Dinozaurii

În Cotidianul de astăzi o analiză, relativ ok, despre şansele PSD la alegerile parlamentare din această toamnă. Sigur destule lucruri discutabile în analiza pomenită, dar una peste alta analiza poate fi socotită ok. Asta e una.

Alături un articol care vorbeşte despre ” restauraţia dinozauriană”. Evident Ion Iliescu, Miron Mitrea sau Adrian Năstase sunt dinozaurii la care se face trimitere. Logica e curioasă. Chiar nu am nicio poftă să îi apăr pe pesedei, dar o judecată rece ne obligă să ne întrebăm de ce oare cei trei pesedişti invocaţi sunt dinozauri iar oameni la fel de vechi în politică precum Blaga, Berceanu, Boc, Băsescu (multe b-uri în pedelic), Stolojan sau Tăriceanu, Norica Nicolai ori mai ştiu eu cine, sunt ok, fresh şi perfect frecventabili. Răspunsul ţine, evident, de subiectivismul nostru. Al meu, în cazul primilor trei, al domnului Antonesei în celălalt caz.

Sigur, ar fi fost poate preferabil să asistăm la o primenire, împrospătare a clasei noastre politice. Şi asta pe tot spectrul. Dar dacă asta nu se întâmplă sau dacă cei care apar dinspre noul val nu prea au a ne învârtoşa entuziasmul atunci problema e altundeva.

Şi cel mai simplu e să legăm cele două articole. Şi atunci poate detectăm şi o anume legătură de cauzalitate. Iar după aceea putem trage concluzia că dinozaurii unora sunt mai puternici decât pterodactilii altora. Iar asta, sunt de acord, poate enerva.

Altfel desigur, nu aveam cum să nu remarc proporţia ghişe-ghiţă din Cotidianul.

Deşi rândurile de faţă ar putea indica o anume simpatie, vă asigur, rămân partizanul lui Vot canci !

Comments

0 thoughts on “Dinozaurii

 1. Fiind fan declarat al deontologilor (pe 3 bloguri deja sunt banat) remarc o anumita deruta p-acolo. De exemplu azi mirciulica “fa-te ca lucrezi” dinescu il ia la 13-14 pe tatulici…O fi de la caldura sau de la alcool ?

 2. Care restauraţie ? Ăştia nu au fost detronaţi încă. O fi fost vreun “puci” în PSD şi nu am aflat eu încă 🙂
  Spuneai tu , scurt şi cuprinzător, acum vreo câteva zile (la A.Bădin) că sunt cu duiumul dinozauri din ăştia. Liste întregi.
  Evident că ţinta Cotidianului sunt cei din PSD. Noi nu ne prindem însă, suntem fraieri zic ei 🙂

 3. Antonesei a văzut eliminarea lui Năstase, la începutul lui 2005 şi venirea lui Mircea Geoană ca pe o… el ştie ce. Mă rog, treaba lui.
  Şi ? Care e junimea care să le ia locul ? Ponta, Iacob Ridzi ? Udrea ? Boureanu? Ridicol.

 4. Trebuie sa recunosc ca te ti tare si pe poziti cu ” vot canci ” …
  Am banuit eu ca esti partizan 😉
  Un sfarsit de saptamana relaxant iti doresc .
  Sibilla

 5. Buna seara. rahat cu perje, asta scriu si mananca cei de la Cotidianul.Astaziamvazut ca pdl Dolj l a reconfirmat ca presedinte pe Berceanu,la o ora dupa ce demisionase ! Despre ce vorbim aici?? Despre noul PCR??

 6. De ce nou ?:)))))))))
  Dar cum să te lipseşti de Bercean care a demonstrat în luptili pentru consiliul judeţean că e cu succesurile la purtător ? La urma urmei… coşmelia lor, partidul lor, deciziile lor. Nu ?

Leave a Reply

%d bloggers like this: