrativă nu face doi bani, câtă vreme cei mari continuă să se înţeleagă pe sub masă. Ai cum schimba lucrurile? Nu! Atunci să ne întoarcem la butelcuţă şi la formele generoase, indiferent de culoarea părului!

 17. Ştiu ei mai multe! Dar proza administrativă are un “merit” adoarme atenţia tăntălăilor! E soporifică! Şi noi am fost tăntălăi! Iar tăntălăii nu merită nici respect, nici mai mult decât li s-a dat!

 18. Ştiţi care e faza ? M-am căznit din greu şi am citit cap coadă T. Lisabona. Am recitit ce mi se părea esenţial. Şi am constatat, fără mare surprindere, că documentul ăla se referă mai ales la instituţiile politice şi administrative ale Uniunii. Termeni ca ” cetăţean” sunt rar pomeniţi şi doar la nivel de generoasă declaraţie de intenţie.
  Dar ni se prezintă tratatul ca marea fecundare. De fapt e doar o sculă prin care birocraţia bruxeleză îşi poate menţine accesul la mălai.

 19. Lucruri de care, de altfel, mă pot lipsi fără mari trepidaţii. Deocamdată avem nevoie de o corectă definire a noţiunii de identitate europeană. Şi abia apoi vorbim şi despre imn, drapel etc. Deocamdată suntem la faza expulzări, călcat în picioare.

 20. Au introdus prin Tratatul Lisabona noţiunea de Cartă . Apare “Carta drepturilor fundamentale” ; într-adevar , pare a fi un fel de Anexa. Asta tocmai pt. că unele state au negociat separat această Cartă .
  Mi se pare că UK nu o acceptă de loc .

 21. Pai daca asta e concluzia pe care ai tras-o, e pacat. Diferenta majora e ca fara Lisabona nu mai e posibila largirea Uniunii si chiar daca multi sunt contra, e o chestie benefica. Si sincer, daca va deranjeaza birocratia bruxeleza faceti o mica comparatie cu cea din tara sau din Franta ca sa vedeti ce si cum… plus ca UE daca vrea sa evolueze trebuie sa o faca unitar ca altfel nu o sa reziste pe piata… si stim noi cat de unitara e mai ales pe problema energetica…

 22. DOMNULE , SUNTETZI IN ,,AFARA ACESTUI NEAM”.SI ,,NUMELE” SPUNE CEVA! DUMNEAVOASTRA NU REALIZATZI GRADUL DE DESCOMPUNERE SI DEGRADARE A ACESTUI NEAM!!CAT DE JOS SI JOSNIC A DEVENIT !! ACESTA E MERSUL OMENIRII, IN GENERAL, SI ADUNATURA NUMITA ,,POPORUL ROMAN” NU PUTEA FACE ALTFEL!!CUM ALTFEL VA EXPLICATZI CA UN BOSCHETAR A AJUNS DIN CANALELE PORTURILOR SA CONDUCA O TZARA[ IEUROPEANA]???ACEST ,, MADAR FACKAR” CE AR TREBUI DUS LA SAPOCA SAU SOCOLA[SAU PALAZU-MARE, CA E APROAPE ] ISI FACE NEVOILE IN CAPUL TUTUROR SI MULTZIMILE DE GUGUMANI CAD PE SPATE ???? SI SA NU CREDETZI CA MAI JOS DE ATAT NU SE POATE!!

 23. Hello
  Vin si eu la spartul tirgului, si ma intreb:
  Oare replica Zeusului nu trebuia interpretata altfel? adica “domnisoara, intrebarea e prea complicata pentru un om cu o inteligenta minima… caci gradele din sticla de trei sferturi sint mai multe decit cifra IQ”

  Si a doua intrebare: Oare de aceea prefera Zeus pe marele licurici? ca putea suge alcoolul de la sursa? si a supt atita de a scos orice urma din Georgica bushitul?

  PS pacat ca nu o sa pot sta cu voi in weekend, caci nu sint acasa si conexiunea wireless merge prost…
  O sa ne auzim luni, aveti grija de voi, prieteni!

 24. Imi pare bine ! Enchante, sa fiu in ton. 😀
  Mi-am luat liber , putin.

  Ai uitat si de sovietici ? Nu stiu flacaul asta de acu’…asta are alta treaba.
  Se pare ca puterea in alcool se conserva.Ni’ petrol, ni’ hrana.
  Apropos. de ce bea beutorul ? de placere -1 si 2- ca se simte mai potent.
  Bush cica ar avea si el niste sange de mioritic.
  Si aia de ce ar fi mai breji ca noi, sau noi n-am fi ca ei? Ma rog, unii …

 25. Părerea mea e că am aderat şi noi la UE la spartul târgului. Când se vorbeşte din ce în ce mai mult despre globalizare, nu mai văd nici un viitor pt. UE.
  Se fac tot felul de “alianţe” în cadrul Comunităţii, luări de poziţie separate, negocieri directe cu SUA .
  Nu ar fi pt. prima oară în istorie când ne-am trezi din nou într-un mare rahat din cauza Diplomaţiei române.

 26. @Alandra
  Ironia sorţii- după ştiinţa mea. DEX-ul are aceeaşi părere.
  Carta e un import. Bill of Rights. Ghici de unde. Irlanda, a făcut la acest moment jocul Marii Britanii. Cunoscătorii ştiu la ce mă refer.

  @Daniel
  Eu zic să citeşti textul tratatului. E mai util. Altfel o să tot repeţi şabloanele astea vânturate de promotorii tratatului.
  Extinderea nu este, oricum, o prioritate a UE ci o necesitate a SUA.

  @lupi
  Ne înţelegem şi fără majuscule. Care e problema cu numele meu ? Dar asta cu “adunătura numită poporul român” e deplasată şi inadmisibilă. Ce să mai spună americanii, australienii sau chiar chinezii ?
  Mai blânduţ.

  @Arsulici
  Bine că revenim la topic. Arsulici, asta încercam eu să strecor pe aici ca idee. Dar nu s-a lipit. Că astăzi liderii lumii albe sunt făcuţi după un anume calapod. Şi tipul ăsta de lideri, vicioşi, laşi şi ticăloşi sunt preferaţi altora. De cine şi de ce rămâne să îţi răspunzi singur.

  @alexandru petria
  Corect. Şi mai departe ?

  @Ciupico
  Să nu te mire.

  @aka
  Nu. Bea ca să se îmbete. O ştiu de la un beţiv profesionist.

  @ Constantin Gheorghe
  Cu siguranţă. Până când- vă parafrazez- vor muri sufocaţi, îndopaţi de toate aceste informaţii pentru care nu există aparat digestiv adecvat.

 27. @ Alandra
  UE ar fi trebuit să devină un avanpost al globalizării. Cât despre cum am aderat… un bun amic, europarlamentar austriac spunea: v-am aderat şi pe voi şi pe bulgari, că ăia care vă sprijineau aderarea nu aveau cum să vă adauge lângă Porto Rico.

  @ Ciupico
  Iar dacă tata succesurilor nu ştie cum arată inteligenţa … atunci cine ?

 28. Prieteni, cum se pot extinde şi deschide pieţele, fără să pară că se formează un imperiu? Faceţi o UE! Numai că pe acolo sunt şi unii care au o altă experienţă imperială, şi nu se simt confortabil pe post de “şi alţii”, după ce soarele nu apunea niciodată peste fostul lor imperiu. Şi mai dau o mână de ajutor unei Irlande Gică-Contra, cam ca România în CAER! Ce anume nu aţi ştiut-văzut din schema asta? Că nu e joc de fotbal, cu verticalizare la orizontală!

 29. 1. Mulţumesc 🙂
  2. Carta şi CEJ sunt “poveştile cele mai urâte” (printre altele) ale Tratatului , pe care UK nu le va accepta niciodată , “cunoscătorii ştiu la ce mă refer”!
  Se luptă pe viaţă şi pe moarte pentru ceea ce nouă ni se ascunde.

 30. Domnule- scuzatzi,,analfabetismul” privind folosirea majusculelor!! Nu este nici o problema cu numele dvs, e vorba de apartenentza[prin el] la un alt nivel ,,al evolutziei” neamurilor acestui pamant.Sper ca nu va vetzi simtzi jignit. Cat priveste ,,adunatura numita popor roman” avetzi cumva impresia ca suntem altceva?? La toate marlaniile acestui guguman atzi auzit ceva , in publicul prezent, in afara de chitzaieli si hahaituri, chiraieli de fufe si hahaituri ,grohaituri de satisfacere a nevoii de cat mai multa,,p…a matii”, vorba lui Preda??? Sunt printre cei care detest mutantul ajuns presedinte in tzara mea.Dar nu e vina[sau meritul lui] ci al celor , al multora celor ce , cu minte de gaini, au ales intre un om adevarat si o caricatura, o facatura jegoasa!! Cunosc f. bine marfa[ am fost militar si tipologia acestui bagabont se suprapune perfect ,, portretului robot al turnatorului ordinar si ,,mana dreapta a C.I.-stului unitatzii, ]”am avut de a face cu multzi de astai si i simt cum ii vad. El corespunde perfect ,,idealurilor ” marii partzi a neamului acesta: sa ai bani , sa fii shef, sa ai curve cate vrei, sa lingi dosul shefilor, cat esti mai mic, si sa fii lins vartos cand esti mare si tare.Va mai aducetzi aminte ce raspundea unei intrebari, dupa ce a fost ales
  ;- DACA AI AJUNS PRESEDINTE, CE SA MAI ITZI DORESTI!!?? Mintea lui , cat ochiul unui peste fiert, atat l a putut duce sa raspunda!!Fusese intrebat ce si doreste dupa ce a fost ales!! nimic de dorintza de a face ceva spre binele si-n folosul tzarii, bla, bla ,bla!!Nu mai continui ca ma enervez si nu merita secatura!!Oricum, mai mare lepra n a produs acest neam in ultima jumattate de veac 20, cred ca , dupa Carol al 2 lea , care i primul in top!!

 31. @ Constantin Gheorghe
  Păi aia zic şi eu … mai cu economie de predicat. Dar noi euro-entuziaşti ca Bănel pe partea dreaptă.

  @Alandra
  Îţi recomand două cărţi: Machiavelli in Bruxelles ( A study on european beaurocracy); Marvells of the Union Treaty.
  Că şi ei spun ca şi tine.

 32. Lupi, evoluţia s-a produs simetric. Să nu cădem în păcatul altora, care măsurau evoluţia după stranii criterii. (Prietenul Constantin Gheorghe mi-a trimis chiar ieri un interesant articol pe acest subiect. Am să revin zilele acestea la acest articol).
  Ticăloşia, prostia şi neamprostenia sunt democratic distribuite, să ştiţi. Doar că ornicele popoarelor bat ore diferite.
  Nu transformaţi dispreţul faţă de un conducător nevolnic în dispreţ faţă de propriul popor. E şi nedrept şi pripit.
  Brâncuşi, Eminescu şi Voroneţul ( sună aproape a şablon evocarea acestora, la astfel de ocazii) sunt tot din acest popor izvorâte. Ca şi Preda pe care îl evocaţi. Ca şi dvs. Ca şi mine- cu voia dvs.
  Sunt alături de dvs. în dispreţul faţă de năravurile cele rele. Dar nu pot dispreţui niciun popor. Cu atât mai puţin poporul român.
  Nu dau poveţe, nici să ţin prelegeri nu îmi place. Fiecare spune precum simte. Dar dacă şi simţirea ne e într-atât smintită, poate e timpul să gândim ceva. Şi spun ” să gândim” , nu altfel.

 33. @ Constantin Gheorghe
  Ei se oftică pentru că ne-au băgat. Noi (unii) că am intrat. Italienii au boală pe noi. Noi pe unguri. Bulgarii pe noi. Şi tot aşa. Hai cu uneala, europooo.

 34. Dar ce uneală! Mai uneală ca asta, mai rar! Ştii care-i norocul UE? Oamenii gândesc deja în felul ăsta: rău cu rău, dar mai rău fără rău! Mai iese de-o chirăială, de-o hârjoneală cu mascaţii, de-un camion cu peşte descărcat în poartă la Bruxelles, mai cu o criză de ţâfnă pe la un Referendum, mai cu o criză de nervi prin vreun Consiliu, mai cu o pileală de împăcare, şi caravana trece!

 35. Grupuri de interese care stăpânesc cu desăvârşire ştiinţa politicii şi ştiinţa managementului, care fac orice pentru a-şi atinge scopurile.
  Căţi români fac diferenţa între Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană ? Între Comisie, Parlament şi Consiliu ?

  Am citit mai multe studii şi cursuri ale lui Schendelen. (dacă la el te referi) Sunt incluse toate în căteva volume scoase pe piaţă, după ştiinţa mea nu şi la noi.

  Marvells of the Union Treaty nu am citit. Există o editie în limba română sau trebuie căutata în altă parte? A cui este ?

 36. Da. Şi se foloseşte în permanenţă comparaţia ca argument. Se vaită danezii de scăderea nivelului de trai ? Li se oferă argumentul colegilor de uniune portughezi.
  E prea scumpă benzina la spanioli ? Li se arată pompa din UK.
  Nemulţumiţi agricultorii belgieni? Li se arată foamea celor greci.
  Şi astfel uniunea e ferice şi zâmbitoare.
  Vorba lui Cioran:
  “Când mă privesc- mă detest; când mă compar cu alţii- mă ador.”

 37. La momentul “cotiturii”, căci va sosi şi acela într-o bună zi, nici nu mai avem spre ce coti. Avem diplomaţie tare şi d’aia…
  Nu mai avem cu ce şi nici de ce să facem insurecţia 🙂
  De data asta o să fie şi mai nasol.
  Părerea mea.

 38. Alandra, cărţile le-am în limba engleză. Cel al lui Schendelen e, din ce ştiu, publicat şi pe la noi, fie şi fragmentar. Cealaltă e apărută în Olanda, în limba engleză. Sunt vreo şase autori. Am să văd dacă pot face rost de încă o copie. A fost distribuită pe sprânceană- dacă mă înţelegi.
  Cât despre “care stăpânesc cu desăvârşire ştiinţa politicii şi ştiinţa managementului, care fac orice pentru a-şi atinge scopurile.”….
  Chicken. Chicken chicken chicken.

 39. sa traim clipa prieteni! natura moarta din jurul meu suna cam asa:
  o sticla de vin Verdicchio dei castelli di Jesi ( italian) , una bucata de brînza manchedo ( de la oile spaniole din pirinei) si una bucata de brînza le vieux pané de la vacile din franta. si în timpul asta robesc la pagini html ( le’am pierdut sirul de dimineata si mîine mai am de facut vreo 50 de gifuri) pentru o patroana cu prenume unguresc.
  între timp vad cum cunostinte de ale mele sunt bagate în seama de presedintele ales iar peste o saptamîna am sa rîd de turcii opriti la frontiera pe motiv de fotbal. viata e rotunda si pe zi ce trece devin la fel de optimist si filozof precum Cocosila a lui Preda.
  a si la televizor e thalasa. e despre indonezia. cica nici ei nu stiu cîte insule au ( vreo 17000).
  cine mai poate sa le înteleaga pe toate. si apoi chiar daca reusesti ca sa pricepi cîte ceva te judeca lumea de fatarnic. adica prea le stii tu pe toate etc etc.

 40. Ciupico, după cum ai început am crezut că mă lucrezi la cutia cu ofticuţe. Prea ziceai de brânzoaiele alea şi mă executai la glanda salivară. Apoi am priceput cum devine treaba.
  Bună şi globalizarea, nu zic nu. Când îi culegi fructele. Mai greu când tre’ să le şi semeni, praşeşti, culegi.
  Şi zic şi eu tot cu Preda. Dar Toader Pisică, că pe aici mai uşor cu brânza şi vinul:
  Sfârfâlică, na la tata din ţigară.

 41. Avetzi dreptate in tot ce spunetzi.Putetzi sa mi spunetzi:- pentru cine din acest popor mai reprezinta ceva Brancusi[ care nici n a fost vreodata ,,ceva ” pentru romani, am vazut un reportaj cu acest subiect, consateanul lor era un ciudat pentru cei din Hobita]. De Eminescu ce sa mai spun, cum este terfelit !! Eu sunt moldovean ,nascut in jud. Botosani, mai catre Dorohoi[ aproape de Cracalia lui G.Enescu] .Cu toate ca am plecat din sat la 6 ani, tot moldovean simt, cand merg acasa in concediu cu masina ne oprim la Mircesti si apoi la Ipotesti, de fiecare data.Vreau sa va spun ca pentru a crea aceste genii , Dumnezeu a luat mintea moldovenilor pentru 100 de ani!! Din toate ramurile romanilor, o spun cu jale in inima, moldovenii sunt cei mai descompusi si degradatzi , ca oameni.Si stiu bine ce vorbesc.Ma doare ca neamul meu a ajuns in halul astade mizerie si prostie, daca nu ma credetzi mergetzi si vedetzi ruina urmashilor lui Stefan cel Mare!!Nu e nicio urma de dispret aici, doar durere si jale!!Nu ma mira ca un FLUTUR si un Pinalti au ajuns noii domnitori ai Moldovei!!!Cat despre Brancusi,Eminescu,Preda,VORONET- astazi care sunt valorile poporului roman???Patapievici, Liicheanu, Nashul, S.O.V, Liana Patras, OTV ,ambasadorul TRU, E. Udrea, miss Pora??!!!?? Sa nu mi spunetzi ca nu e asa , mergetzi pe niste bloguri ale unora de la COTIDIANUL sau pe Ratalitatea si-o sa vedetzi catzi pui de lele are acest neam!!Oare cei ce stateau la coada sa voteze in Gara de nord, in 2004, dar nu aveau de facut nici o calatorie, nu erau tot poporul roman??? Dar totzi babuinii care fac pe ei cand Baseaua neamului iese in multzime, nu sunt tot romani???I-tzi vazut cum tremura de fericire, pushlamalele???

 42. :)))))))))))))))))))))

  hai ca mi’ai facut seara! uitasem de Sfîrfîlica 🙂
  auzi taica’meu era de acolo, de la preda ( ma rog pe aproape) în spatele casei era casa lui Coman ala de a fost ministru apararii. alte glasuri alte încaperi.
  auzi Sfirsîrlica!
  uite una de la varu’meu Dodu.
  striga tataia la el : Dodule , du’te dom’le cu vaca la pascut!
  – Cum o sa bre? cum o sa?

  :)))))))))))

 43. @lupi
  Zicerea asta a dvs. e genială.
  “Vreau sa va spun ca pentru a crea aceste genii , Dumnezeu a luat mintea moldovenilor pentru 100 de ani!! ”
  Şi ca unul care îşi are rădăcinile pe lânga Humor… vă dau şi nu vă dau dreptate. Dacă facem un scurt popas prin “Descritpio Moldaviae” a lui Cantemir, vedem că şi pe atunci multe şi grele ne erau cusururile.
  Moshe e şi el din Iaşi. Ciupico, prietenul nostru, e tot moldovean. Şi mă puteti crede: sunt oameni de toată isprava. Şi ca ei înca mulţi. Foarte mulţi.
  Altfel aveţi argumente valabile şi vă dau dreptate în aproape tot ce spuneţi. Dar vă mai spun şi ca nu întotdeauna unde este zarva mai mare este şi mulţimea mai mare. Acolo e doar gloata. Poporul e dincoace. Tăcut. Şi, poate, prea deprins cu răbdatul.
  Fiţi binevenit printre noi.

 44. Dom’ne io acu’ vazui faza. De ce puse dom’le mina pe obrazu duduiei, nu mai are pe cine sa mingaie? Curata manifestare de nabab in zbor deasupra cuibului de cuci, adica uite, eu, maimutza capitan, ma fac ca te simpatizez, desi trebuie sa o iei ca pe o injuratura. Omu’ asta are neuronu’ infectat.

 45. @ Karakas
  :)))))))))
  Are el porniri libidinoase. Elţin le ciupea de fund, Clinton le dădea trabucu’, Sarko se însoară cu ele. Ăsta le înjură şi le pipăie. Deh, vârsta, alcoolu’.

 46. A,….da.
  Ciupico e fărâmat de oboseală. Noi ăştialalţi cu ale noastre… ştii cum e… Nu e ce se pregăteşte, dar cum se nimereşte. Şi nu întotdeauna se nimereşte rău.

 47. @Mordechai: daca tot l-ai citit asa prin partile esentiale de ce nu explici putin cum e cu reformele din tratat, cu rolul PE si cu Carta Drepturilor Omului, cu politica externa etc. ca sa nu mai repet eu sabloane… ca de caracterul infect al vremelnicului la sefia tarii chiar m-am plictisit…

 48. Nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste.
  Si de multe ori, omul potrivit la locul si momentul potrivit (si aici nu ma refer la spectatori…)

 49. Va multzumesc si bine ne am gasit!! Humor , am fost pe acolo, acolo e totusi Bucovina, sau ce ne a mai ramas din ea.Cat priveste ,,gloata” e si ea parte a natziei , ca n-or fi expatzi!!Nu vreau sa fiu habotnic si s o tzin gaia matzu cu zicerile mele, dar n-o sa ma convingetzi ca acest neam se va mai putea salva de la prabushire si chiar disparitzie.Cum spunea cineva-In Romania traiesc: romani, cateva natziuni conlocuitoare[ asa se spunea candva] si o natziune,, INLOCUITOARE”. Cred ca , prin involutzia noastra , ne autoinlocuim, tziganim s o spunem pe shleau!!! Cred ca peste 50 de ani se va scrie RROMANIA si ma simt linistit ca nu voi apuca acele vremi.Sper ca nici copii mei- fata cea mare a emigrat in Anglia [ cu gandul de a uita de Romania] iar cea mica se mai gandeste daca la anul , dupa ce va termina liceul, mai ramane sa faca o facultate aici sau va pleca la sora-sa!Trecand la poporul tacut: aici e marea problema.Acest popor tacut e calarit si beshtelit de inshi grobieni, smecherasi , tupeisti si f.f.f. vocali!!! Iar acest popor se imputzineaza , seaca, in locul lui se ridica valurile mutante de manelisti, cioflingari, secaturi, pui de lele si nemernici!! Asa a fost si la alegerile din 2004.Ne-am purtat ca si tarfa rafinata , cu doua fetze!! Una de mironositza, care se plimba cu flacaul ce o iubeste si nu indrazneste decat sa i pupe mana si eventual obrazul la despartzire.[pentru ca o respecta si fata la ora 10 seara , cel tarziu , trebuie sa fie acasa, nu sa umble aiurea, deh , fata educata!!] Iar la 10 jumate , putoarea se intalneste cu boschetarul cu care merge la crasma si bea pana spre dimineatza, dupa care-o calareste bine si dimineatza ii mai da si doua-n freza, ca el e macho!! Si ei ii place , putoarea!! Cine i flacaul si cine bagabontu’, ghici ciuperca ???Nici acum nu pot crede ca ceea ce traim e cu adevarat si nu un cosmar si nu pot sa nu-i dau dreptate batranului[ da, lui Ceausescu].Distrugerea Romaniei si a acestui popor , inceputa in 89, se desavarseste sub ochii nostri.Atunci a fost inceputul sfarsitului!!Dumnezeu sa ierte pentru ce am facut!!

 50. În bună parte vă dau dreptate. Cu diferenţa că întodeauna e nădejde de mai bine. Chiar dacă nădejea se preface şi devine dezamăgire.
  Vă spun o înţâmplare. De acum doi ani.
  De Sf. Maria mă aflam la Humuleşti. Aproape an de an, e aproape un ritual, poposesc la căsuţa lui Creangă din Humuleşti. Aşa m-am deprins. Şi de fiecare dată zabovesc câte jumătate de zi pe băncuţa din curte. Şi îmi prinde tare bine.
  Aflându-mă acolo am trecut, cum spuneam, şi pe la cimitir, la mormântul mamei lui Creangă. Fiind zi de praznic cimitirul era plin. Oameni care aprindeau lumânări şi dădeau de pomană, după rânduială.
  Am lăsat o floare la mormântul mamei lui Creangă (v-am spus, am ritualurile mele). La ieşirea din cimitir o bătrână şi preotul m-au oprit dându-mi un colăcel şi două mere, însoţite de o lumânare. “Să fie de sufletul ei.”. Am primit fără să îmi dau seama despre care “ea” e vorba. Preotul mi-a explicat iute despre cine era vorba: mama lui Creangă. Apoi mi-a explicat pe îndelete, că ei, humuleştenii, la toate praznicele îi pomenesc pe Nică a lui Ştefan a Petrei şi pe buna sa măicuţă. Cu smerenie şi mândrie.

  Asta e întâmplarea. Iar întâmplarea asta e pentru mine semn şi nădejde.

 51. @ spectator
  Nu e simplu. Dar sunt la vârsta la care semne de fire răbdătoare s-au adunat la tâmple. Şi încerc să-mi dau firea după ele. Nu prea îmi iese mereu.

 52. acuma tu Mordechai cu povestile tale îmi aduci aminte de Cioran ( la Paris) care spunea ca daca pronunta cuvîntul “roata” de dimineata nu mai e bun de nimica toata ziua . ai mila ca mai am o ora de lucru.

 53. Încă nu le-ai gătat, Ciupi ? Vezi că dacă o ţii aşa o să ajungi făcut ţăndări în ţară. Şi o ţinem la Putna şi Voroneţ doar în post şi rugăciune.

 54. Imi cer mii de scuze- merge f.f.f greu netu’ si mi si apare ,,aceasta pagina nu e disponobila”.am tot apasat pe ,,trimite comentariul ” si acuma vad ca a intrat. MII DE SCUZE!!

 55. Eu cred ca cineva, candva, satul de ce e pe-aici, nu-si va lua teleguta si va pleca in locuri mai primitoare, ci va da cu piatra. Si-atunci vor iesi multi in intampinarea lui, la fel de porniti dar nu la fel de curajosi.
  Mereu exista un inceput,trebuie doar cineva sa-i afle capatul . Ala bun.
  Oameni de bine si buni, sunt . In umbra. Si cu capul plecat. Atata timp cat prostia e la putere.

 56. în mormînt le’om gata pe toate. hai ca ma duc sa ma culc. dom’le si turcii astia si tu cu neamtu .
  m’ati dovedit. si mîine e o zi .

 57. …dar a ieşit aşa… să fie român…- şi l-am parafrazat pe Geo Dumitrescu, fie-o ţărâna uşoară.

  @ ciupico
  Te urmez. Spre somn şi eu. Mormântul să mai aştepte. Nu mult. Dar înca o vreme.

 58. Sa se intample toate astea, ar trebui sa ne cautam in adanc fara a ne gandi la mat si umplerea lui.
  Stiu cativa care isi pot aseza icrele negre pe paine, dar o prefera simpla.

 59. Am şi eu o întâmplare asemănătoare, semn şi nădejde: la mormântul lui Eminescu.
  Acum, la 15 iunie, ca de altfel la fiecare 15 ianuarie si iunie, o mulţime de oameni, e adevărat mai în vârstă şi simpli, înconjurau mormântul umbrit de un tei falnic. Cineva avea o mandolină şi acompania corul creat ad hoc în intonarea cântecelor pe versurile lui Eminescu. Cei care nu ştiau versurile primeau o carte sa-i ajute. Când epuizau repertoriu o luau de la capăt. Altcineva dadea de pomana. Unii plecau, alţii veneau. Se schimba componenţa corului. Continuau să cânte.

  Şi la mine merge greu… abia se încarcă paginile…

 60. @ aka
  La demografie carevasăzică.

  @ lupi
  La fel !

  @ mary_lou
  Frumos. Uşor teatral, demonstrativ, dar tot înseamnă ceva. Pe când trăia, Geo Bogza trecea în fiecare an pe acolo, la 15 Ianuarie, pentru a depune o floare. Teatral, pentru unii cabotin, dar sincer până în rărunchi. Astăzi nici el nu mai e. Cine i-o aduce fix o floare în fiecare an ?

 61. “Vanturile, valurile…”
  Mai sunt.Raruti si pe ascuns.

  Cat priveste demografia, noroc ca-s granitele deschise sa ne usureze de greutati.Ca egoisti mai suntem…!

 62. Un betiv arunca o vorba si “n” intelepti o comenteaza. Lipsa de alcool in sange la prima ora, ce mai e de adaugat ?

 63. Pana la “fineturi” strecurate prin tratate, la care romanii, oricum nu au acces sau nu au rabdarea si pregatirea sa le studeieze, eu inteleg 3 chestii: ()UE are nevoie de piete de desfacere, resurse naturale de furat si sclavi ametiti cu sucuri colorate si cutiute lucitoare. S le-a obtinut.

 64. Ruxi, UE este o piaţă de desfacere enormă. Mai înainte de orice. Sigur că UE e un club preocupat de acumularea de bogăţie. Asta nu e o noutate. Discuţia începe atunci când vorbim despre distribuţia acelei bogăţii.

Leave a Reply

%d bloggers like this: