Democraţie la kilogram şi libertate la litru

După ce au câştigat războiul din Iraq repede-repede, soldaţii licuricelui s-au trezit luaţi la tocat ieftin, dar cu metodă. Că ce era la noi cu raportările umflate şi cincinalu’ în patru ani, da’ la hamburgerezi încă e mai dihai. Ăştia raportează victoria mai întâi şi abia apoi încep mardeala. Bun. Deci s-au bătut. Au eliminat armele nucleare. L-au belit pe panarama aia de Sadam. Au băgat democraţie la buticurile Irakiene şi libertatea la PET de doi litri şi acu’ gata.

Booon. Deci toate rezolvate. Dar mai rămăseseră nişte rufe de întins pe sârmă. Sau altceva era… Ce era ? A, da. Petrolu’, bre. Că ăla era subiectul !

Aşa că în nou instaurata democraţie acces la puţuri se dă fără licitaţie, fără comentarii. Cui trebuie. Adică: Exxon Mobil, Shell, Total şi BP. Că -s fruntaşe în ramură şi au depus şi muncă voluntară şi activitate culturală. Companiile asiatice, ruseşti, care depuseseră aiurea în tramvai documentaţia de licitaţie au fost invitate să înveţe dansul nostru tradiţional: Căluşarul. Şi să afle ce li se bălăngăne dansatorilor în timp ce dansează.

“A total of 46 companies, including the leading oil companies of China, India and Russia, had memorandums of understanding with the Oil Ministry, yet were not awarded contracts.”

Nu asa, tati. Dai cu bombardeaua, curge cişmeaua. Dacă nu… succesuri şi îngrăşaţi licuriciul.

Şi uite aşa ne întoarcem la gândăcelul minune şi economia chicken-chicken. Dar cu ochiul deschis ca prohabul băutorului de bere. Că nici cu haleala nu e aşa de simplu. Nu mai papa-pipi-caca. Acu’ e cu papa-buba-caca. Adică Monsanto să trăiască. Vă spune Mordechai că urmează o epocă de împliniri măreţe. Încă un argument ?

Hai că v-am spus prea multe şi iar o să visaţi din Orwell.

Comments

0 thoughts on “Democraţie la kilogram şi libertate la litru

 1. he he he…
  sa curga petrolu, si poa sa se scumpeasca, nu-i bai. ca luna viitoare ar trebui sa mai cotizeze astia o tzara la ridicarea nivelului de viata a clanului Dracu, prin marirea (substantiala, sper io) a salariului.

  deci, cu respect, va anunt ca o (foarte mica) parte din ce platiti voi in plus la benzini si motorini va ajunge in contul meu.

  sa traiesc bine!!!
  :))))))

  p.s. da la irak nu ma duc!

 2. Castigat pe dracu’! Care victorie, care arme de distrugere in masa? Petrolul si belirea lui Saddam au fost obiectivele. Si nu stiu daca neaparat in ordinea asta, daca punem in ecuatie si “afrontul” lui Saddam la adresa familiei Bush.

  Despre accesul la puturi, lucrurile stau cam asa: cateva lacuste se infrupta. Alte lacuste stau pe tusa si se uita. Sa se-nvete minte. Si cum urmeaza Iranul, sa stie si sa bage la cap ce trebuie sa faca.

  Cu OMG, lucrurle au luat-o razna rau de tot. Pana acum nu exista nicio dovada clara, irefutabila, care sa demonstreze ca OMG sunt naspa. Sa reamintim ce se intampla cu bananele. Ca sa scape de ciuperca, soiurile vor fi modificate genetic, sporindu-le rezistenta la atacul daunatorilor (marea majoritate a modificarilor in asta consta), astfel incat sa mai avem banane si peste 50 sau 100 ani. Sau credeti ca cineva se va impaca cu ideea si va privi resemnat cum dispar bananele?
  Si pentru noi, romanii, mai aproape este Fundulea deca Monsanto.

Leave a Reply

%d bloggers like this: