Dolarul şi fundul văii

Ieri mă întreba cineva despre tăvăleala pe care o ia în mod constant dolarul în ultima vreme. Am mormăit eu un răspuns. Acum vin şi cu un link util. Poate prinde bine cuiva. Şi ţineţi minte vorba mea: monedă tare e în Botswana ! Valută forte ! Parol !

Comments

0 thoughts on “Dolarul şi fundul văii

 1. Ai dreptate, aia din Botswana e adevarata valuta forte. dar daca am adera la ea, nu la euro, am devaloriza-o ultrarapid, ca la noi nici macar aia nu mai are valoare fara un purcoi de dolari in cont….

 2. Linkul prinde foarte bine pentru ca puncteaza in mod inteligent trei chestiuni ramase fara raspuns. (banuim fiecare cate ceva desigur)
  1. de ce pretul petrolului se mentine in dolari americani
  2.de ce si BE are ingrijorari cu privire la forta monedei euro.
  3.de ce federal reserve system nu intervine pe piata ?

 3. La primele două ai probabil deja ceva răspunsuri. La cea de a treia chestiune… n-ar fi rău să intri puţin în istorie şi să alfi cum a apărut sistemul rezervelor federale şi cine îl păstoreşte. Vei avea nişte plăcute (?) surprize.

 4. Oare cind ajungem ca in Star trek, adica intr-o societate din care a fost eliminat complet banul, si mincarea si bautura e moca la orice food replicator? Vise, vise, nu? 🙁

 5. Moca nu e, dar mâncarea are tot mai mult parfum de replicator şi savoare de ghenă chimică. Exista un tip de societate care aspira la tipul ăsta de ideal. Pe urmă l-au împuşcat la Târgovişte.

 6. Aia cu impuscatul e o chestie ciudata… Adica era acuzat ca baga soia in salam, si acu toata lumea vrea doar soia, ca cica-i sanatoasa…. (IHHHHHHHHH) Partial a fost impuscat degeaba, nu? 😀

 7. @Mordechai

  Arogantule!
  Nu te mai hlizi de Botswana. A ajuns subiect de studiu pentru pentru toti licuricii. De cel putin 25 de ani, tara asta are crestere economica constanta de cel putin 7% anual si studiosii vor sa site ca de ce. Moneda ei este faloasa tare!

  Licuricii au facut comisie de studiu si penitente cu care sa cante prohodul Consensului de la Washington tocmai pentru a vedea care sunt caile de dezvoltare urmate de Botswana si alte 12 tari de le merge asa de bine. Comisia Spence, cu doi laureati Nobel in dotare, Spence si Solow.

  Asa ca sa privim cu atentie la moneda Botswanei si sa ne bucuram, daca putem sa fim altruisti. La noi, traieste si infloreste doctorul Ciomu si moneda se resimte.

 8. Corect. Botswana e un fenomen economic. Din 1980 are o creştere anuală de 5-10%. Dacă ţii seama că Botswana e pe locul 1 în lume la extracţia de diamante. Că stă bine cu huila, manganul, cupru, nichel şi că mai are şi o agricultură care duduie miracolul poate căpăta ceva explicaţii.

Leave a Reply

%d bloggers like this: