La masă cu Bush

  Notam ieri că în ora petrecută împreună de Bush şi Băsescu… Hei ! Am zis ” ora petrecută împreună” şi voi gata cu prostiile ! Deci: în ora…petrecută împreună cei doi au avut timp de papa şi de o poveste de-a olimpihahahaianului despre brevetele sale marinăreşti cu aviz de la pompieri cu tot. La Neptun. Cam atât. Vize nţ ! Teo Peter… Dumnezeu să-l ierte.

Altfel nea Gigi s-a simţit bine. Bun papa ! Ne-a transmis el. Şi cam aia a fost singura veste bună pentru români. Că i-a priit halimosul. Evident, nea Gigi, băiat subţire ştie să plaseze şi complimente relaxate şi neangajante. De exemplu laudele aduse faimoasei îngheţate româneşti. Subtil, nu ? Păi n-are zeusul fabrică de îngheţată ? Ei, tocmai aia s-a găsit omul să laude. Să-i facă o plăcere şi lu’ ăsta chel şi agitat.

Dom’le, pe ansamblu e bine. Acu’ Bush se poate declara mulţumit că n-a stat la masă cu Videanu. Păi să fi gustat el un file de bordură în sos de groapă, stropit cu un Şpagot superior de regiune.

Revenind la prânzul celor doi brainiaci. Eu unul o să am regrete eterne că nu a fost filmat. Un dialog între cei doi erudiţi nu e de colo… Zău. Parcă-l văd pe zeus cum îi explica el lui nea bushu, după modelul emilică: ” in ză rumanian langhegi buş iz tufă . hahahha. undărstend? buş iz tufă”.  Şi pe Bush interesându-se, la consilieri, cum s-ar traduce “Băsescu” . Parcă-l şi văd pe Bush: ” fart? who farted?” .

Nu ? Şi dialogul ăla, în care zeusul, îşi prezenta el brevetele marinăreşti: ” mistăr Buş. Mi bifor seilăr! On ză si wiz ză bot ! Hăhăhă. In ză harbor ozăr şip mi put fair. Puff-puff… hahahaha. Mi frend , yes? Gud aiscrim, gud? Mi meik aiscrim in ză factori”

Zău… n-are nimeni caseta să ne-o dea şi nouă ? În rest… a ramas cum s-a stabilit. Noi mai trimitem nişte trupeţi prin Irak, Afganistan. Putin vine. Nu vine. Vine. Albania şi Croaţia da !

P.S. Admirabilă verticalitatea Macedoniei. Care nu s-a arătat dispusă să facă troc cu însemnele naţionale. Şi care s-a hotărât să îşi ia catrafusele şi să ne dea la dracu’ , pe noi, pe Bush, pe greci  şi tot summitul. Încă un prieten câştigat de Rusia.  Iar cauzele susţinute de Băsescu… evident, eşec pe linie. În linia deja tradiţională a “proiectelor” zeusului. Mai vorbim noi.

Comments

0 thoughts on “La masă cu Bush

 1. Ba a fost un succes colosal. Şi-a tras reclamă moca la îngheţată, pe CNN, la oră de minimă audienţă. Pentru el a fost un succes.
  Acu’, tot e el zeus, a dat cu nasu’ de alţi Zeuşi şi a realizat că asta cu geopolitica nu e tot aia cu pârlitul vapoarelor. Şi se uita ca năucul cu gura căscată : uite un licurici… uite alt licurici… încă un licurici… o singură guriţă şi atâţi licurici.

 2. Uitaţi-vă la Iuşcenko: cum face el dintr-un eşec o victorie! Marele Licurici a mai înregistrat o victorie. Încă un amator de sex oral! Asta e, mai e mult până departe!

 3. Ingheţata ca îngheţata, da` puii lui Mircea, fratele şuviţului? Nu alimentează şi el o bază, ceva? Mi brază ov ză prezident. I have gud cicăn for iuăr solgers.

 4. De fapt, ăştia au venit la Bucureşti ca să aibă de unde să plece? Că nu prea văd mare lucru! Iar dacă Afganistanul este singura problemă cu adevărat majoră discutată, avem imaginea neputinţei unei organizaţii care şi-a pierdut, nu de ieri, de azi, raţiunea de a fi. Degeaba trimitem trupe suplimentare în Afganistan, dacă ruşii şi chinezii nu sunt siguri că NATO nu se va eterniza în zonă. Asta e problema. Dacă NATO nu negociază cu ei, nu-i asociază la găsirea unei soluţii care să garanteze retragerea trupelor occidentale, talibanii vor avea un viitor luminos, iar noi vom face cavaleri ai Stelei României, post mortem, pe bandă rulantă!

 5. Inspirati, ca de obicei.. Bravo! Cel mai mult imi place ce ati scris de Macedonia, si eu admir demnitatea lor si mi se pare nedrept modul in care a fost tratata. Ca sa nu mai spun ca m-as fi asteptat ca NATO sa isi dea seama si sa accentueze faptul ca atat de incercatele tari din spatiu fostei Iugoslavii ar trebui incurajate, nu impinse spre auto-izolare, ceea ce ar avea efecte dramatice pentru intreaga regiune. Ce n-am inteles absolut deloc este de ce a trebuit sa vina astazi domn Basescu sa se pronunte atat de evident in favoarea uneia din parti in aceasta disputa dintre Grecia si Macedonia. E cumva disputa noastra? Ne lipsea un dusman in plus? Parerea mea este ca Romaniei ii vor trebui ani de zile ca sa repare declaratiile ostile aruncate in stanga si in dreapta in aceste zile. pacat..
  Hai sa ma laud si eu un pic.. 🙂
  http://www.amosnews.ro/Summitul_NATO_la_final_un_comentariu_de_europarlamentarul_Corina_Cretu-242319

 6. @ Constantin Gheorghe
  Am auzit vorbindu-se despre faptul că punerea pe linie de aşteptare a FRYM şi, mai ales, trimiterea după ţigări a Georgiei şi Ucrainei ar fi un “succes al lui Putin”. Eu cred că e un succes al europenilor. Care discret, dar ferm şi-au impus punctul de vedere. Deocamdată. Că punctul lor de vedere a fost că nu e bine să-l supere pe Bush… e altă discuţie.
  Una peste alta, din acest punct de vedere, alianţa a mai respirat puţin aer curat. Profitând şi de un Bush relaxat, pe final de mandat. Şi de o cutumă a politicii americane care impune unui preşedinte pe final de mandat să nu facă datorii pe care să le lase spre achitare urmaşului. Dar despre adevăratele rezultate ale reuniunii vom putea vorbi abia săptămâna viitoare. După Soci. Până atunci e prematur.

  @ Ina
  Eşece, da?

  @ Corina Creţu
  Zilele astea vom vorbi ceva mai multe despre Macedonia. Probabil în week end. Şi despre celelalte obiecţiuni. Care nu sunt ale Greciei. Altfel sunt de acord că fostele republic Iugoslave, toate, ar trebui ajutate şi încurajate în drumul spre… Na, că am început să prind furnir la limbă. Oricum, teza mea, exagerată şi absurdă, e că ar trebui să existe un calendar sincronizat de integrare pentru toate republicile ex -Iugoslave. Inclusiv Serbia.
  Gafa monumentală a lui Băsescu a fost aceea de a se pronunţa într-o chestiune care nu-l priveşte ” Macedonia nu a putut fi, deocamdată, admisă datorită obiecţiunii întemeiate a Greciei”. Desigur, avem obligaţia de a fi loiali faţă de unul din aliaţi, recte Grecia. Dar în acelaşi timp putem tăcea. Opinia lui Băsescu conform căreia obiecţiunea Greciei este întemeiată e o prostie. Nu e treaba lui. Încă o gafă.

 7. In legatura cu Macedonia….am inteles ca exista un tratat intre Romania si Macedonia in care Romania recunoaste numele “Macedonia”. Basescu nu stie acest lucru ?

 8. Păi… probabil ştie. Sau nu. De unde să ştiu eu ce ştie Băsescu şi ce nu ?
  Tratatul respectiv îl găsiţi urmând link-ul de mai jos. În textul tratatului nu există o recunoaştere explicită a denumirii de ” Macedonia”, dar putem vorbi despre o recunoaştere implicită, rezultată din formulare prezentă în titlul tratatului şi zona semnăturilor.
  Şi dacă te gândeşti că vecii greci îi socoteau barbari pe macedoneni şi în niciun caz ca fiind de ai lor. Asta până a apărut la Pella unu’ Alexandru.
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=30672

Leave a Reply

%d bloggers like this: