Hai să ne dăm foc. Cu ce ?

foto by rza_22@devianart

În “Patul conjugal” – memorabilul film al lui Mircea Daneliuc- personajul jucat (genial!) de Gheorghe Dinică (multă, multă sănătate nea Gigi !) purta, la un moment dat, o pancartă atârnată de subţioara gâtului şi invita trecătorii la o activitate relaxantă, reconfortantă şi utilă demografic: ” Hai să ne dăm foc. Eu îmi dau foc ! Hai, dom’le ! Hai să ne dăm foc ! “.

Revăzând secvenţa îmi vine să exclam ca Bibanul în geniala “ La Bufetul Mimoza” : Alte vremuri.

Lăsăm deoparte filmul lui Daneliuc şi trimitem încă o dată un gând bun maestrului Dinică. Şi realizăm că azi dacă vrei să îţi dai foc, deja suferi de fiţe, eşti boier mare.

Noi pe aici, prin băsescărie, ne-am rânduit cum s-a putut şi cum am meritat. L-am dat afară pe Cioroian pentru “yes” repetat la condoliţă. Şi am adus în loc un “da, să trăiţi. daţi-mi un şut în cur, vă rog respectuos”. C-aşa-i românuuuuuuuuuu… măi-măi. Adică la noi există întotdeauna şi o treaptă mai jos. Dacă nu e… o săpăm.

Vozganian e şi el ministru. Peste multe. Şi peste nimic. Peste pomeni electorale şi peticeli de buget. Altfel, bine merci, acu’ tre’ să plătim iar contribuţia la bugetul UE, o nimica toată. De la care buget comunitar vom primi înapoi sictiruri cu mărar şi amenzi pentru taxa de primă tamponare cu ajutorul căreia se strâng bani pentru contribuţia la bugetul comunitar. Tadaaaaaaa ! Mândră ţară, brav popor, dibaci conducători. Evident că iar o să tragem de la fondurile UE exact o gripă şi un şancru moale.

Hai că am deviat. Şi ? Care e problema ?

După patru de ani de iscusită Victoria şi Cotroceni pe şapte cărări suntem exact la curul ioropii numărând băşinile comunitare şi inhalând puternic miresmele de rigoare. Am avut şi avem miniştri căpiaţi, damblagii, frezaţi, papiţoi, malagambişti, pafarişti, caltaboşi, oengişti, onanişti şi aşa mai departe. Nicio fatalitate. Chestie de vocaţie şi destin naţional. Pe de altă parte PSD-ul mimează, opoziţia, simulează politica, fentează democraţia şi bagă tare pe segmentul “pe la spate” şi ” of, viaţa mea”.

Ăştia suntem. Veseli şi cu griji puţine. Ziua de mâine vine şi fără să-i ducem noi grija, nu ?

De fapt de la altceva plecasem. Şi m-am ambalat. Azi petrolul a ajuns la un psihedelic preţ de 113.78 coco per baril. Cu un forecast pe un an de 147.91. Şi ? Mare şmecherie. Nu îi avem pe Marean şi pe copilu minune implicaţi până la dunga de bronzat în politică ? Gata, nu ne facem griji. Are cine ne purta de grijă. Ca între timp cresc şi succesurile şi are ţara numai politicieni de soi să ne poarte de grijă. Între o nuntă, un botez şi un bambu.

Iar când ne-o cădea ipsoseria economiei în creştet, şi s-o clătina pe pereţi tiganca cu nutreţu-n gură, facem foamea, dar dăm din buric pe ritmuri simpatice. Hai să trăiţi voi bine !

UPDATE: Ca de obicei, când credeam că am terminat, Andrei Bădin vine cu informaţii noi. Ca să ştim de ce ne vor arăta iar ăia, ueiştii, cu deştu’  ca pe babuinii cu cur roşu. Mare anti- comunist, anti-securist şi anti-alcool fabricantul de îngheţată. Bre, Bobu mai trăieşte ? Că sigur are zeusul o funcţie şi pentru el.

Comments

0 thoughts on “Hai să ne dăm foc. Cu ce ?

 1. Poti sa iti dai foc, dar pui mai putina benzina, si te perpelesti mai incet, eventual folosesti si energia solara. Ce, nu mai tineti minte cum dadeam foc la insecte cind eram mici, cu lupa? 🙂

  Mama si tata lor de oilmeni! Si cind ma gindesc ca il adoram pe JR…

 2. Bre, Karaks. M-am tot gândit. De fapt nu mie mi-aş da foc. Ăla pe care îl am eu în minte n-are nevoie că e flambat în zeamă de gioni chip uăching.
  La insecte n-am dat foc. Nici cu lupa. Preferam crude, cu sare.
  Deci, petrol scump ca odicolonu’ . Haleală doar în rate. Să ne băşim cât mai costă ?

 3. In curind o sa se vinda benzina de colectie in duty free. Eu zic sa colectezi gazele naturale, poate s-o face vreun motor pe basini 🙂

 4. Nene Karakas, cu asta mi-ai închis motoraşul. Auzi la el: benzină de colecţie :))))))))))))
  Bună ! O să o punem, în curând lângă preparatul de epocă numit “pâine”.
  Dacă scot ăştia motor pe băşini ştiu vreo câţiva amici pe care pot conta. Şi îmi deschid flotă de taxiuri.

 5. da, da, precis, o sa se vinda ca si vinurile vechi, in sticle frumoase, cu etichte smechere, ceva de genul “Kuweit Reserve, Special Invasion Edition”, sau “Gazprom Golden Drill Edition”…Buna ideea cu flota de taxiuri, poate ne asociem, ca am si eu citiva vegetarieni care maninca fasole toata ziua :))

 6. Special Invasion Edition- hehehehe

  Păi, hei. Avem şef cu specific? Avem. Mă gândeam eu la altă flotă, dar aia se vinde uşor aşa că rămânem pe taxiuri şi curo-diesel.

 7. Păi preţul ăla de 150 de dolari, de care se vorbeşte, mulţumeşte pe toată lumea. Oricum se pare că economia suportă un preţ şi mai mare. Deocamdată am depăşit uşor nivelul corectat cu inflaţia din 1973-1975, după şocurile alea petroliere. Până la pragul de insuportabilitate mai e mult.
  Şi dacă tot vorbeaţi voi de bio-combustibili, pentru a-i produce, trebuie să păpăm. Şi ca să păpăm, cineva trebuie să producă păpica. Aici se cam rupe filmul. Pentru că agricultura este singurul sector economic care nu poate suporta creşteri galopante ale preţului la petrol.
  Balcoane aveţi? Atunci cultivaţi-le! Şi vedeţi că există o specie de vacă, de talia câinelui lup. Dă şi lapte! E şi decorativă, poţi ieşi cu ea la plimbare! Soluţii există!

 8. Flota de taxiuri cu combustibil ecologic. Arderea in doi timpi. lmao

  @Karakas
  Te rog fa o propunere si pentru degustator. 🙂

 9. @ Constantin Gheorghe
  Mulţumeşte deocamdată. La preţ mă refer. Pe unele bloguri (the economist) se estimează deja un prag de cca 175 pentru vara 2009.
  Asta e. Nu mai bem, vorba lui Karakas, 95 de colecţie. Ne întoarcem la Busuioaca nemânărită.

  @ dracu
  Am citit. Mulţumesc că mi-ai furnizat link-ul. Încă n-am belit-o. Dar se ascute briciul.

  @ Gabriela Savitsky
  Eu îl numesc într-un mod mult mai puţin graţios. Dar parcă e important cum îi spunem noi.

  @ Alandra
  Te bagi ?

Leave a Reply

%d bloggers like this: