Habemus ţar, rebiata!

medvedev-putin.jpg

Dimitri Medvedev a câştigat alegerile prezidenţiale din Maica Rusie. Surpriză de proporţii, nu? Poate doar în ce priveşte lipsa unanimităţii. Altfel am râs cu poftă ieri, auzindu-l pe analistul eolian Emil Hurezeanu. Vorbind despre caracterul nedemocratic al alegerilor din Rusia. Imediat mi-am dat seama că, orice am spune noi, Kamceatka nu-i Florida. Aşa ca fără o Florida, ceva, greu cu democraţia. Dar Hurezeanu a devenit cu adevărat tres simpa atunci când a început o subtilă demonstraţie despre fragilitatea puterii Rusiei. Demonstraţie întemeiată pe prezumţia huhureziană ” atunci când, desigur, preţul petrolului va scădea” . Ei, aici n-am mai rezistat.

După ce m-am putut opri din râs ( şi uşor n-a fost) am început contemplarea, in petto, a bunăstării ce ne aşteaptă. Vedeam preţul petrolului coborând fulgerător, aşezându-se undeva după zero şi virgulă. Şi încercam să desluşesc subtilităţile raţionamentului hurezian. Apoi am realizat: păi cum să nu se ieftinească, dacă va apărea supra-oferta ? Că vor începe toţi sa producă petrol. Toţi. Miliardul de chinezi va începe manufacturarea artizanală de ţiţei în ateliere mici, dar beneficiind de forţă de muncă ieftină. Indienii, namibienii şi kosovarii şi ei vor deschide mici ateliere de fabricat ţiţei în curtea casei. Iar românii, veseli şi întreprinzători, vor purcede în masă la confecţionarea de ţiţei în garaje şi garsoniere închiriate de la Costanda.

Dimineaţă nea Stere m-a lămurit cum stă problema: ” Gaze avem toţi, că mâncam prostii. Da’ ca să facem noi gazele astea, tot de la ruşi luăm gaze ca să avem cum fierbe fasolea !” . Mare analist nea Stere.

Comments

0 thoughts on “Habemus ţar, rebiata!

 1. “Cine n-a trait la rusi, nu poate gindi ca Bush!” spunea gloata. Dar un alt slagar indragit in Fa Major cu balalaici in background zice: “Ce bine ca nu pot gindi ca Bush pentru ca am trait la rusi”. Bine zis Hurezeanu e eolian, adica dus cu Vantu…Cum insa la romani are priza orice timpenie spusa de un “Mare” Conducator, ne asteptam sa fie trimise instructiuni la fiecare gospodarie cum sa produca fiecare un “titel” in prpria ograda(ca “titei” e cam mult spus).

 2. @Mordechai
  Vine şi leapşa capitalisto-comunistă. Să nu-mi spui mie Şalom Alehem, dacă nu ţi-o livrez cu fundă roşie!
  În altă ordine de idei, vezi că am lansat un concurs de lozinci pro-AN. Ştiu că ai condeiul ascuţit… Ce zici, te bagi?

 3. … cum ziceam. Acum pricepem în ce măsură e bunăstarea dependentă de hidrocarburi. Şi , în cazul nostru, de ruşi. Pe care, nărav vechi şi prost, găsim mereu motive să facem pe supăraţii, la care găsim mereu motive de burzuluială ( lasă că uneori ne ajută şi ei!).
  Asta e cam aşa: ca să te împrieteneşti cu unu’ putred de bogat de peste şapte s(t)ate, te cerţi cu vecinul chiabur de la care iei mereu pe datorie o grână un ou… Şi îi reproşezi că e chiabur şi că nu ştie dansa valţul.

 4. Mihnea, lozinci pro AN … păi nu-mi place ideea de lozincă, în general. Asta e o strigare iute şi rimată, declarat propagandistică şi nedeclarat neadevărată.
  Pe urmă ar mai fi ceva: AN a beneficiat de toată susţinerea necesară ( şi un pic, dar doar un picuţ, simbolic, şi de a noastră ) atunci când a avut nevoie de ea. Acum i-a cam venit rândul să arate că şi-a meritat susţinerea aia- adică să îşi plătească întâi datoriile cele vechi şi pe urmă mai vedem cât şi cu ce îl mai credităm. Nu e corect aşa ?
  Altfel eu te admir sincer pentru capacitatea de a te exalta pentru cauze care nu sunt ale tale.

Leave a Reply

%d bloggers like this: