Dezbatere – rabbi moderator

Ieri, incitat de un text al domnului Constantin Gheorghe, vă invitam la o discuţie. Şi răspunsul a fost pe măsura aşteptărilor. Discuţia e abia la început şi se anunţa teribil de interesantă. Aşa că l-am convocat pe rabbi să o modereze.

Şi dacă tot ne-am pus pe dezbătut, hai să mai luăm ceva la mestecat. Ieri constatam noi ca ” Pupatul în cur is forever” . Nu trece mult timp şi citim în Cotidianul ( evident) o lungă şi complicată lămurire. În care domnul Ioan T. Morar ne explică pe silabe – ca să fie sigur ca pricepem- cum era pe atunci cu pupatul în cur. Care, vedeţi voi, nu se executa aşa aiurea în tramvai, ci pe un preţ: o ieşire din ţară. De acord, domnu’ Morar. Aşa e. Ăsta era preţul pe atunci. Dar acum ? Tot o ieşire ? Cu numirea de ambasador la mână ? Hai, spuneţi-ne preţul. Şi dacă e un preţ bun nu mai spunem nimic.

Să fim bine înţeleşi. Doar cine nu a trăit acele vremuri se poate repezi să facă pe judecătorul. Viaţa era al naibii de complicată pe vrema piticului. Şi nu puţini au fost puşi în situaţia de a face compromisuri, de a se purta împotriva firii lor şi credinţei lor, pentru că nu aveau de ales. Şi nu e drept să ne pripim cu judecăţile. Fiecare are de ispăşit, în primul rând, în faţa propriei conştiinţe. Cine are aşa ceva. Dar la fel de bine trebuie să spunem că în aceeaşi vreme au existat şi oameni care nici n-au fugit din România, nici rahat nu au mâncat. Unii dintre ei plătind din greu pentru asta.

Aşa că, lămuriţi fiind ” cine ni sunt anti-comunştii, anti-securiştii” , vă poftim să spuneţi şi voi ce gândiţi. Şi să o punem ad-hoc nu de un CNSAS, dar de o adunare pentru curăţenia obrazului.

UPDATE: Nici nu am apucat bine să scriu cele de mai sus că Andrei Bădin a mai găsit ceva. Legat chiar de Ioan T. Morar. Care şi el, în juneţe, dădea cu boticul pe la maro. În cazul ăsta preţul e incert. Bre, ce e şi în ograda eoliană ! Ce mirosuri ! Comentarii ?

UPDATE numarul 2: Pentru a fi cinstiţi, vă trimitem şi la blogul domnului Morar. Care ne arată limba, să vedem că nu e maro. Link-ul vi-l căutaţi şi singuri. Pentru că pe noi nu ne-a convins.

UPDATE numarul 3: Andrei Bădin vrea să facă o treabă isprăvită. Şi îi cam iese. 

Comments

0 thoughts on “Dezbatere – rabbi moderator

 1. Pina la urma toata campania asta anti-comunista seamana perfect cu “mersul la cules cartofi, tovarashi” ca sa aratam ca noi ne “luptam cu sistemul imperialist-capitalist”. Campania “anti” de azi e comandata de organili superioare de la UIE, e finantata de statul roman caruia oricum nu ii pasa unde merg banii, important e ca imaginea externa sa nu se pateze, si are parte de un ciorchine de propagandisti infometati care pentru o pungutza cu doi lei si-ar vinde si parintii.

  Ceea ce mie imi dovedeste ca oamenii nu se schimba odata cu trecerea la alt sistem. Doar formele sunt altele, poporul roman va supravietui si capitalismului. A inceput deja sa dea foc la miristi, sa otraveasca fintinile si sa scrie “doine” lacrimogene…

 2. Karakas, nu am nimic de adăugat. Ai perfectă dreptate. Ia auzi aici:
  ” 5- Un Conducator intelept inventeaza eroi noi. Nimic nu e mai usor decat asta. Intotdeauna vor exista fapte de lauda, iar din faptuitori puteti face eroii vremii voastre. Incununati-i cu lauri si aratati-i multimii. Cu cat mai multi eroi cu atat mai vrednica de lauda va parea poporului stapanirea voastra.
  In acelasi timp defaimati eroii vremii dinaintea voastra. Si scorniti tradari ale celor ce au condus inaintea voastra. Pentru ca la ceas de greutate turma voastra sa nu aiba la cine se intoarce.”

  Găseşti textul integral aici: http://danieloctavian.weblog.ro/2007-12-14/235859/Neo-machiavellismul.html

 3. Ca de alt obicei….shi asta e deja enervant chiar shi pentru mine…imi place sa ma contra shi anume zic….
  Aducandumi aminte de politica mai mult sau mai putin apropiata shi pe care o tot rascolesc in cutia cu maimutze a historiei…imi aduc aminte de celebrul shi de acum mortul Ho Chi Min…
  Shi aici intervine beleau….daca ma pot egzprima asha….
  De fapt draga Mordechai… Un conducator intelept in viziunea shi experientza mea …dar shi a iestoriei…nu inventeaza eroi noi…ci cu siguranta shi certitudine acelashi conducator intzelept shi cu viziune de ansamblu se va reinventa pe sine precum un erou ce mereu scoate tzara…poporul…vecinii shi necunoscutii din situatiile de rahat pe care chiar el le creeaza prin diferentzi interpushi….
  iar daca gresesc asa sa imi fie soarta….
  cat despre exemple…cu mar bucurie astept sa le enumerez….

 4. @karakas
  Si Jay & Silent Bob tot de la Hollywood ne vin.

  @celcedacumuku
  Pai, daca ai renunta la dadaism si ai reveni la limba romana cursiva ar fi chiar interesant ce spui. Chiar interesant. Cat despre neo-machiavellism… mai vorbim.

Leave a Reply

%d bloggers like this: