Lovitura de imagine a meduzelor din congelator: “Mandatul ireprosabil” la ornitorinci

        M&M au urmarit cu nedisimulata simpatie si cu un evident spirit de angajament participativ, eforturile lui Caudillo de a lasa in spate, dupa mandatul sau, un Divan Domnesc necutremurat de problemele de imagine corupacioasa ale precedentului. Mai mult, M & M considera ca teoria ingenua a “mandatului ireprosabil” merita o dezvoltare teoretica demna de un Rawls sau Nozick, fiind direct conectata la ochii plansi ai poporului, care abia asteapta sa vada dreptatea.

    Cum nu ne indoim ca “mandatul ireprosabil” va deveni un TRUism, dam si noi o mana de colaborare la eforturile constructive ale Patriei, umbland, cum altfel, la flasneta cu amintiri (of-of, mai-mai, ar completa rapsodul). Prin urmare, pentru ca am vazut ca Ciutacenia dezbate in jurnalul mogulului problemele traficului aerian – greu incercat de contactul direct cu realitatea rutiera, scoatem si noi Taromul la inaintare, punand Sherezada sa guitze un fragment de povestire despre marinarii financiare si manevrarea datelor confidentiale in interesul apropiatilor. Re minor, Maistre: 

·         In 1998, Compania Tarom disponibiliza 400 de angajati. Disponibilizatii primeau de la o obscura societate de valori mobiliare, Expert Broker Group s.a., o scrisoare, semnata de directorul general al acesteia, Ion Badescu.

·         In  care scrisoare proaspetilor someri li se spunea in fata ca, prin intermediul providentialei SVM, pot beneficia, integral si o singura data, de sumele cuvenite in urma disponibilizarii, utilizandu-le prin cumpararea de actiuni pe piata bursiera si extrabursiera. Fireste, in contrapartida, SVM urma sa-si traga un comision frumusel. Admnistratorii Expert Broker Group erau: Gheorghe Racaru, director general al Tarom si bun prieten cu dl. ministru Traian Basescu; Nicolae Demetriade, fost director al Directiei Import-Export Tarom; Ion Badescu, fost director financiar, tot de la Tarom……. Printre actionarii SVM apare si Nicolae Brutaru, finul lui Traian Basescu si director de zbor al Tarom. Logica afacerii era una extrem de simpla: pe de o parte, ii dam pe ornitorinci afara, pe cealalta parte, ne tragem comision din asta, pentru a imbina utilul cu placutul, sau invers . Intrebat cum a reusit sa intre in posesia bazei de date, absolut confidentiala, a companiei Tarom – intrebare usor redundanta, data fiind componenta CA-ului sevemist – directorul general Ion Badescu a raspuns, mandru, ca a aplicat mai multe metode.

 

Concluzia lui Moshe : “Si mandatul ireprosabil are prieteni”

Concluzia lui Mordechai : “Oy! Oy!”

Concluzia lui Rabbi Bar-Or : “Sunteti tineri inca”

Comments

0 thoughts on “Lovitura de imagine a meduzelor din congelator: “Mandatul ireprosabil” la ornitorinci

 1. Foarte dragut scris. Ar trebui facuta o carte cu aceste povestioare. Sunt delicioase…si nu numai atat! Dar parand doar delicioase, ar putea ajunge si adearurile la cititori!

 2. Măi M&M, de ce vorbeşti în dodii? La aşa gheşeft trebuie să ştim la fix pe ce mizăm. Oy, oy, pantalonii mei, da’ lasă-l mai bine pe Rabbi Bar-Or să vurbească.
  La aşa o afacere io pe cine mizez?

 3. @Mordechai

  Ha, ha.
  Păi măi, aşa bine să am io, cum zici tu că “Cum nu ne indoim ca “mandatul ireprosabil” va deveni un TRUism”. Aşa ceva cine a mai văzut? Şi dacă a mai văzut, e sigur? Ei şi?
  Dacă e sigur, ce gheşeft a făcut?

 4. Lăsând gluma la o parte, simpatia mea e evidentă. O să iau de ici să duc dincolo, subiectul mi se pare bine pus şi inedit.

  Shalom

 5. Mai, am fost putin plecat cu niste hasidici breslav la un dantz, da` multumesc pentru comentarii si promit un Yom Kippur pe cinste. Si alegeri locale la fel. Mordechai, scuze, m-a invitat Bar-Or sa ocup locul de moffel, d` aia am lipsit si scriu pe cale asta….

Leave a Reply

%d bloggers like this: