0 thoughts on “De la ei

 1. Azi am dat in zbega, ca m-am trezit si eu la realitate. Dupa o lunga abureala, am priceput care e treaba cu economia libera capitalista, unde cererea si oferta ar trebui sa produca pretul. Baieti, cea mai mare minciuna, ca si cu formarea omului nou! Companiile de petrol micsoreaza artificial stocurile ca sa mentina preturile ridicate, adica sa isi faca profitul pe care il vor. Adica, ne fac pe fata, si pe toate partile, o mina de derbedei petrolisti, tilhari la drumu’ mare. Pai asta am vrut noi? Sa ne ia astia toate pieile, si sa merem nud, la curu’ gol, sau sa ne punem seif la frigider? Gata, e vremea sa punem mina pe coase si pe furci !

 2. Acum am explicaţia de ce strâng aleşii noştri la ciorap ori în conturi. Se tem de foamea care vine. Or fi având ei mai devreme informaţia. Altfel, ne putem linişti că sunt derbedei şi mai mari decât ai noştri pe planeta asta 🙁

  Pe cine atacăm? 🙂

 3. pai tu cum ai fi daca tocmai ti’ar fi venit în curierul cu posta o felicitare de la politia din bruges ca ai trecut prea repede prin fata lor?
  135 km/h; o mai ajusteaza ei pîna la 126 si avantaj la ei 50-all.
  si tu ma socoteai la negativ!
  think positive and get well – la politia din bruges ma refer si of course size matters în sensul ca putea fi si mai mare- si parca asta e si ceea ce vor sa spuna si astia de mai sus care ne prezic foamea! ( ca eu asta am retinut)

 4. Eu n-am curier dar am citit Brown. Înafară de el, am învăţat în facultate despre Clubul de la Roma, îngrijorări, rezerve care-s epuizate. Acuma, citind astea, ştirile tale-n diagonală, mă gândeam aşa: cam câtă fasole pot să pun la Zorro (un loc de-aci) pe 8 ari? Câtăva. Nu ajunge. Altceva? Ce-ar mai fi? Pământurile stau pârloagă, mii de hectare. Da’ nu pot să lucru chiar aşa mult cu sapa…

 5. Gabi, am rezistat tentaţiei de a veni cu o analiză mai încruntată şi foarte documentată. Dar, zău, începe să nu mai fie de glumă.
  Chit că noi o dăm pe râs. Acu’ fasolea are avantajul că rezolvă si criza gazelor….

 6. In sfarsit cineva a inteles! Goana dupa resursele naturale ( apa, petrol, gaze, SOL SI SUBSOL pe care Romania le-a dat MOCA pe principiul ” noi nu ne vindem tara, o dam gratis”), ca scop in sine, v-a ajuns pana la urma!
  Ma consolez cu ideea profund meschina, rautacioasa si egotista la maximum, ca o sa va vad peste 50 de ani din “rai”, cum scurmati dupa o bucatica de iarba verde, un paharut de apa cu nisip si o radacina putreda de pastarnac, in genunchi, tarandu-va ca rame jalnice la mila celor care au avut suficienta “indulgenta” de la VOI ,sa va ia TOT, inclusiv izmenele de pe C**, cum zicea bietul bunica-miu! De-ar sti el ca apare pe bloguri!
  Ma bucur ca n-o sa mai apuc acele vremuri!

 7. Scuze, am exagerat! Dar nu ar trebui noi, ca natiune, sa ne conservam si sa ne protejam resursele? E clar, vin vremuri complicate.
  Oare exagerez? Sunt “nationalista”? Va rog, contraziceti-ma, poate gresesc?!

 8. Peste 50 de ani ? Să ne vezi ? Slabe şanse. Nu sunt sigur că o să mă vezi nici peste 10. Dar merci de urări. Da’ după ce te-ai prins că suntem râme ? Şi… toţi -toţi sau doar eu ? Hai zi că doar eu.

 9. Nu , iarta-ma, suntem toti, “rame”, inclusiv “eu”, viermisori, spori, aminoacizi sau alte alea. Te rog, vreau sa se intample peste 50 de ani. Asa mi-am propus. Nu vreau sa apuc vremurile pe care tu le prezici!
  Mai lasa-ma putin sa respir, am dreptul la asta!
  Astazi am aflat ca un prieten s-a imbolnavit subit de cancer si mai are 3 luni de trait! Cernobal?!
  Wrong time and wrong place!

 10. Nu-ţi cere scuze, Ruxi. Te-am înţeles perfect. Te tachinam puţin, că prea te aprinsesei. Cred că zilele astea vom vorbi ceva mai pe îndelete de subiect. Că multe sunt de spus. Şi a deschis şi prietena Gabi Savitsky un front de discuţie.
  Îmi pare rău pentru prietenul tău. Nu ştiu ce se cuvine spus în astfel de ocazi. Şi e un subiect care mie nu îmi face bine.

 11. UUUh, esti rau, rau! Ne trezim, dar suntem tare fricosi, vorba, ta, ne culcam la loc. Ce dulce e somnul patriei? Sau glontul? Din Irak sau Afghanistan? Ce mandrie, ca mor romanii ,acolo!
  Astept sa ma contraziceti! Sa moara multi! Sa pricepeti, odata!

 12. @satmareanca: Pot sa straga alesii bani la ciorap, vorba aia, cacalau Maria Ta, ca daca se duce dracu sandramaua banii nu conteaza oricum. Va conta terenul agricol si pusca cu care sa-l pazesti… Nici macar parcu’ Bordei nu va conta, daca nu produce grau 😀

Leave a Reply

%d bloggers like this: