Frumuseţea şi succesurile

Duminica avem timp liber. Parcă sunt tentat să spun că prea mult timp liber, dar mă abţin. Aşa de mult timp liber avem că ne permitem tot felul de excentricităţi. Uite, eu de exemplu, astăzi mi-am facut timp să dau un ochi pe blogul Elenei Udrea. Nu zic că n-a meritat. Lăsaţi la o parte punctuaţia haotică, orgia de virgule risipite aleator şi spectaculos. Dincolo de inovaţia în materie de punctuaţie, doamna Udrea e un spirit profund, dedat reflecţiei. Subiectul reflecţiei ( trebuiau nişte ghilimele, nu?) de azi este “Frumuseţea ca marfă” ( diacrticile îmi aparţin).

irregular_iq_cube.jpg

Panseul e savuros. Aşa că vă ofer două citate, lasându-vă vouă voluptatea ( hai să îi spunem aşa) lecturii întregului text.

” Inca de foarte tinere fie sunt educate sa nu aiba niciun fel de pretentii de la viata si sa se multumeasca avand oricat de putin fie invata ca reusita inseamna sa isi gaseasca un barbat care sa le intretina”

Corect !

” In loc sa se straduiasca sa isi construiasca un statut propriu, social, profesional , nici nu isi mai pierd vremea prin scoli ci, urmand exemplele pe care media le ofera zi de zi ca fiind de succes, cauta cu disperare barbatul cu bani.”

Iar suntem de acord. Privind la punctuaţie şi formulări ne gândim câtă dreptate are la chestia cu şcolile.

Bun. După ce depăşiţi nivelul 1, ca la Tetris, treceţi la nivelul 2. Care e şi mai interesant. În cazul de faţă e vorba de comentarii. Care sunt pe măsură. Savuroase. Spectaculoase.

O doamnă Vasiliu are viziuni quasi-mistice. E atât de pasionată, împatimită adoratoare a “zeiţei” că o zăreşte în tot ce mişcă:

“Doamna,ati poposit din intamplare si prin Dej?Mi s-a parut ca va vad la un moment dat… D

Raspuns Elena Udrea
Nu am ajuns inca in Dej. Cum sa vin si sa nu va anunt?”

Iar mai jos se lasă cuprinsă de trăirea extatică provocată de proximitatea favoritei lui Zeus:

“Noapte minunata doamna!Si ma bucur ca ati dat o ora de intrare!O sa fie aglomeratie la usa blogului unei femei frumoase! D Va asteptam!Sa nu intarziati! D ps:Multumin ca ne-ati schimbat textul si ca ne-ati onorat cu prezenta! Inca o data:Noapte buna!!!”

Cum spuneam: duminică, timp liber… Nu că n-ar fi meritat.

A, da. Mai era pe acolo un comentariu al administratorului care ne-a plăcut din punct de vedere blond:

” Doamna Udrea incerca sa se conecteze, dar din pacate nu a reusit inca. Insista.” 

Evident !

Comments

0 thoughts on “Frumuseţea şi succesurile

 1. vaaai ..ce brutal m-ai impachetat.
  scuze. atunci …
  shalom !

  p.s. daca ai fi avut un “zambarici” micut, rotund si galben … sesiza-i nota ironica ?

  na dann, muuuulte succese !

 2. mordechai, esti misogin. tocmai am sesizat. cu sau fara zambet hepatic. daaaar …sa nu te sinucizi . nu esti singurul.

  si nuuuu ! nu raspunde ! pune niste figurine la comm-uri .

 3. Gata, am venit de la Rabi. Nici el n-a fost la Dej, deşi l-a cunoscut în tinereţe.
  Citit blog Elena Udrea, ca nu era aşa mare coada la intrare…Na citat: “Se spune ca romancele sunt printre cele mai frumoase femei din lume. Sunt cu totul de acord, ba chiar pot afirma ca din acest punct de vedere, dintre toate locurile pe care le-am vizitat si, nu sunt putine, Romania este tara frumusetii native, pe care o intalnesti la tot pasul”…na puctuaţie Mordechai. Deci o sa-i propun doamnei Nela pardon, Leana, un Pact Naţional pentru Educaţia Tinerelor Femei Încă din Şcoală (PNETFIS, nici nu suna rău) şi evident ea sa fie patronul spiritual al acestei mişcări ….. împreună cu beizadeaua prezidenţială…

 4. “…adevarul demonstrat de studii stiintifice fiind ca persoanele cu un aspect fizic placut reusesc mai usor, insa in realitate nu este deloc asa.” Studiile astea s-or fi facut pe cobai. Wink – wink.
  Naspa. Ce stiinta se ocupa de domeniul asta ?
  Sa o punem de o lege . Bani – marfa – bani .
  Cred ca “Pactul pentru educatie” o rezolva si pe asta.

 5. @Moshe, cred ca aleasa lui Zeus deschide gura inainte sa priceapa, sau poate deschide gura degeaba, pentru ca oricum n-ar pricepe. Nu stiu prin ce tari a fost ea de are asemenea revelatii despre Romania – “tara frumusetii native”. Statistic vorbind, nu am numarat Miss Universe din Romania.

  Romancele sunt foarte frumoase, dar sa faci asemenea afirmatii e insultator la adresa sexului feminin in general. Ii propun madamei cu pretentii la PhD ca atunci cind umbla prin alte tari sa afle pe unde trebuie sa circule ca sa vada femei frumoase.

 6. printilor….’geaba radem noi, ca nu-i a buna.
  voi realizati ca aceasta “nela…leana..nutzi” e pe culmi?? (si-a atins toate obiectivele visate in copilarie la pleshkoi…e licentiata in drept….e avocat (a)…e cadru didactic universitar (sper sa o vad in curand…confrom bunelor traditii…intr-un filmulet pe net pe nela la o petrecere “ca intre profesori”…cu dessuri la vedere si dansuri populare erotice), fuse sefa cancelariei prezidentiale…ie politician…ie femeie mondena, are fonctie politica, are blog, are posete de 2 mld lei…)
  nasol e…ca aceasta “nela..leana…nutzi” da lectii…da sfaturi.
  si tare nasol e ca are trafic…..uitati cate comentarii poate strange midineta la un subiect de toata jena..cum fuse ala cu “manipularea ordinara cu ajutorul poshetutelor”.
  am remarcat ca se pregateste timid….dar insistent si cu succesuri retarda lu zeus

Leave a Reply

%d bloggers like this: