Dolby surround in baza Legii

Deci in 89 i-am dat branci lu` Piticu` pe motiv de opresiune si galene suplimentare, implementate la fixul omului de`acasa. Astea printre alte motive, evident. Acu` suntem ascultati in baza legii, ca fiecare are Patriot Actul lui. Homeland securityul ei de treba! Dam cu spaclul in vintage-urile cenesasului, vreme in care ascultarea “democratica” si-a gasit nota de fundamentare ministeriala.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei,

20-02-2008
România se aliniază standardelor europene în domeniul reţinerii datelor de către operatorii de telefonie mobilă şi fixă şi furnizorii de servicii de Internet

Astăzi, 20 februarie 2008, în cadrul şedinţei de Guvern, a fost aprobat proiectul de lege privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de informaţii. Documentul urmăreşte armonizarea legislaţiei româneşti în conformitate cu solicitările Comisiei Europene şi reprezintă transpunerea totală în legislaţia românească a Directivei privind reţinerea datelor.

Astfel, furnizorii de servicii şi reţele publice de comunicaţii pot fi obligaţi să reţină anumite date generate sau prelucrate în cadrul activităţii de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice, pentru a le pune la dispoziţie autorităţilor competente, în scopul utilizării în cadrul activităţilor de cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor.

Autorităţile competente pot localiza persoanele fizice şi juridice şi pot identifica apelantul, dacă acesta este înregistrat în baza de date a operatorului de telefonie fixă sau mobilă.

Proiectul de lege interzice reţinerea conţinutului comunicării sau informaţiile consultate în timpul utilizării unei reţele de comunicaţii electronice.

Furnizorii de reţele publice de comunicaţii şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului au obligaţia de a asigura crearea şi administrarea unei baze de date, în format electronic, în măsura în care datele/informaţiile sunt generate sau prelucrate de aceştia. Datele vor fi reţinute timp de 12 luni de la momentul efectuării apelului şi se referă, printre altele, la identificarea orei, duratei, tipului, sursei şi destinaţiei mesajului transmis. În funcţie de furnizorul de reţea de comunicaţie – telefonie fixă sau mobilă, Internet – se vor reţine numărul de telefon al apelantului, numele şi adresa abonatului sau ale utilizatorului înregistrat, respectiv adresa Internet Protocol (IP).

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Ministerul Public, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Informaţii Externe – în calitate de autorităţi competente – vor transmite un raport semestrial către MCTI. Raportul va sintetiza cazurile soluţionate la nivel de instituţie, iar anual, MCTI va raporta către Comisia Europeană statisticile elaborate în baza acestuia. Raportul către Comisia europeană nu va conţine date cu caracter personal.

Autoritatea competentă să monitorizeze aplicarea prevederilor ordonanţei de urgenţă este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Mordechai spune: a, pai asta e tendinta… globala. Ia uitati aici si

Comments

0 thoughts on “Dolby surround in baza Legii

  1. Că băieţii ne-ascultă demult. Acu’ intrară şi în legalitate. Şi democraţia americană se bazează pe “ascultat”. Asta este. Cum o fi mai bine: să ne-asculte ai noştri sau să ne-asculte ai lor?

  2. @ Savitsky: stai linistita ca nu pe comunisti ii asculta, stiu foarte bine sa se acopere intre ei cei care sunt la putere, altfel ar fi trebuit inchisi toti pana acum. Ca sa nu mai vorbim de declaratii false, inscenari, si incompetenta voita a celor care ar trebui sa aplice legea.

Leave a Reply

%d bloggers like this: