Mordechai contagios

Sorin Platon îmi face onoarea de a mă invita să scriu şi pe blogul domniei sale. Şi cum aş putea refuza ? Că sunt şi vanitos şi bun de gură. Aşa că de azi încolo veţi descoperi că Mordechai se transmite prin contagiune. Şi îl veţi putea citi -dacă tot n-aveţi ceva mai bun de făcut- şi pe blogul cu pricina. Asta neînsemnând că voi fi ori voi scrie altfel decât ştiţi.

Şi asta îmi dă o idee. A unui schimb de articole. Ce ar fi ca din când în când fiecare dintre noi să publice câte un articol pe blogul unui prieten şi viceversa ?

Iată, Sorin mi-a dat îndemn aşa că la rândul meu îi poftesc pe Constantin Gheorghe, Corina Creţu şi Dadatroll să îmi ofere un articol pentru publicare aici. Guest starr. De fapt invitaţia le e extinsă tuturor celor din blogroll. Şi, ca de obicei, cititorilor.

Comments

0 thoughts on “Mordechai contagios

 1. Mordechai, exact acelasi lucru s-a intamplat si la mine. Vrand sa vad ce se intampla, am dat click pe Edit Profile si am constatat cu stupoare ca apar ca fiind logata cu ” bloguri, al doilea fiind al lui Sorin Platon, ceea ce e aberant!!!!!!!

 2. Stimabile Mordechai,

  Cu de la mine voie, aiurea si obraznic, imi permit sa nu fiu de acord cu viziunea dumitale politica.Si cu actiunea programata. Mai constat ca nu sunteti consecvent cu propriile dumneavoastra idei , idei expuse aici pe blog. Mai ieri scriai dumneta ca aceste semnaturi de sustinere au rolul de ” a proba ” ca un candidat are sustinere.Pai daca e asa, atunci trebuie sa saluti decizia CA Bucuresti , care a aplicat legea in spiritul ei si nu in imbecilitatea ” ad literam ” a acesteia. Mai mult , numarul de adeziuni cerute de BEM depseste numarul maxim posibil de 2% din alegatori, adica numarul de 30.000 , fiindca conform INS in Bucuresti sunt circa 1,5 milioane de persoane cu drept de vot. Cele 35.400 de adeziuni validate de BEM erau suficiente pentru un numar ipotetic de 1,77 milioane de alegatori.
  Nu vreau sa ma intind la alte aspecte si zic doar atat: daca credem ca SO este ocazia, atunci sa o folosim ! Sau preferati unul de tipul celui ” care este ” ?

 3. Nici nu trebuie să fiţi de acord cu mine. Viziuni n-am că-s teafăr la cap.
  Dar prea le amestecaţi. Ce e aia “numarul de adeziuni cerute de BEM depseste numarul maxim posibil de 2% din alegatori, adica numarul de 30.000 ” ?
  Oricum, cazul Oprescu e una. Poltizare justiţiei e alta.
  Eu personal prefer un tip pe cale de dispariţie în ţara asta. Dar asta e altă discuţie. Nu e vorba de persoane ci de principii. Iar obiecţiunile mele erau legate de felul în care trei instanţe au judecat aceeaşi stare de fapt, în temeiul acelei aceeaşi legi. Argumentele în drept le-am furnizat când a trebuit şi nu revin.
  Spun doar ce spuneam şi în alt comentariu:
  “Despre asta vorbim. Ok, acum s-a curăţat o mânărie. Şi ? Ce facem ? Mergem voioşi la vot, încolonaţi si cu rânjetul pe bot, mândri de succesuri ? Şi gata ?
  Doar pentru că cel pe care îl simpatizam a încetat să mai fie hăcuit credem că în societatea asta hăcuiala a încetat ca practică ?
  Doar pentru că o mizerie a fost curmată înseamnă că ne-am vindecat de mizerii ? Şi ca atare ne punem chiloţi curaţi, şosete noi, hainele de duminică si şapca de democraţi şi mergem să lipim o ştampilă pe curul democraţiei româneşti ?”

  Iar tipul ăsta de maniheism mi-a displăcut întotdeauna: dacă nu-l vrei pe X înseamnă că musai îţi place Y. Cred că putem ceva mai mult.

 4. O sa scriu, Mordechai, de altfel i-am tot promis lui Sorin Platon, dar uite ca nu am mai apucat sa vin cu articole.
  Acuma, in legatura cu discutia voastra de mai sus, nu va mai stricati week-endul, ca e pacat. Doar e Paste.
  Dar iti recomand si un comentariu al lui Horia: http://blidaru.wordpress.com/
  Paste fericit inca o data!

 5. Corina, abia aştept să te găzduiesc. Aerisesc, primenesc locul. Tu doar textul să-l trimiţi.
  Nu îţi face griji că nu ne stricăm nimic. Stăm de vorbă. Că de asta suntem aici.
  Sărbători fericite !
  Am dat cu ochiul si pe textul lui Horia. Deci s-a văzut. Om mai vedea noi.

 6. Imi place blogul si de accea nu vreau polemica sterila. Voi da un raspuns scurt: BEM a cerut 35.803 voturi (adeziuni ) cand necesare erau 30.000. Adica 2 % din 1,5 milioane fac 30.000 si nu 35.800. Asta fiindca cetatenii cu drept de vor sunt aproape 1,5 milioane si nu 1,79 milioane cat a scos BEM din palarie. Alegerea lui Oprescu e un pas inainte . Daca o sa fie ales .

 7. Nu e polemica. Ci discuţie. În care n-avem obligaţia consensului.
  Corect ceea ce spuneţi. Cu menţiunea că datele de la statistică au venit la două zile după ce BEM se pronunţase deja în sensul respingerii candidaturii. Şi de acolo hazul.
  Ce va urma… mai vedem. Că înca e drum lung şi întortocheat. Iar Sorin nu a câştigat nicio bătălie, ci abia a fost lăsat să participe la ea. Iar de acum cu siguranţă el devine principala ţintă a atacurilor murdare.
  Dar om vedea şi om mai vorbi.

 8. Sarbatori fericite si binecuvantate , alaturi de toti cei dragi va doresc ! Lumina Sfanta sa va daruie sanatate, zambete, liniste sufleteasca si impliniri ! Pasti fericit !
  respecte si pretuire,
  Sibilla

Leave a Reply

%d bloggers like this: