Generaţii

După ce am văzut panarama frumuseţea de “spectacol tactic” contra Olandei am ezitat mult înainte de a scrie. Nu ştiam ce ton să abordez. Cel sobru, rece, de analist lucid mi s-a părut o frecţie. Oricum ăsta e jobul deontologilor cu măseaua plombată şi falca purtând urma palmei de sprijin. Să o dau pe jale iar mi se părea deplasat. Caterinca în doi peri nu mi se părea nici ea oportună.

După meci am zapat puţin. Nimic nou în comentariile de pe tevele. Pe de o parte celebrele comentarii din familia “nu ne-am făcut de ruşine/ am întâlnit o echipă mai bună/ e ai noştri şi noi cu ei orice ar fi”. Pe de altă parte specialiştii “4-4-2/4-3-2-1/ tactică inteligentă / verticalizăm ” şi alte bla- bla-uri.

Hai să vedem despre ce vorbim. Am întâlnit o echipă de rezerve ( da, bine, a Olandei) care a făcut pe dracu’ în patru ca să se lase bătută. Şi tot am luat două goluri. Fără să avem un singur şut pe poartă. Dar, nu e aşa? Nicoliţă şi-a spart iar kilometrajul, vrăjitorul Daniel Niculae a fermecat audienţa cu stopurile sale. Stopurile de la maşină. Acum… asta e. Mai mult nu putea rezolva nici Mircea Sandu.

Despre ce rahat de fotbal vrem să mai vorbim când noi nu reuşim să avem un şut pe poartă la un meci dinainte blătuit ? Bine ca ne-am întors dracu’ acasă şi am redus proporţiile ridicolului de care nu umplusem. Şi la alte performanţe nici să nu vă aşteptaţi câtă vreme echipa se face pe filiera Becali.

În vreme ce panaramele noastre se făceau de hândel în Elveţia, la Bucureşti microbiştii îşi spărgeau capetele. Şi cu asta peisajul e complet.

Ce ar mai fi de adăugat ? Mai e nevoie să adaug ceva ? Sigur mulţi se vor indigna, dar o spun: Mutu a fost în seara asta cel mai bun jucător al Italiei. Ca bonus la penaltiul ratat. Să nu vă mire dacă veţi afla că problema sa cu Chelsea via Fiorentina se va rezolva zilele viitoare.

După meciul cu Italia se umflase tărâţa prin cutia craniană a unora dintre ” tricolori “. Şi deja dădeau cu tifla “generatiei de aur”. Că deficitul de inteligenţă e compensat abundent cu tupeu gros.

“Generaţia de aur” era produsul comunismului. Jucători crescuţi -formaţi într-o alta epocă, o altă mentalitate. Epocă jegoasă, dar generaţie de aur. Ăştia de acum sunt 100% produsul capitalismului românesc. Al noii epoci. Şi de aceea îşi pot lua în primire titlul pe care îl merită. Generaţia “tatuaje- şpriţ-manele/ curve, droguri şi lovele “.

Atât.

Comments

0 thoughts on “Generaţii

 1. Mai avem o scuza; n-avem antrenament in
  campionatele mari. Am lipsit unul, vom mai lipsi , poate si urmatorul.
  Va castiga nationala noastra doar cand se vor organiza campionate de maidan. Asta e.Cand se va juca fotbal fara scheme de rugbi , iar suturile spre poarta vor fi trase cu ochii deschisi, posibil sa mai avem o sansa.

 2. Bine c-ai scris tu. Că mie nu-mi vine să scriu nimic astăzi. Asta e naţia. Sublim final. nu mai avem nici un elan gratuit, eroic. nu mai facem nimic aşa, de dragul făcutului. Toate s-au zoit într-un mercantilism scârbos. Să sperăm că e doar o etapă a tranziţiei.

 3. Se umflase tărâţa şi în capetele unora de pe aici. S-au făcut calcule imbecile, unde 1+1 era egal cu 2+1.
  Las’ că au aflat acum rezultatul adunării.
  Au primit exact ceea ce au meritat.

 4. fraier ala care pune botu’ la vrajeala cu fotbalul romanesc.
  in rest, succesuri dupa succesuri…
  p.s. io le-as pune neshte dulcolax in ceai “jurnalistilor” sportivi . sa mai taca asa…pret de fro 10 zile…

 5. Mordechai,
  tu nu tii cont de un lucru elementar: am reusit sa incurcam Olanda, ceea ce se pare ca ne-am si propus 😀
  Adica ei doreau sa se lase batuti, si noi nu am vrut sub nici o forma sa-i lasam sa ne lase…. S-a trezit demnitatea in ei si au decis ca vor o victorie pe bune nu un blat 😀
  Mai ales ca, culmea tupeului si nesimtirii, pina si arbitrii au tinut cu noi….
  Si, degeaba avem noi selectioner bun, daca nu are, saracul, pe cine selectiona….
  Si acum sa fim corecti pina la capat: Daca Olandezii doreau neaparat sa ne calificam noi, de ce dracu nu au aplicat metoda “Banel”? ca , in fond, un gol dat de olandezi ar fi la fel de spectaculos si daca in propria poarta… :)))))))))
  Oare daca meciul era de barbut, stringeam macar un pot?

 6. @Constantin Gheorghe
  Ba un autogol m-ar fi uns la suflet. Era o fatalitate, deci mai uşor de mestecat decât ideea unei colonii de impotenţi frezaţi.

  @Gabriela Savitsky
  Păi, Gabi, unu’ avea de strâns parale pentru că i-au venit creditorii să-i scoată calabalâcul la mezat. Alţii erau cu gândul la freză. Alţii erau impotenţi. Şi -deloc de neglijat- şi importanta categorie a tolomacilor. Chestie de destin naţional: ăia se făceau de rahat nereuşind să câştige un meci mânărit, iar “suporterii” îşi spăregeau capetele din dragoste de… naţională.

  @ mosh călifar
  Dacă studiai presa străină, vreo trei zile luptai cu depresiile.

  @Alandra
  Păi aşa ni-i neamul. Facem complicate calcule ale refracţiei perei mălăeţe, în loc să punem curul la muncă.

  @Ina
  Păi nu zice bine nea Stere ? Unde-s portocalii… hop şi noi cu succesurile.

Leave a Reply

%d bloggers like this: