Mersul cu trenul

Un turc si-un grec l-au caftit pe un pensionar neamt (76 de ani, fost director de scoala) la metroul munchenez, pentru ca a indraznit sa le spuna sa nu fumeze. Si-a luat cateva suturi in freza lui de senectut, expediate de 2 cretini cu cazier, scursi din hardaul balcanic in Festungul arian. Si-mi vine in minte ca Stolz ala al lor poate veni sa candideze la transporturi in Romania. Partidul cancelarului Angela Merkel a expus zilele trecute un raport menit sa combata delincventa juvenila. Raportul include si o serie de masuri controversate, printre care expulzarea romanilor. Eu zic sa-l intrebe si pe profesorul batut. Nu de romani.

 

Schimb peisajul, si rememorez. Tren, aglomeratie, bagaje. Ca pe 29 decembrie. O tiganca intrand din compartiment in compartiment, tarandu-si picioarele ca melcul (si lasand urme tot ca el) ramanand in decor pana ce primea banii. Cu inisistenta. Un molodovean supraponderal, cu nevasta din dotare, mergand la Bucuresti, in prima din cele doua calatorii anuale cu trenul. “`ai, ia pleaca si nu ma deranja, fir-ar ma’ta….” Si o scoate cu gingasia mascatilor, la o reuniune de familie a Clamparilor. Aia, cu picoarele retezate sau doar atrofiate, scoate din buzunarele soioase celularul si activeaza doi ladinos de balta, hotarati sa-i plieze epiderma barladeanului cu niste bricege butonate. Mare greseala intrucat, cu moralul cocartzului de buturuga si cu forta proprie, plaiesul a trecut usor de Level 2 si i-a expediat ghem pe balaoachesi direct spre exit, cu tot cu cutite, celulare, cersetoare si etc. Ar mai fi batut ceva, da` n-au fost decat doi si bonusul de sut la semi-inaltime, oferit de cocoasa aratarii dornice de milostenii, impuse vegetalilor. Nu stiu cum il cheama pe barladean, insa ar fi bun pentru TF, asta daca mai exista asa ceva. Buna campania “Nu da spaga” insa ar merge inainte o campanie de despaduchere a garilor si trenurilor de toata fauna ocrotita de chefereul caruia ii platim bilete de inter-city pentru conditii gaboneze de transport. Altfel, bun Stolz ala la Transporturi.

P.S.: am primit pe mail un indemn haios “Buna imi pare rau de deranj ….. dar caut membri pentru forumul meu specializat in explozibil … dak vrei sa ma ajuti forumul meu este…..”. Explozibili si fun. Cred ca ii spun lui Rabbi sa punem de un forum pentru Hostess si Sniping, ca stiu eu cativa pensionari de la Sayeret Yamam.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-MFqKQ1LEGM&rel=1]

Comments

0 thoughts on “Mersul cu trenul

  1. Pentru frumusetea ideii, mi-a placut textul… altfel nici retetele nu sunt tocmai savante. In special la categoria “napalm de baie” iti spun eu ca merg si unii detergenti de vase. Oricum, pe vremea lor ma jucam cel mult “de-a manifestul”, pana am luat niste bulane de la sectorist, ca mazgaleam peretii in ajun de 23 August. Iar mama mi-a distrus fixanalele cu azotat de argint….

Leave a Reply

%d bloggers like this: