La zi prin economia capitalistă

Pai aurul isi mentine tendintele ofensive, adaugand inca 8 dolari la uncie (937,8) pentru aprilie asteptandu-se un 949, 20$. Si uite asa, usor-usor se va atinge bariera psihologica de 1000 de coco (ce se mai aude cu Rosia Montana???). Despre petrol – numai de bine. Incearca unii sa-l managerieze in jurul lui 100$ barilul, daca-or reusi (oricum, stati cu ochii si pe USDX).

Intre timp, agricultura are nevoie de productii record in fiecare an (cum ar spune Planu` cincinal daca ar mai trai) pentru a acoperi cererea la alimente. William Doyle, un baiat care se invarte bine de tot prin productia de alimente a Globului, a declarat Bloombergului ca rezervele globale de cereale au scazut anul trecut la 53 de zile, cel mai mic scor de cand se tine un astfel de jurnal (1960). Adica, sa explicam mai bine: o recolta proasta in una din zonele agricole importante ale lumii poate aduce foametea in 2009. O recolta buna poate mentine inventarul slabut al momentului. Da, cam pesimist… Pesimist si ministrul indonezian al Sanatatii, care-l acuza pe Unchiu ca s-ar cam bucura sa transforme aviara in biowepon, macar de dragul tehnologiei, daca nu din interes. Deci, un nene cu un nume detonant de frumos – Bambang Susilo Yudhoyono,  general dupa profesie si, ca hobby, presedinte al tarii mentionate, recomanda cu caldura o carte in care alegatia asta cu aviara e sustinuta cu argumente de genul „mana divina a sortii”. Si mai e si chichirezu` la care stai si te uiti crucis: de fapt, indonezienii vor drepturi de autor pe H5N1, asa ca nu mai share-uesc nica cu W.H.O. din captura de virusi, „ca aia-s dezvoltati, fac vaccinuri si le vand, si noi n-avem macar un 10% drepturi de autor”….pai, cred ca au si ei o ORDA ceva. Sa inregistreze H5N1 ca trade mark, sa fie brandul coca-colesc al natiei indoneziene, daca asta se vrea. Vedeti si voi pe  ABC AM

Si in final, din Business Spectator –ul de ieri va recomand analiza lui Martin Wolf de la FT: 12 pasi spre mama-dracului in economia globala. Merita sa va uitati pe Business Spectator / Financial Times.     

Comments

0 thoughts on “La zi prin economia capitalistă

  1. rosia montana: ultima stire auzita de mine acum cateva luni bune era ca sunt pusi cam pe stop pe nu stiu ce chichitza de la primarie, recte PNL-ul dandu-le-n cap. Cam un pic dupa a doua restructurare Tariceanu, probabil ca baietii vroiau spaga ceva mai mare ca sa sustina proiectul.

Leave a Reply

%d bloggers like this: