Despre un sat românesc

Ieri după amiază eram cu ochiul pe Antena 3. De nişte săptămâni bune am căpătat deprinderea asta, să stau cu ochiul pe săptămâna de ştiri a prietenului Vlad Petreanu (Samuanu). Acolo o discuţie interesantă despre creativitatea publicitară cu insuficienţă de litium. Discuţia se limita la cretinismul manifestat în spoturile electorale. Dar nici cu cele din publicitatea de zi cu zi nu mi-ar fi ruşine.

După ce am (re)văzut acolo câteva nestemate mi-am dus intelectual mâna la falcă. Şi am aţipit. Că pe mine starea intelectuală mă oboseşte ca cititul pe Becali. Şi trezindu-mă am purces la meditat. De ce om fi noi românii aşa de aparte ? Şi iar am aţipit.

Azi, când m-am trezit, am dat peste stirea asta:

Sat in Romania: Primarul – hot, preotul si directoarea scolii – alcoolici

Oamenii din oraselul bihorean Sacuieni se plang ca primarul Gyurcsik Zoltan e un hot, iar preotul si directoarea scolii sunt alcoolici.

Locuitorii povestesc ca primarul este dator vandut peste tot: la stomatolog, la magazinul de piese auto, dar si la restaurant, informeaza Realitatea TV.

“Nici la stomatolog nu a platit pentru ca spunea ca el este primul om din Sacuieni, e Dumnezeu”, a spus o fosta colega a primarului, Emilia Redei. Mai mult, acesta ar fi vandut 160 de hectare de teren din comuna vecina, in momentul de fata acelasi pamant avand doua titluri de proprietate. Autoritatile au spus ca s-a declansat o ancheta penala in acest caz.

Primarul insa neaga acuzatiile. “Asta nu cred, am fost acuzat, am fost verificat, altceva nu comentez”, a declarat primarul Gyurcsik Zoltan.

In schimb, preotul rateaza inmormantarile pentru ca prefera sa predice mai mult in pivnita cu vinuri, fiind dispus chiar sa si dea cu sapa pentru un pahar-doua de bautura.

Iar despre directoarea scolii oamenii spun ca ii place la fel de mult alcoolul ca si parintelui. “Va spun in fata tuturor, asta e imposibilitate. Eu am divortat din cauza alcoolului”, a negat Eva Olah, directoarea scolii.

De primar au scapat ca nu l-au mai votat. Acum oamenii din Sacuieni si Cubulcut asteapta un semn din partea autoritatilor, poate scapa de emotii atunci cand au de inmormantat pe cineva si cine stie, s-ar putea ca si copiii lor sa aiba parte de educatie.

După asta m-am luminat ca bradul de fier al lui Videanu: păi, la aşa personaje spoturile alea merg ca ceapa la vinete. Dar stau într-o dungă şi mă gândesc: dom’le, fraieri ăia. Unu beţiv, altu’ hoţ… amatori. Ordinea corectă e: şeful beţiv, ca hoţii îi aduce el după aia. Am fost prea subtil ?

Comments

0 thoughts on “Despre un sat românesc

 1. ” Nici la stomatolog nu a platit pentru ca spunea ca el este primul om din Sacuieni, e Dumnezeu ”
  Modeul Zeus naste prozelitism. Mi se pare corect, fiecare cu alegatorul lui.

 2. Prietene, asta e umanitatea, şi noi nu facem excepţie. În schimb noi avem ghinionul să fim contemporani cu o turmă de certopiteci care-şi zic jurnalişti şi teleaşti( orice-o fi însemnând asta!) şi care crede că musai trebuie să fim excepţia negativă a Planetei. Enunţul fiind dat, trebuie făcută demonstarţia zi de zi. Şi cum de fapte diverse nu ducem lipsă, suscesurile curg!
  Şi apoi, Vorba Moshului, de ce nu s-ar crede Dumnezeu? Păi ce, numai Băsescu are voie să se creadă Zeus?
  Cât despre ordinea de precădere( parcă aşa îi zice, nu?) contează şi puterea exemplului: dacă e doar beţiv, nu şi hoţ, hoţii nu-l urmează. De îmbătat se pot îmbăta şi singuri. De furat, doar în haită, că prada e greu de doborât. Concurenţa e mare!

 3. @ moshcalifar
  Ţară mică, dar plină de divinităţi.

  @Alandra
  Şi mie. După cine ?

  @ Constantin Gheorghe
  Suntem contemporani cu alte şase miliarde de oameni. De tot felul.Nu ştiu la cine vă referiţi când pomeniţi de jurnalişti…
  Ceea ce mi-a plăcut la emisiunea lui Vlad a fost evocarea relaxată, fără patimă ori răutate, a prostiilor cu damf electoral.
  În rest… nu va contrazic.

 4. Doamne fereşte! Şi oricum Vlad nu ar putea intra vreodată în turma cercopitecilor! Numai că ea există, e o realitate. Şi se măreşte, făcând din jurnalişti ca Vlad excepţii. Dar mă rog, ăsta o fi sensul evoluţiei. Poate că noi suntem dinozaurii şi incultura cercopitecilor cometa aia care a dus la dispariţia lor… Dracu ştie?!

 5. Tu subtil? Ce e ăla?
  Am înţeles că şefu’ e hoţ, dar nu înseamnă că nu bea şi whisky. Probabil că autorului i-a scăpat din vedere acest detaliu 😀

 6. Frumoasa fata ! Banuiesc ca si mai jos ete cu multiplu de organe…ai numaru’ ei de telefon?

  Daaa, Zoltan pui de dac!

Leave a Reply

%d bloggers like this: