Important e că avem strategie

Cei de la PSD anunță că le-a fost mintea perforată de o idee bunăăă, da’ bună ca iaurtul bulgăresc. Ne trebuie, monșer, o dihanie de program de guvernare pe fix 50 de ani – au realizat  fututencurologii futurologii de la PSD. Vorba cântecului:

Ce e veața omului

e ca frunza pomului

astăzi e, mâine dispare

dacă nu-i planificare.

Bun. Că n-ar fi rău dacă am dibui un ciubuc de strategie care să bată ceva mai departe de fundul curții, putem fi de acord. La fel de bine am putea fi de acord că e mai mult decât necesară o viziune asupra dezvoltării pe termen lung a României, care să unească toate forțele politice ale nației. Da’ după ce cădem de acord pe chestiile astea, revenim cu planetara pe asfalt și ne certăm cu groapa. Care dezvoltare, bre, domnu’? Care forțe politice? Oprea? Falcă? C’ești copil?

Pe urmă ar deveni logic ca și bilanțul guvernării să fie prezentat tot la 50 de ani, nu? Și cu ocazia asta organizăm și alegeri tot la 50 de ani – au mai avut unii ideea asta. Oricum, pe Codruța ați întrebat-o ce părere are? Ambasadele pe unde se execută temenea și pupat ciucurele de la papuc ce părere au? Au dronele de la PSD niște idei…

Cum peste 50 de ani voi fi parte a ceramicii naționale, cred că ar fi mult mai util dacă s-ar screme puțin demnii reprezentanți ai stângii la mișto și ar reuși un prim program de guvernare pe 4 ani, simplu și limpede, pe care să-l și ducă până la capăt. Până atunci, astea cu strategia pe țâșpe ani sunt bancuri pentru accidentați. Chiar se cred ăștia proprietarii unei grozave viziuni pe care noi ar trebui să ne-o dorim întinsă ca marmelada pe 50 de ani?

Ia luați de aici strategie: asfalt, spitale, școli. Acum.

Pe final, rapsodul popular mai execută o cântare:

A fugit în fundul curții

cauzat de crampa burții

și zbiară după hârtie

că-i trebe la strategie!

 

 

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: