Mamaia

Reuniunea de la Mamaia a liderilor PSD a fost aşteptată. Fiind socotită un bun prilej de analiză şi urecheală. Nu a fost deloc aşa. Dar deloc. În ciuda aparenţelor şi a încordărilor pesediştilor care au încercat să transmită imaginea unui partid care taie în carne vie.

Dizolvarea filialelor Giurgiu, Mureş etc. e o frecţie cu sirop la picior de PVC. Acolo conducerile vor fi realese, democratic desigur, şi cu asta se sparge nunta. Adevăratele “performanţe” nu  au încăput în agendă. Despre “inteligenţa” campaniei de la Bucureşti nu s-a discutat ( decât pe holuri). Despre ne-nominalizarea lui Oprescu – şi ceea ce a urmat după- nu a socotit nimeni necesar să se discute. Nici despre poziţia lui Vanghelie sau Onţanu- care l-au susţinut făţiş pe Vasile Blaga în turul doi al localelor, în ciuda poziţiei oficiale  a partidului.

În cele din urmă, dincolo de uşoare îmbăţoşări şi firave răţoieli, reuniunea de la Mamaia nu a fost decât un nou prilej de testare a forţei diverselor grupuscule din acest partid. Iar concluzia e simplă: mare lucru nu s-a prea schimbat.

Comments

0 thoughts on “Mamaia

  1. Cica aveau si binocluri sa se uite dupa Nutzi pe plaja. Aparitia inaripata a jucatorului i-a indispus mult.
    Nimeni nu pare a fi dispus sa-mi explice : Rus-Dancu sunt la CFR sau la U ?

  2. Frecţia a fost ceva mai profundă la Cluj, unde strategul PSD-ului a luat-o rău la urne. Altfel, pe acolo prin conducere rămâne.
    Dacă vroiau să facă ceva cu adevărat trebuia să decapiteze toate filialele care nu au prins nimic din ciolan, cu toate scorurile lor. Şi, normal, Bucureştiul. Sunt chestii prea grele pentru Geoană. În final, io zic că au profitat de soare. Ăsta o fi fost şi scopul.

  3. Apropo de mazilirea lui Dâncu, mie mi-a plăcut întotdeauna omul, trecând de eşecul strategiilor sale. Uite zicerea zilei pe blogul său: “Un fleac, m-au dizolvat!” Nu am ştiut că are atâta umor. Şi nu-i nea Stere 😀

  4. Dâncu e un tip cu minte. Asta nu se discută. Dar grupul de la Cluj are decibeli mai mulţi decât procente în alegeri. Şi asta nu e sănătos.
    Oricum, nu-ţi face griji, după dizolvare urmează o fierbere ţeapănă şi se evaporă apa. Ghici ce rămâne ? Tot dizolvaţii.

Leave a Reply

%d bloggers like this: