Fumatul cu poze

Gata, m-am întors. O să povestesc eu zilele astea mai multe. Cu poze, aşa cum am promis. Acum ne întoarcem la ale noastre. Ce aflu ? Că ai noştri guvernanţi le-au rezolvat pe toate şi acum, luând pilda altor nărozi, din alte părţi, vor să impună proptirea pe pachetele de ţigări a unor poze scârboase.

Bun. Fumatul e naşpa. Ştiu. Fumatul poate  ucide. Şi asta ştiu. Fumatul face buba. Ştiu, ştiu. Că ştiu de ce plătesc accize. Dar sunt fumător. Şi asta e treaba mea. E opţiunea mea. Tot aşa cum pot opta să devin filatelist, manelist sau alcoolist. Respect dreptul nefumătorului de a sta departe de duhăneala mea. Şi el să respecte distanţa critică. Aşa că avertismentele astea pozate nu or să mă facă să mă las de fumat, cel mult îmi vor da puseuri de greaţă. Ca şi cum de greaţă duceam lipsă. Şi cu asta… la gară.

Mai întâi ne-a dat afară din clădiri. Apoi din cârciumi. Pe urmă a tipărit avertismentele alea pe pachetele de ţigări.  Bun până aici. Acum ‘mnealui statu’ a ajuns la concluzia că suntem analfabeţi, tâmpiţi sau moronieni şi nu ne descurcăm cu cititul. Aşa că ne dă cu poze. Să pricepem. Adică, v-aţi prins, pe nenea statu’ îl fute o grijă teribilă de sănătatea şi  bunăstarea mea. Mulţumesc, nea statu ! Da’ n-ar fi mai bine să vezi tu de canalizări, sărăcie şi alte alea ?

Şi dacă tot o frecăm pe textul cu “poate”, adică “fumatul poate ucide” … n-ar fi rău sa generalizăm practica avertismentelor însoţite de poze. De exemplu la intrarea în spitale să punem poza lui Ciomu. Sau poze cu igrasie. Pentru că “spitalele româneşti pot ucide”. Sau să lipim nişte poze cu avertisment tare pe mezelurile cu un ridicat conţinut de vocale.

Sau şi mai simplu, pe buletinele de vot să punem poza de mai jos însoţită de avertismentul: Atenţie ! Politicienii va tâmpesc.

Comments

0 thoughts on “Fumatul cu poze

 1. Eu sunt curioasa cati s-or lasa de fumat in urma vederii pozelor, ca pe mine nu ma conving.
  Va fi o afacere infloritoare pentru cei ce se ocupa de imprimarea “minunatelor” privelisti iar noi vom admira “”maiestria si imaginatia lor.
  Si oare de-asta au scumpit tigarile? sa adune fonduri pentru “arta ” de pe pachetele de tigari ?Cred ca trec la mestecat tutun . Asa pot sa scuip in directia unora.

 2. Acum sa vezi profituri… Ce borduri, care asfaltari, ce gunoaie….Tabachere !! Asta-i afacerea momentului…

 3. Are bucurenci o abordare drăguţă aş zice, despre fumat la el pe blog. Nici n-o să renunţ în totalitate la fumat. Dar mă oftic să plătesc atîţia bani statului, în condiţiile în care nu văd nicăieri banii care vin accize. ‘tu-le mumele (care-s nişte doamne) ‘n cur!

 4. Una e una, două-s mai multe. Eu nu văd nici banii din accizele plătite pe produsele petroliere. Nici pe cei din rovinietă. Şi în general nu prea văd pe ce se duc paralele.
  Fumatul e un viciu şi e un pericol pentru sănătate. Ok. Mi s-a spus. Am înţeles, am fost informat. În România şi mâncarea e la fel de periculoasă.

  E poveste lungă şi n-are sens să o lălăim aici. Numărul fumătorilor a scăzut drastic în ţările cu un nivel ridicat de trai. Sau de fericire. Am dat într-un articol pe aici linkul către topul fericirii.
  Pentru că aia simt că au de ce trăi. Dacă noi suntem atât de porniţi pe fumat şi ne doare în cur că o să crăpăm din cauza asta e poate şi pentru că viaţa pe aici e cam de rahat.

 5. La cât fumez nici nu mă mai uit la pachete, aşa că nu le prea văd sensul. Poate or avea efect la cei care nu fumează şi îi tentează.
  Sunt de acord cu avertismentul de pe buletinele de vot.
  Bine ai revenit! 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: