Maţografie

Sper ca veştile aste nu foarte zen să nu vă strice feng-shuiu pentru meciul de diseară. Luptăm, luptăm şi pe urmă ne facem mangă !

Chestia e că, pe lângă fotbal şi Băsescu, se mai întâmplă şi alte chestii prin lume. De exemplu acum se lucrează la realizarea foametei. Lucrările fiind extrem de avansate.

Adică e mişto cu biodieselu’, avemechipăavemvaloare, 322, buldogul la primărie, pipi în pat cu Moni şi Iri, da’ vă dau de veste că maţelor noastre li se pregăteşte o ghiorăială meseriaşă. Şi la faza asta, cum singuri puteţi constata, conducătorii noştri au deja pregătite planuri, strategii, studii de fezabilitate şi alte parandărături cu denumiri mişto. Adică au exact o pulă. Şi aia bleagă.  Că la noi doar primăreala şi ciordografia mai contează. În vreme ce alţii deja au început studii aprofundate de maţografie:

From Africa to Asia, countries are scrambling to buy or lease land overseas to grow crops and feed their people. China, which has to feed the world’s largest population, has taken the lead by contracting land in Tanzania, Laos, Kazakhstan, Brazil, and others.

India has set its eyes on Uruguay and Paraguay, while South Korea is looking for farming deals in Sudan and Siberia. Libya and Egypt for their part have been negotiating deals to lease land in Ukraine.

Acum şi eu cică-s alarmist. Nu-s motive de îngrijorare. S-a făcut lucerna, iar Blaga lucrează la bordura comestibilă. Aşa că sunt speranţe.

Comments

0 thoughts on “Maţografie

 1. Las’ ca ii sufla careva dintre consilieri lu’ Zeus aia cu “Daca n-au paine sa manance cozonac” si ne rezolva.

 2. Care foamete? Păi nu aţi văzut că britanicii au descoperit că deplasarea oamenilor ar putea deveni sursă de energie. Mai e un pic până să descopere că nu avem nevoie de mâncare ca să trăim şi că covrigii (scuze pt. cacofonie) din coada câinilor sunt într-adevăr comestibili 😀

 3. Bun. Deplasarea produce energie. Deci dacă îi zic lu’ zeus: valea ! se cheamă că îl învit să devină hidrocentrală. Şi cum umple asta maţu’ ?

 4. Altii sunt maestri in produs energie si chiar profit, imi aduc aminte ca intr-o vreme, mai draga, din aceleasi considerente globalist umanitare cu vechi radacini de traditie luptatoare pe meleagurile salvarii Planetei infratzite sub stindardul/flamura/ drapel de lupta/ al internationalismului de larga respiratie umanist-ecologist, baronii nostrii aplicau cu succes si mare radament metoda suveica.
  In acest caz nu se folosea principiul planurilor inclinate ca in cazul metodei “valea”, la metoda suveica conteaza ca se invarte…

 5. Noi nu avem gânduri expansioniste. LucrAm la pământul strămoşesc, prin trecerea hectarelor din extavilan în intra.
  Mai închiriem din când în când câte 2mp prin cimitire. Ne gândim şi noi la hrana viermilor…

 6. Domnu Mordechaiu’
  asa e domne’, bate un vant de singuratate prin clubu de la Roma…ehe taica…, nu AS Roma.

 7. Despre fotbal frumos ştia scrie doar Cosaşu. Cinstit îţi spun ca nici nu ştiu să scriu despre fotbal. Dar la proba de dat cu presupusul particip fără complexe.

 8. L-ai uitat pe Ioan Chirilă. Şi el mânca fotbal pe pâine! Dar poţi să-ţi dai frumos cu presupusul, sau cu mucii-n fasole. Nu cred că ai şanse să ajungi la rubricuţa “mucii din fasole”. Are cine o face! Că de, suntem ţara lui “ai noştri ca brazii, cu mucii pe piept!”

 9. De – aia eu nu pun nici o poza pe internet, asa zolof si durduliu deschid apetitu’. Ca ma sperie vorba aia “romanii se maninca intre ei”.

 10. Pe scurt, ii batem de le merge fulgii.
  Daca nu il baga pe Lacatus macar pe Marcel Raducanu, acest Banel avan-la-letr.
  Eu zic ca ii conducem la pauza si pe urma egalam si sa nu fie arbitru bulgar, daia mie frica.
  Cum zicea şi nea Titi Meleaşă, cel mai mare rapidist din Chicago: Mingea e rotunda!

 11. Vezi că d-aia n-au să joace bine ai noştri! Că suporterii au fular cu diacritice puse aiurea! Bine că n-au pictograme în chineză! S-a omologat cumva şi chilotul oficial al suporterului român? Sau vizichiul oficial al Preşedinţiei României? La omologarea ăstuia din urmă mă bag şi eu!

 12. Şi asta e drept.
  Cu nea Stere nu se înţelege nimeni. A scos steagul în balcon şi se ceartă cu Titirezu’. Că dacă bat franţujii îi taie caucicurile le Renault. Bou nea Stere. Că şi Loganul lui…

 13. Ati mai scris voi ca viitorul e in terenul agricol si pusca, sa-l aperi. Deocamdata ne hranim cu fotbal. Daca tine de foame, de ce nu? Si mai produce si energie, prin miscare.

 14. Na’ ca n-au batut francejii si nici noi nu am facut supa ce cocos in teren.
  Acu’ revenind la subiectul cu foamea, pe vremea lui Nea Nicu, la alimentara si apropozar nu era nimic. Pe la tara in schimb, erau cocini cu porci, curti cu rate, samd. Cel putin pe la noi erau. Acu toata lumea cumpara din supermarket dar constructiile nu le-au demolat. Noi aveam la porci inclusiv canalizare facuta ca sa poti spala usor. In concluzie e relativ posibil daca e naspa treaba sa devina din rentabil crescutul porcului si al gainilor. Oricum pe mine ma enerveaza puii astia de cumparat:).
  Partea nasoala e ca daca se lasa cu foamete se lasa si cu migratii de populatie si furturi. In concluzie mai trebuie o pusca si niste franghie.
  E posibil maimarilor acestei planete sa le vina idea cartelei care evident a mai fost si nu a functionat,.
  Oricum e posibil sa traim vremuri interesante.

 15. @ruxi
  De fapt consumă energie. Mult prea multă. Şi energii.

  @ Pendulul lui Foucault
  Noi am făcut supă de cocoşel.
  Problema, dragă pendulule, nu e cum să hrăneşti o familie, ci 6 miliarde de oameni. Am auzit dinspre ministerul agriculturii nişte cifre, legate de suprafaţa cultivată cu rapiţă, pentru bio-diesel. Am crezut că e banc. Nu era. Şi e groasă.

Leave a Reply

%d bloggers like this: