Ierbicide pentru podul de flori

Hai ca stiam eu ca va pregateati de un week linistit, la gura sobei, cu mana pe telecomanda si gura pe cei 322+ 1 ( dar ala 1 ne enerveaza cel mai mult).

Asa ca am zis sa va facem un lighean de draci, ca sa aveti ce injura vreo trei zile si de ce va spovedi la popa. Na, mostra de iubire frateasca, ieftina la vize, de peste podul de floci flori. Din Moldova suverana.

Ofensiva valaha impotriva R. Moldova

Romania cu oistea-n Prut

Deteriorarea relatiilor diplomatice moldo-romane este datorata Ambasadei romane de la Chisinau si serviciilor speciale ale acestei tari care actioneaza pe Directia Moldova, iar virful de lance al acestora sunt Traian Basescu si ministrul roman de Externe, ambii controlati si conditionati de catre serviciile secrete. Nu-l invoc pe Mihai Razvan Ungureanu pentru ca acesta nu poate fi nimic altceva decit o marioneta in miinile generalilor SIE. Pe linga arivismul sau bine exploatat de catre garda veche a generalilor, acesta este firav si sub aspectul unor dosarele care contin cochetarii tineresti si avintate cu vechea Securitate, asta ca sa ma opresc doar aici. Gestionarea relatiilor Romaniei cu R. Moldova a fost si este inca gindita si coordonata de catre SIE, iar pozitiile luate de catre unii politicieni romani in aceasta chestiune sunt doar in aparenta opiniile sau initiativele lor.

Evolutia relatiilor bilaterale moldo-romane a scos in evidenta, fara drept de apel, situatii clare care demonstreaza ca Romania nu intentioneaza sa respecte principiile bunei vecinatati si ale cooperarii bilaterale. Raporturile bilaterale, prietenesti dintre doua state sunt considerate unanim ca fiind o conditie prealabila a pacii si stabilitatii in Europa. Declaratiile lansate de catre Traian Basescu, asta la inceputul lunii iulie 2007, potrivit carora “dupa reunificarea Germaniei, Romania ramine unica tara inca separata in doua, dar unificarea se va face in interiorul Uniunii Europene” confirma din plin faptul ca Romania oficiala considera R. Moldova ca fiind o tara provizorie, de tranzit, ca pe un dominion romanesc. Tot cu acelasi prilej, Basescu a invocat faptul ca Romania a denuntat consecintele Pactului Ribbentrop-Molotov, care “a rupt natiunea romana in doua”, iar “nerenuntarea la Basarabia a fost unul din principalele motive pentru care Ceausescu a cazut la revolutia din 1989 (deci nu anticomunismul sau anticeausismul au fost principalele motive pentru care a cazut secerat de gloante Ceausescu si sinistra sa sotie? Mai sa fie! n.a.). Mai mult decit neprietenesti, ostile si arogante sunt si “argumentele si calificativele” Romaniei atunci cind aproape ca ameninta, prin oficialii sai, despre “indepartarea” Republicii Moldova de Uniunea Europeana, asta atunci cind oficialitatile de la Chisinau se pronunta firesc, ferm si clar in favoarea consolidarii statului moldovenesc. Romania, daca ar fi cu adevarat un prieten leal si in spirit european al R. Moldova, ar trebui sa fie prima tara care ar trebui sa contribuie din plin la realizarea acestui deziderat – consolidarea cu orice pret a statalitatii acestei mult prea incercate tari. Bratul lung al serviciilor secrete romanesti care activeaza in Moldova, folosindu-se si de numerosii agenti moldoveni recrutati contra unor plati generoase, titluri onorifice, medalii etc., a provocat: a) ostilitatea politicienilor romani fata de ideea “Republica Moldova – stat independent si bine consolidat”; b) stimularea artificiala si internationalizarea conflictului iscat de denumirea limbii statului moldovenesc, singurul in masura sa adopte principiile de drept care decid denumirea limbii vorbite, asta si in contextul perceptiei generale a populatiei bastinase; c) finantarile unor grupari politice pro-unioniste cu bani romanesti si a unor ziare care fac politica antinationala si pro-romaneasca, nu cultura si civilizatie; d) crearea de tensiuni sociale si identitare in rindul populatiei; e) inarmarea Tiraspolului cu argumente separatiste si multe altele de care am tot scris in ultimul an si jumatate.
“Misiunea speciala” de alipire a Moldovei la Romania cu care Basescu a fost “insarcinat” de catre serviciile secrete romanesti nu ma mira prea mult, asta daca alunecam un pic in negura biografiei presedintelui roman. Consultind site-ul www.securisti.ro, vom vedea ca Traian Basescu este un veteran al colaborarii cu aceste servicii. Trebuie sa fii timpit de-a binelea sau un naiv incurabil pentru a-ti imagina ca Securitatea lui Ceausescu l-ar fi lasat sa haladuiasca de capul lui, liber si neracolat, atunci cind, in anul 1987, a fost numit sef al Agentiei NAVROM din Anvers! Potrivit aceleiasi surse, Basescu a fost racolat de Securitate in anul 1978 de catre locotenentul major de Securitate Avramidis, fiind folosit ca sursa in Portul Constanta. A fost promovat ofiter sub acoperire al Departamentului Securitatii Statului (DSS) in anul 1981, functionind in aceasta calitate pina in anul 1987. In 1987, anul numirii in functie la Anvers, ofiterul sub acoperire Traian Basescu a fost transferat la Centrul de Informatii Externe (CIE) din cadrul DSS. Problema lui Basescu cea mai mare este aceea ca generalul Predoiu, adjunctul SIE, este cel care sta cu fundul pe dosarul de securitate si pe biografia lui Basescu. Cine conduce cu adevarat Romania – Basescu sau Serviciul de Informatii Externe al Romaniei? Daca spune cineva ca Basescu, il trimit in Ioan Talpes-ul ei de treaba! Sa traiti, domnilor generali!
Mihai CONTIU

V-a placut, dragii mosilor? Da? Mai, na!

Romanul s-a nascut poet? Aiurea! Mai intii a fost tradator si codos. Si-a trimis nevasta si sora sub tunicile turcului, rusului, ungurului sau neamtului, iar mai nou sub caschetele multinationale, asta doar ca sa-si justifice neputinta si falsa revolta. Romanul nu are memorie si nici trecut, asta pentru ca nu reuseste sa-si aduca niciodata aminte cu exactitate cind a dus-o mai bine.

Si mai luati de gustat de aici , ca sa cunoasteti mai bine personagiul. Flegmele si diareea, dupa colt va rog.

PS Ca poate nu s-a inteles. Cel mai scarba ne e de securistul care zbiara: “securistii”.

Comments

0 thoughts on “Ierbicide pentru podul de flori

  1. Nimeni nu stie sa ne faca mai mult rau decat ne facem noi insine, ori liderii nostri!
    Cat despre post scriptum, abia acum mi se pare ca este mai actual si mai dramatic de adevarat decat oricand!

  2. Eu nu pot fi de acord cu tine Maria. Noi nu reuseam sa ne facem rau de unii singuri. Asta pana cand poporul a decis sa il trimita pe al mai versat in injuraturi in capu’ la tara. Zis si facut…dar partea interesanta este probabil concursul intre liderii desfaraurati ai campiilor patriei socialiste Romania.

    Daca Base le-o trage la rusi, Cioro il hi5-uieste pe regele Spaniei – eu cred ca era mai bine sa ia o abordare mai de graba de genu “Marfa nevasta-ta”.

    Eu zic sa nu disperam, mai avem timp, si sa le demonstram ca se poate si mai bine…ca doar vine uninominalul…abia astept postere cu Andreea Marin pentru Sanatoare, si Bannere cu “Stefan Banica Jr. sustine mamele singure”.

    Sa vezi atunci relatii externe.

Leave a Reply

%d bloggers like this: