Margine de decembrie

A fost odată ca niciodată iarnă brânză viezure că de la Râm ne tragem nu credeam să învăț a muri vreodată poarta sărutului masa tăcerii cântec șoptit București Ion păpușoi osteneală Humulești sărut mâna mamă ai fost la doctor? I can speak english but I don’t want to căpșunărie low cost diaspora mămăligă asfalt medicamente compensate copiii ce fac? Ipotești Octavian Bejan 1882-1917 aho aho copii și frați autostrăzi Irinuca Voroneț lasă-i Mărie, că sunt copii tatăl nostru care ești în ceruri Dunăre sare pâine colivă dor mergi sănătos tata nu mai e august  mere pădurețe casă șură fumatul interzis lerui ler liniște parizer zarvă sete așa mai oftez eu cireșe a b c ma-ma mama lasă că pupă mama și trece vânt cruce.

La mulți ani, Românie! Eu chiar te iubesc!

Comments

2 thoughts on “Margine de decembrie

  1. Dincolo de zornaitorii nicusoristi, autodeclarati reprezentanti ai tinerilor si degraba poftitori de beneficii de priveghi, sunt tinerii romani, tacuti iubitori incrancenati de Romanie pe care o injura, ca moldoveanu’ crucea, pentru ca o iubeste. Am avut de-a lungul vremurilor fel de fel de generatii, de sacrificiu, pierdute, regasite, revolutionare, zgomotoase, in functie de muzicile la moda, dar n-am avut niciodata, ca acum, o generatie camuflata. Tinerii de azi ai Romaniei traiesc clandestin in campul tactic, adica incearca sa supravietuiasca intr-un teritoriu ostil, ocupat de oricine are permis de la stapanire sa jigneasca Romania si romanii. I-am vazut pentru o clipa, in primul mars al tacerii de dupa Colectiv, unde isi pierdusera rude, prieteni si rude ale prietenilor, atunci cand s-au simtit vinovati ca “scapasera” si au disparut la urmatorul “mars”, ca nu mai era al lor, ca nu stiu cum e cu politica si daca inteleg, e mai bine sa taca, pentru ca s-ar putea ca opiniile lor sa coincida cu cate ceva spus la Antena 3 si apare sigur cineva care-i pune la zid numai pentru asta…Dar, cand, satul de hotia si mizeria plajelor noastre, snob, ca tot romanul patriot, mi-am facut vacantele in tari mai scumpe si mai calde, copilul meu, unul dintre tinerii maisuspomeniti mi-a spus ca el ramane acasa si merge in Vama, ca e si marea lui… Si atunci am inteles ca Romania e inca asumata si iubita, nu numai pentru sarmalele si poalele-n brau pe care le asterne mama la intoarcerea copiilor din strainataturi…
    Scuza-ma! M-a intristat si induiosat poemul tau, mai ales ca in ultima vreme constat, tot mai des, nu numai ca iubesc Romania, dar am inceput sa iubesc si romanii (ma rog, pe cei mai multi…)

Leave a Reply

%d bloggers like this: